Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Cristina Neagu acuză lipsa de fair-play în partida cu Muntenegru: România merită mai mult respect. Eu merit mai mult respect

Cristina Neagu.

Foto: Marius Ionescu/ Facebook Cristina Neagu

Căpitanul naţionalei de handbal a României, Cristina Neagu, a acuzat miercuri, într-o postare pe Facebook, lipsa de fair-play în partida pierdută marți seara cu Muntenegru.  

„România merită mai mult respect. Eu merit mai mult respect. Ceea ce s-a întâmplat aseară depășește cu mult fair-play-ul și respectul, valori pe care le prețuiesc atât de mult în sportul nostru. Moment trist pentru handbal în general”, a scris pe Facebook Cristina Neagu.

Și handbalista Crina Pintea și-a manifestat frustrarea față de arbitrajul din partida cu Muntenegru. „Nu e posibil să nu dai ,,vezi” dublu dribling, iar asta e doar o fază din meci.

Simt frustrare pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi pe teren. Pentru că o competiție la un asemenea nivel a ajuns să fie decisă altfel decât prin jocul de handbal. Suntem, oare, atât de “mici” încât să nu ni se permită să scoatem capul printre cei “mari” ? Am simțit-o și la turneul preolimpic, când am fost eliminată pe nedrept, dar am vrut să cred că a fost doar o greșeală…

Au existat dăți când n-am putut, când jocul echipei noastre nu a fost cel dorit, dar acum ?! Am fost o nucă tare și mă bucur, căci a fost nevoie de 9 jucători ca să putem fi învinse.

Azi noi am câștigat! Am câștigat prin munca, dorința si tăria de caracter pe care le-am arătat până la final, am câștigat prin spiritul de echipă și felul în care ne-am luptat deși am simtit că nu mai este vorba doar despre handbal… Sunt mândră de noi !”, a scris marți seara pe Facebook Crina Pintea.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, marţi, de reprezentativa Muntenegrului, scor 35-34 (18-18), în al doilea meci din grupa principală II şi a ratat orice şansă la semifinale. Cristina Neagu a marcat nouă goluri. Arbitrajul cuplului feminin austriac Vranes - Wenninger a fost contestat de echipa României şi de fanii din sală de mai multe ori pe durata partidei, scrie News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sportul nu se face cu gura! Fotografia vorbește singură! Vedete de doi bani!
  • Like 0
 • << Azi noi am câștigat! Am câștigat prin munca, dorința si tăria de caracter pe care le-am arătat până la final, am câștigat prin spiritul de echipă și felul în care ne-am luptat deși am simtit că nu mai este vorba doar despre handbal… Sunt mândră de noi !”>>
  Asa "castigam" noi de ani buni in orice competitie, in orice sport. Cand nu ai rezultate spui ca strugurii sunt acri. Sportul romanesc e la pamant, dar intotdeauna arbitrii ne defavorizeaza. Toata lumea are ceva cu noi.
  Nu am inteles la ce se refera cand spune: ''am simtit că nu mai este vorba doar despre handbal" !? Adica despre ce este vorba?
  • Like 1
 • Nume check icon
  Iar daca castigam nu am fi scos nici un cuvant si totul ar fi fost lapte si miere si inca odata am fi dovedit noi romanii ca suntem cei mai si ce mai si cine mai e ca noi.
  Dar am pierdut, si acum incercam sa gasim motive care in nici un caz nu tin de performanta noastra ci numai si numai de rautatea unor straini rai care au ceva cu noi romanii sa nu devenim stapanii lumii.
  Posibil sa aiba dreptate jucatoarele, dar daca asa a fost intr-adevar, ar trebui sa fie un protest oficial al Federatiei Romane de Handbal, poate chiar sa ne retragem din competitie - cu riscul de a nu mai juca cativa ani - si nu comentarii prin ziare.
  P.S. Sau mai simplu sa jucam mai bine si sa castigam.
  • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult