Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cristian Tudor Popescu: Olandezul l-a văzut pe Dincă și a spus că s-a deschis sezonul în România și că e bine să vină și el acolo

Cristian Tudor Popescu a declarat luni seara la Digi24 că olandezul care ar fi omorât-o pe fetița din Gura Șuții, probabil a văzut cazul crimelor din Caracal și s-a gândit că „s-a deschis sezonul în România și că e bine să vină și el acolo”. „Ceea ce este îngrozitor este că pe măsură ce se succed aceste cazuri pe ecrane, pare că acești atacatori prind curaj, în loc să se teamă de Poliția Română”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„E greu să-ți menții luciditatea și spiritul analitic în astfel de cazuri care se succed pe bandă rulantă în România, în clipa de față. Mă întrebam de ce o fi venit ucigașul ăsta olandez acum în România, a fost acum 2 ani, acum 3 ani.

Probabil s-a gândit, văzându-l pe Dincă cum își face mendrele cu toată poliția și procuratura română, și a spus că s-a deschis sezonul în România și că e bine să vină și el acolo. Și ce a făcut? A ucis această fetiță, a fost ucigaș. Apoi, a fost și politist pentru că le-a răspuns cu amabilitate domnilor polițiști români care l-au sunat, pe aeroportul din Amsterdam, putea să nu răspundă la telefon, să spună greșeală, le-a spus foarte amabil că a fost în România, în Gura Șuții. Apoi a fost judecător, și-a dat sentința, și a fost și călău, pedeapsa fiind una care nu putea fi dată în România, și așa prea blândă.

A mai rămas ceva de făcut organelor din România? Da. V-am spus ce avem asigurat atunci când va mai fi omorât un copil. Ce avem asigurată e reconstituirea. O să avem reconstituiri făcute la fix.

După cum vedeți, ni se dau amănunte, se coroborează imagini, toată lumea e foarte savantă. Auzim o frază de la șeful Poliției Române, altul decât cel din cazul Caracal, acel Vasilescu, care spune la un moment dat, «când am vorbit cu olandezul la telefon nu aveam nicio suspiciune asupra lui». Aveau un cerc de 3 suspecți, între care și acesta. Pentru un polițist aici funcționează prezumția de vinovăție. Toți suspecții din cercul respectiv sunt presupuși vinovați până la proba contrarie. Cum poți să spui: Nu aveam nicio suspiciune asupra acestui individ? Cum poți să spui așa ceva, ca polițist? Poliția trebuie să-și schimbe titulatura, să devină Asociația căutătorilor de cadavre, că asta fac.

Ați vorbit de prima intervenție a polițistului care s-a apucat să aducă laude polițiștilor. Să știți că pentru mine nu a fost o surpriză, am trăit suficient ca să știu asta, când orice ștab din perioada comunistă avea 3 reflexe. Când se întâmpla ceva de rău, prima măsură era mușamalizarea prin orice mijloace. Dacă totuși catastrofa nu poate fi ascunsă, atunci comunicarea se începea cu o lungă expunere de realizări în domeniu și se încheia cu constatarea că lucrurile puteau să stea mult mai rău dacă nu era partidul. Nu mai menționez faptul că niciodată, nici cu gândul, nu putea fi vorba de recunoașterea și asumarea vreunei părți de vină. Exact acest algoritm l-a urmat, în anul de grație 2019, acel homuncul despre care vorbeam.

Ceea ce este îngrozitor este că pe măsura ce se succed aceste cazuri pe ecrane, pare că acești atacatori prind curaj în loc să se teamă de Poliția Română, reformată, condusă acum de domnul Fifor”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Mihaela Adriana Fieraru a fost găsită decedată pe un câmp, după 3 zile de căutări. Fetița prezenta urme de violență pe corp. Joop Visscher, olandezul de 47 de ani care este suspectat că a răpit-o și ucis-o pe fetița de 11 ani din Dâmbovița, s-a sinucis. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pestele de la cap se-n pute. Cand pui toti neispraviti sefi peste ei,obedienti fata de cei care le arunca ciolanul,mai pui si o matracuca sai comande al carui singur tel este sa serveasca mafia din pesede si pe iubitul conducator,atunci domnule CTP,avem ingredientele care duc la descalificarea acestei institutii.Cand lucrurile i-au o asemenea turnura,apare nepasarea,indolenta si neimplicarea de teama sa nu suparam pe cineva de acolo de sus.
  • Like 1
 • Maestre, „E greu să-ți menții luciditatea și spiritul analitic " adevăr grăit-ai. Oare Olandezul Zburător nu s-a întâlnit cumva cu umbra lui Râmaru sau a lui Terente?
  • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  O sa fie interesant cand politistii vor vrea sa emigreze precum medicii si alte categorii sociale fiindca nu se pot realiza profesional si material in tara...
  • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  Prima lovitură dată poliției (și așa deja slabă) : fază " ieși afară, javră ordinară ". Autor, marele maestru Băsescu. Atunci poliția a fost clar defavorizată în favoarea...șarpelui încălzit la sân, jandarmeria. PSD au continuat cu drag și spor acest proces, cu pcr( pile, etc), subdotare, merge si așa, etc. Și-au spus cuvântul mentalitatea de: timpul trece, leafa merge, și nesimtirea crasă, neaoșă, ce mai vrea și asta, cum a primit biata Alexandra, o palmă năucitoare, nemeritată inaintea morții, cauzată tot de crasa incompetență! Lipsa oricărui control sau responsabilitate la asta duce. O rezultantă a politicilor nefaste de 30 de ani încoace (de la comuniștii de dinainte nu așteaptă nimeni nimic).
  Poliția trebuie nu desființată ci REFORMATĂ din temelii.
  • Like 0
 • Paul check icon
  Jegurile alde pesediste cu ajutorul direct al cardurile de idioți care ii susțin au reușit sa timoreze structurile de forța ale statului, mai puțin jandarmeria pe care au asmuțit-o asupra celor care ii contesta. Când imputitii astia o sa plece de la putere avem nevoie de o lege a lustrației pesediste și de o reforma a statului in principal prin eliminarea pilelor si a beizadelelor alde pesediste care au împănat aparatul de stat.
  • Like 1
  • @ Paul
   Te sfătuiesc să mergi în Piaţa Victoriei ca să protestezi. Este răcoare, nu te mai bate soarele în cap. Poate ai timp să gândeşti. Cu capul tău, fără să te mai uiţi pe FB.
   • Like 0
  • @ Dumitru Chircă
   Paul check icon
   Te-a luat frica sau doar atât te duce capul pesedistule... așa ai fost tu tâmpit la antene, sa crezi ca internetul si FB sunt uneltele diavolului care manipulează lumea spre deosebire de gâdea și ai lui care sunt analiști formatori de opinie in slujba cetățeanului... pesedist. Ești exemplul perfect de membru in card.
   • Like 0
 • antonia check icon
  Da, Tarcurile cu oi atrag lupii, domnule Popescu
  • Like 1
  • @ antonia
   Delia MC Delia MC check icon
   ...fără câini și fără ciobani...
   • Like 1
 • Toata lumea vede in politia romana cel mai mare dusman al acestor zile. Ba ca nu isi fac treaba, ba ca exagereaza, ba ca sunt incompetenti, iar unii critica pe la televizor ceea ce fac ei, ma refer la cercetarile care se fac. s.a ajuns ca pe la televizor sa apara tot felul de juristi neavizati ce isi dau cu parerea fara ca macar sa citeasca vreodata codul de procedura penala. Este drept ca in acesti ani cei din politica si.au facut de cap cu legislatia dar nu doar ei au denaturat imaginea politiei. Cea mai vinovata este mass media care pun titluri pompoase chiar si in cazul in care un politist ce se afla in timpul liber este accidentat de un oarecare. O alta cauza este acea libertate(prost inteleasa) care a venit odata cu integrarea in uniunea europeana. Sa nu discriminam rromii, sa nu discriminam ungurii si uite asa s.a ajuns ca romanii sa ajunga discriminati in propria tara iar lenea si prostia sunt incurajate sa se perpetueze. Eu cred ca integrarea in uniunea europeana ne.a adus acea democratie de care nu avem nevoie. Aspiratiile domnului cristian tudor popescu sunt catre uniunea europeana dar il provoc sa faca o vizita in suburbiile parisului si sa vada cam ce democratie au francezii.
  In cazul de la dambovita nu vad ca politistii sa fi gresit cu ceva, pentru ca lucrurile s.au intamplat intr.un timp foarte scurt. Acu, ca sa facem analiza de text pe ce a spus acel politist in conferinta de presa mi se pare penibil. Ce putea sa spuna omul? Ce sa iti spuna tie domnule ctp? Sa iti dea raportul? Sunt esaloane superioare care se ocupa de chestia asta. Mie mi se pare ca si presa s.a cam oxidat odata cu politicienii romani.
  • Like 0
 • Văd "studii" "limbistice", vorba marelui Arghezi, dar nimeni nu atinge cauzele și pe cei ce au adus lucrurile în această fază. O să încep cu acceptarea, fără discernământ a condițiilor impuse de acceptarea aderării la ue. Și să nu spună cineva că nu este așa. S-au acceptat și s-au denaturat, de către guvernanti, doar condițiile care îi avantajau pe ei în jaful făptuit asupra țării, căci doar asta au făcut și fac in continuare, în special p!aga numita psd și acoliții. Cum li se cerea ceva ce nu le convenea cum respingeau cu majoritatea în adunătura numita parlament. Apoi prin numirea unor " absolvenți" de facultăți dubioase a căror patroni sunt doar foști securiști și activiști pcr. Pe bani au eliberat diplome tuturor semianalfabeților ce populează azi guvernul și parlamentul acestei, amărâte, țări. Cu o conducere a unei nulități slugarnice precum carmen dan, a unui dragnea, ciordache, nicolicea, s.nicolae, tariceanu, slugarel toader, marele magistrat și a altor "homunculi" avortați nu se ajungea decât aici. Poliția, printre alte instituții importante, este populată și condusă de niște indivizi handicapați mental. Legile sunt, toate, în favoarea borfașilor. "Se aud gemetele din pușcării", cele din spitale, din cimitire, la înmormântarea celor apropiați, nu sunt importante pentru imbecilul care vrea, în continuare, la ciolan - tariceanu -, nu-l afectează că a obținut, cu chiu cu vai, 4%, nu-l va afecta nici 0%, obrăznicia lui și va complicilor lui e fără limită. Se impune a le da o lecție usturătoare la toate următoarele alegeri, trebuie scoși din circuit și deferiți unei justiții adevărate.
  • Like 5
 • Ada check icon
  D-le CTP aveti dreptate in totalitate !
  Exact asta transmitem in Europa : politia nu este in stare sa isi apere cetatenii. Pe langa asta se mai si lauda si vorbesc vrute si nevrute tembelii in loc sa vorbeasca la obiect : de ce nu au vazut copilul in masina inainte de a fii gasit mort ? De ce nu au retinut acele persoane suspecte ?
  Pt ca nu sunt in stare sa conduca o ancheta adevarata si serioasa.
  Priviti cum evolueaza cazul Caracal si nu avem ce vorbi.
  • Like 3
 • Cristian Tudor Popescu a declarat luni seara la Digi24 că olandezul care ar fi omorât-o pe fetița din Gura Șuții, probabil a văzut cazul crimelor din Caracal și s-a gândit că „s-a deschis sezonul în România și că e bine să vină și el acolo”.
  Cu parere de rau, dar si ca o ironie amara, mi se pare deplasata afirmația Dvs,D-le Popescu
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult