Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cristian Tudor Popescu: Viorica Dăncilă demonstrează că „este o nesimțită față de propriul partid”

Viorica Dancila - PSD - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

În ciuda eșecului de proporții în alegeri, Viorica Dăncilă a anunțat duminică seara că nu-și depune demisia și că nu va pleca din fruntea partidului decât dacă așa se hotărăște prin Congres. Acest lucru demonstrează „nesimțire” față de propriul partid, a spus Cristian Tudor Popescu, duminică seară, la Digi24.

„Asta este, cum spuneam, ceaușismul rânced, strigoiul lui Ceaușescu, căruia românii i-au înfipt țărușul în piept în 26 mai și acum se zvârcolește: Nu răspund decât în fața Marii Adunări Naționale! Clar. Domnule, este ceva...mereu mi se rezervă, mi se aruncă o amintire din asta, pe care o credeam pierdută în negura timpului, dar mai găsesc ceva!”, a comentat jurnalistul

„Deci, ce demonstrează faptul că doamna Dăncilă nu-și depune demisia? Faptul că este o nesimțită față de propriul partid, că nu-i pasă de propriul partid în momentul de față, nu i-a păsat niciodată. Dacă ești pesedistă adevărată, acum îți dai demisia. Rămâi în partid, frumos, contribui la munca colectivă și lași pe altcineva, pentru că prezența ei acolo, în fruntea partidului, este o mană cerească în continuare pentru PNL, pentru Iohannis. Asta ar trebui să facă, dar nu poate. Nu poate tocmai pentru că are structura ceaușistă băgată în ea atât de bine. Ăsta era principiul lui Ceaușescu: să te ții în șa. Să te ții în șa, indiferent că ești totalmente depășit, că te huiduie toată lumea. Nu, tu te ții acolo, în șa. Asta vrea să facă doamna Dăncilă, spre dauna partidului - ce-a mai rămas din partidul ăsta - național socialist cu accente șovine grave”, spune Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mai slabeste-ma onorabile cu Dancila face si ea ce poate ca icon al partidului stat asta in timp ce unii parca vor sa o scoata tap ispasitor pentru toate relele facute de PSD.
  • Like 0
  • @ Victorin Borsciov
   Este "unul" dintre marii ticăloși avortați de psd. Aveți ocazia, permanent și în timp real să urmăriți tot ce fac acești nemernici. Dar, evident, vă mai trebuie și ceva cu care să înțelegeți. Ei, asta nu aveți, unii de la "mama natură sau dumnezeu", alții din diverse interese meschine.
   • Like 0
 • Dorin check icon
  Comunist să demisioneze? Nu o să vedem în veci.Ce Ceașcă și-a dat demisia?
  • Like 2
 • Asa putem sa spunem si despre Barna.
  • Like 0
  • @ Magotu Enigmatic
   Așa poți spune despre toți. Numai că trebuie să realizezi dacă este cazul. Asta e mai greu, așa că hai să postăm ca să ne băgam în seamă.
   • Like 0
 • antonia check icon
  Lasati-o domnule Popescu, sa ramana ea decat un nou accident nuclear gen dragnea et comp. Pe bune, cred ca femeia s-a descurcat cu pietroaiele agatate de dragnea si psd in ultimii ani; vreti sa vina cineva care sa 'salveze'psd ??
  Really ??
  Duca-se pe pustii !
  • Like 7
  • @ antonia
   Sigur, circul merge mai departe.
   • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult