Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Digi24: Primele imagini cu maşina cetăţeanului străin suspectat în cazul fetiţei omorâte în Dâmboviţa

Dambovita - primele imagini

Primele imagini de pe camerele de supraveghere din satul Gura Șuții, locul unde vineri o fetiță de 11 ani a dispărut pe drumul dintre școală și casă, au fost prezentate de Digi24

„Îl vedem pe el (cetăţeanul străin - n.r.) la volan, în dreapta. Se vede ceva roz. Pantalonii fetiței. La ora 17 și 18 minute. Maşina venea dinspre casa fetiţei, se întorcea de la ea. O avea în maşină", spun poliţiştii care au analizat imaginile.

Potrivit imaginilor surprinse de o cameră de supraveghere instalată pe sediul primăriei, maşina trece pe lângă primărie cu viteză mare.

Cu trei minute înainte, aceeaşi maşină este surprinsă de alte camere când se îndrepta spre locuinţa fetei, dar pe o stradă paralelă. La acea oră, fata era deja dispărută.

Maşina a fost reţinută de poliţişti, au fost prelevate probe care vor fi duse la IML pentru a se stabili dacă în maşină poate fi identificat ADN-ul fetiţei.

Principalul suspect, un cetățean olandez, nu mai este în ţară

Fetița de 11 ani a fost găsită moartă duminică într-un lan de porumb. Trupul său era plin de răni.

Polițiștii au avut trei mașini suspecte, care circulau foarte aproape de fetița de 11 ani și care circulau cu viteză mică. Ceea ce le-a atras atenția în mod special anchetatorilor a fost o mașină condusă de un cetățean olandez.

Mașina respectivă a fost văzută la nici un minut după ce fata apărea pe ultima cameră de supraveghere. În plus, un drum de nici 2-3 minute a fost parcurs de acest autovehicul în jumătate de oră.

„Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, în condițiile în care am văzut că autoturismul respectiv, în momentul în care a ieșit din localitatea Gura Șuții, a intrat în următoarea localitate la aproximativ 30 de minute, în condițiile în care traseul respectiv poate fi parcurs în 2-3 minute”, a spus duminică prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Mihai Dincă, într-o conferință de presă.

Polițiștii au luat legătura cu toți cei trei șoferi, i-au întrebat dacă au fost în zona respectivă, dacă au condus respectivele mașini. Toți trei au recunoscut acest lucru, inclusiv cetățeanul străin. El a spus că mașina pe care o conducea este una închiriată, lucru care s-a și adeverit, însă nu a recunoscut că ar fi luat-o în mașină pe fetiță. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult