Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

CTP, despre miza sesizării CCR de către „asaltangiul de profesie” Florin Iordache. „Trebuie să înțeleagă tot poporul: Noi facem țăndări ÎCCJ”

CTP la Digi

Judecătorii CCR au amânat pentru 19 aprilie decizia în cazul contestației formulate de Florin Iordache asupra completurilor de trei judecători de la ICCJ. Pe 15 aprilie, Liviu Dragnea are ultimul termen în procesul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

„În interiorul CCR e o luptă corp la corp. Presiunea mare era și pentru luni, când dl Dragnea urmează să compară în fața instanței, dar și pentru vineri, când are loc un mare miting al PSD și vă dați seama cu ce buchet, cu ce jerbă la butonieră venea dl Dragnea, dacă astăzi Curtea spunea că ÎCCJ este alcătuită din niște netoți, niște neisprăviți. Ce cere dl asaltangiu de profesie, asaltangiu asupra justiției, dl Florin Iordache? Să fie desființate toate hotărârile completurilor de 3 pe motiv că ele nu au fost alcătuite din judecători specializați în corupție”, a comentat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Jurnalistul a citit respectivul articol care spune că trebuie să fie alcătuite completuri de specialitate. 

„Cum e de conceput că oricare complet al Înaltei Curți în materie penală e incompetent în materie de fapte de corupție? Oamenii aceștia ajung acolo, la curtea supremă a României, ca maximă încununare a carierei juridice. Cum să le spui că unii dintre ei nu sunt în stare să judece o cauză penală?”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, dacă CCR îi va da câștig de cauză lui Iordache, nu va face altceva decât să discrediteze justiția din România. „Dacă Înalta Curte este compusă din niște incapabili să judece fapte de corupție, atunci înseamnă că întreaga justiție din România conține o doză foarte mare de incapabili”, a atras el atenția.

„Cu un tupeu fenomenal, acest asaltangiu, Iordache, face cererea asta în locul lui Dragnea, când era în concediu. Aproape simultan, avocații lui Dragnea cer același lucru, ca să înțeleagă tot poporul: 'Noi facem țăndări ÎCCJ, eu, Dragnea, o fac, eu sunt jupânul vostru'. Ăsta e mesajul. Trebuie să meargă către ultimul procuror de sector și ultimul judecător de la o judecătorie de județ, undeva, să știe toți”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Acest "Don Quijote alta-ntrebare", este un netot, un repezit, un pampalau politic, un grețos iesit din cocina pesedista, gata mereu sa lingă resturile marelui sef de partid, formand impreuna cu ceilalti, o mare turma de porci.
  Nu cred ca am visat vreodată, sa asist la asemenea manevre de tip mafiot !
  Daca limbajul din cuvintele scrise aici nu isi are locul, voi înțelege si imi cer scuze, chiar daca cei vizați o merită!
  Numa bine d-lui C.T. Popescu si republica.ro.
  • Like 3
 • A punctat foarte clar domnul CTP. cand a adus in discutie problema cu competenta sau incompetenta magistratilor de la ICCJ,Pesedeul si ai lui,se zbate,se agata de tot ce poate ca sa achimbe degringolada,directia spre nefiinta pe care a alunecat partidul.Cred ca si Dorneanu si ai lui vesnici aparatori ai mafiei comuniste,oportunisti din fire,nu vor mai face jocul lui Dragnea pentru asi mai spala imaginea.Vom trai si vom vedea.Urmeaza zile de foc pentru psd.
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult