Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Cristian Tudor Popescu: Liviu Dragnea va încerca să conducă partidul aidoma mafioţilor, din detenție

Cristian Tudor Popescu a vorbit, la Știrile ProTV, despre viitorul PSD și al lui Liviu Dragnea, după ce liderul partidului a ajuns luni la penitenciarul Rahova.

„Comportamentul lui Dragnea când a fost dus la Rahova arată că el îşi imaginează un viitor, că nu s-a terminat nimic, un viitor politic. De ce? Pentru că a avut grijă să nu existe nicio imagine pe care istoria să o înregistreze, Liviu Dragnea deţinut, puşcăriaş”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Vi-i amintiţi pe aceşti inşi duşi la arest, care îşi acopereau capul cu haina trasă din spate, fie îşi puneau sacoul sau pardesiul pe cătuşe, ca să nu existe nicio imagine cu ei în acea postură? Exact asta a făcut Dragnea. I s-a pus la dispoziţie o maşină cu geamuri polarizate, ca să nu se vadă înăuntru, de către ministerului lui Carmen Dan.

De mâine, avocaţii lui, ciurda de avocaţi plătiţi cu sume de te apucă ameţeala, vor acţiona ca să îl scoată de acolo.

Mai are posibilităţi care au fost prevăzute pentru astfel de situaţii. Domnul Dragnea poate scrie o carte cu titlul «Avem o ţară, cum o băgăm în zid? » , unde are o experienţă remarcabilă. Şi cu această carte mai scrie încă vreo două sau plăteşte o echipă care să i le scrie şi nu îl vedem noi stând acolo 3 ani şi jumătate. Dânsul e optimist”, a spus Cristian Tudor Popescu. 

Andreea Esca: „După Dragnea, avem şanse să vedem alt tip politic în România? Să avem politicieni cărora să le fie frică să mai fure?”

Cristian Tudor Popescu: „Ar trebui, pentru că politicienii ajunşi la putere sunt emanaţia populaţiei, ca să folosesc o expresie a lui Iliescu. Şi poporul s-a schimbat. S-a produs în sfârşit, după 30 de ani, s-a produs acea ruptură tectonică în societatea românească. Generaţia dvs., doamna Esca, și mai tineri sunt cele care au reuşit acum să vină peste, să domine blocul de votanţi lăsat de Ceauşescu moştenire PSD-ului vreme de 30 de ani.”

Cristian Tudor Popescu a punctat că, după 30 de ani, în sfârşit PSD pierde pentru prima dată alegerile, iar Liviu Dragnea „va încerca să conducă partidul aidoma mafioţilor” din închisoare.

„Dacă vă veţi uita în timp, veţi constata că PSD, alegeri pe partid sau europarlamentare, nu a pierdut niciodată. A pierdut la preşedinţie, dar la partid a pierdut pentru prima dată. De ce? Pentru că a reuşit să trezească aceste generaţii, oameni tineri, societatea civilă.

În clipa de faţă, Partidul Social Democrat nu mai este în niciun fel social democrat. Dragnea va încerca să conducă partidul aidoma mafioţilor, care şi-au condus clanurile din detenţie ani de zile. Va încerca să îşi menţină puterea asupra partidului. Este un partid naţional socialist ceauşist murdar, nu mai are legătură cu social democraţia. Este un partid destructurat, amorf. A avut grijă domnul Dragnea, când a plecat în puşcărie, să nu lase niciun bilet, un cuvinţel, instrucţiuni, să desemneze un succesor”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ceea ce nu inteleg partidele este ca noi putem acum printr-un clik sa spunem ce gandim , cum vedem unele lucruri sau sa aratam lumi intregi ce a facut sau a spus un politician, iar cand eu postez un lucru care pe mine m-a revoltat si asta vad alti 10 oameni care sunt si ei revoltati de acel lucru si ei vor face la fel, si asa mai departe .... trebuie sa avem rabdare si incredere ca putem schimba lucurile, prin votul nostru , am vazut ca se poate!
  • Like 0
 • Iulian check icon
  După comunicatul asociației penitenciarelor livache va avea multe ședințe interesante la bulau și nu cred ca va încerca să mai conducă nimic inafara de noii colegi la baie.
  Orice asociere cu tovarășul e moartea PSD - ului care acum e numărat pt KO.
  Ce sa zic?
  La mulți ani iubite conducător!
  Așteptăm teldrum, berlina și alte hoții....
  • Like 0
 • Cred ca ar trebui sa fim foarte atenti ca in opozitie ramane un PSD (aripa dura) micsorat, dar si un PSD tanar (aripa Ponta) care poate sa inceapa sa semene cu o rama taiata anterior in bucati si aflata in prezent in plin proces de regenerare cu mari ocazii de a se hrani din trupul aripii dure muribunde. Cu alte cuvinte, un 'pokemon' poate deveni oricand un monstru adult adevarat, daca nu avem grija sa mentinem anumite procente de stadii evolutive, la cote mici de dezvoltare.
  • Like 0
 • cromium check icon
  Mda...traisca Statul Antiparalel si sa-l petrecem pe Dragnea spre eliberare cu DomPerignon! Intrebarea este pentru ce v-am dat votul meu?Am facut-o ca sa faceti bascalie pe seama umflateilor inca doi ani de acum incolo sau ca sa va apucati de treaba? Daca trebuie sa vin sa fac eu treaba voastra s-ar putea sa vin cu 800 de metri pe secunda!
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult