Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cristian Tudor Popescu: Viorica Dăncilă demonstrează că „este o nesimțită față de propriul partid”

Viorica Dancila - PSD - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

În ciuda eșecului de proporții în alegeri, Viorica Dăncilă a anunțat duminică seara că nu-și depune demisia și că nu va pleca din fruntea partidului decât dacă așa se hotărăște prin Congres. Acest lucru demonstrează „nesimțire” față de propriul partid, a spus Cristian Tudor Popescu, duminică seară, la Digi24.

„Asta este, cum spuneam, ceaușismul rânced, strigoiul lui Ceaușescu, căruia românii i-au înfipt țărușul în piept în 26 mai și acum se zvârcolește: Nu răspund decât în fața Marii Adunări Naționale! Clar. Domnule, este ceva...mereu mi se rezervă, mi se aruncă o amintire din asta, pe care o credeam pierdută în negura timpului, dar mai găsesc ceva!”, a comentat jurnalistul

„Deci, ce demonstrează faptul că doamna Dăncilă nu-și depune demisia? Faptul că este o nesimțită față de propriul partid, că nu-i pasă de propriul partid în momentul de față, nu i-a păsat niciodată. Dacă ești pesedistă adevărată, acum îți dai demisia. Rămâi în partid, frumos, contribui la munca colectivă și lași pe altcineva, pentru că prezența ei acolo, în fruntea partidului, este o mană cerească în continuare pentru PNL, pentru Iohannis. Asta ar trebui să facă, dar nu poate. Nu poate tocmai pentru că are structura ceaușistă băgată în ea atât de bine. Ăsta era principiul lui Ceaușescu: să te ții în șa. Să te ții în șa, indiferent că ești totalmente depășit, că te huiduie toată lumea. Nu, tu te ții acolo, în șa. Asta vrea să facă doamna Dăncilă, spre dauna partidului - ce-a mai rămas din partidul ăsta - național socialist cu accente șovine grave”, spune Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mai slabeste-ma onorabile cu Dancila face si ea ce poate ca icon al partidului stat asta in timp ce unii parca vor sa o scoata tap ispasitor pentru toate relele facute de PSD.
  • Like 0
  • @ Victorin Borsciov
   Este "unul" dintre marii ticăloși avortați de psd. Aveți ocazia, permanent și în timp real să urmăriți tot ce fac acești nemernici. Dar, evident, vă mai trebuie și ceva cu care să înțelegeți. Ei, asta nu aveți, unii de la "mama natură sau dumnezeu", alții din diverse interese meschine.
   • Like 0
 • Dorin check icon
  Comunist să demisioneze? Nu o să vedem în veci.Ce Ceașcă și-a dat demisia?
  • Like 2
 • Asa putem sa spunem si despre Barna.
  • Like 0
  • @ Magotu Enigmatic
   Așa poți spune despre toți. Numai că trebuie să realizezi dacă este cazul. Asta e mai greu, așa că hai să postăm ca să ne băgam în seamă.
   • Like 0
 • antonia check icon
  Lasati-o domnule Popescu, sa ramana ea decat un nou accident nuclear gen dragnea et comp. Pe bune, cred ca femeia s-a descurcat cu pietroaiele agatate de dragnea si psd in ultimii ani; vreti sa vina cineva care sa 'salveze'psd ??
  Really ??
  Duca-se pe pustii !
  • Like 7
  • @ antonia
   Sigur, circul merge mai departe.
   • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult