Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

CTP, despre miza sesizării CCR de către „asaltangiul de profesie” Florin Iordache. „Trebuie să înțeleagă tot poporul: Noi facem țăndări ÎCCJ”

CTP la Digi

Judecătorii CCR au amânat pentru 19 aprilie decizia în cazul contestației formulate de Florin Iordache asupra completurilor de trei judecători de la ICCJ. Pe 15 aprilie, Liviu Dragnea are ultimul termen în procesul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

„În interiorul CCR e o luptă corp la corp. Presiunea mare era și pentru luni, când dl Dragnea urmează să compară în fața instanței, dar și pentru vineri, când are loc un mare miting al PSD și vă dați seama cu ce buchet, cu ce jerbă la butonieră venea dl Dragnea, dacă astăzi Curtea spunea că ÎCCJ este alcătuită din niște netoți, niște neisprăviți. Ce cere dl asaltangiu de profesie, asaltangiu asupra justiției, dl Florin Iordache? Să fie desființate toate hotărârile completurilor de 3 pe motiv că ele nu au fost alcătuite din judecători specializați în corupție”, a comentat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Jurnalistul a citit respectivul articol care spune că trebuie să fie alcătuite completuri de specialitate. 

„Cum e de conceput că oricare complet al Înaltei Curți în materie penală e incompetent în materie de fapte de corupție? Oamenii aceștia ajung acolo, la curtea supremă a României, ca maximă încununare a carierei juridice. Cum să le spui că unii dintre ei nu sunt în stare să judece o cauză penală?”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, dacă CCR îi va da câștig de cauză lui Iordache, nu va face altceva decât să discrediteze justiția din România. „Dacă Înalta Curte este compusă din niște incapabili să judece fapte de corupție, atunci înseamnă că întreaga justiție din România conține o doză foarte mare de incapabili”, a atras el atenția.

„Cu un tupeu fenomenal, acest asaltangiu, Iordache, face cererea asta în locul lui Dragnea, când era în concediu. Aproape simultan, avocații lui Dragnea cer același lucru, ca să înțeleagă tot poporul: 'Noi facem țăndări ÎCCJ, eu, Dragnea, o fac, eu sunt jupânul vostru'. Ăsta e mesajul. Trebuie să meargă către ultimul procuror de sector și ultimul judecător de la o judecătorie de județ, undeva, să știe toți”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Acest "Don Quijote alta-ntrebare", este un netot, un repezit, un pampalau politic, un grețos iesit din cocina pesedista, gata mereu sa lingă resturile marelui sef de partid, formand impreuna cu ceilalti, o mare turma de porci.
  Nu cred ca am visat vreodată, sa asist la asemenea manevre de tip mafiot !
  Daca limbajul din cuvintele scrise aici nu isi are locul, voi înțelege si imi cer scuze, chiar daca cei vizați o merită!
  Numa bine d-lui C.T. Popescu si republica.ro.
  • Like 3
 • A punctat foarte clar domnul CTP. cand a adus in discutie problema cu competenta sau incompetenta magistratilor de la ICCJ,Pesedeul si ai lui,se zbate,se agata de tot ce poate ca sa achimbe degringolada,directia spre nefiinta pe care a alunecat partidul.Cred ca si Dorneanu si ai lui vesnici aparatori ai mafiei comuniste,oportunisti din fire,nu vor mai face jocul lui Dragnea pentru asi mai spala imaginea.Vom trai si vom vedea.Urmeaza zile de foc pentru psd.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult