Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

CTP, despre Novak Djokovic: Du-te acasă, mai organizează un Adria Tour la Belgrad fără să respecți niciun fel de norme sanitare

CTP, cap limpede

Autoritățile australiene i-au anulat viza lui Novak Djoković, care se pregătea să participe la Australian Open, după ce l-au reținut mai multe ore pe aeroportul din Melbourne. Motivul deciziei a constat în faptul că tenismenul, care se opune vehement vaccinării, nu a îndeplinit cerințele care permit scutirea de vaccinare împotriva Covid-19 în Australia.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 situația și a subliniat că, în cazul lui Djoković, nu poate fi vorba despre o scutire medicală.

„Trebuie să înțelegem exact situația. Cuvintele „scutire medicală” nu au niciun sens. E absurd. Novak Djokovic nu a pomenit niciodată de vreo afecțiune pe care ar avea-o el și care nu i-ar permite să se vaccineze. Nu! El a spus foarte limpede încă din 2020 că nu va accepta niciodată să fie silit să se vaccineze. Din acest motiv este idolul conspiraționiștilor antivacciniști pe rețelele de socializare.

De asemenea, tatăl său, Srdjan, este un naționalist feroce, antioccidental, antivaccinist și care i-a acuzat pe organizatorii de la Melbourne că au introdus obligativitatea vaccinării pentru participarea la turneu ca să-l șantajeze pe Novak Djokovic.

Soția sa, Jelena, promovează pe rețelele de socializare teorii ale legăturii dintre rețeaua de comunicații 5G și COVID-19. Deci de aici vine Novak Djokovic să joace acum la Melbourne.

Ce sens are să discutăm despre scutire medicală? Ce scutire medicală? Acolo sunt 4 prevederi, în legea australiană, e vorba de reacții adverse la o primă vaccinare care duc la spitalizare sau incapacitare... Care reacție? Că Djokovic nu s-a vaccinat. Apoi, o afecțiune diagnosticabilă medical acută. Păi dacă are așa ceva, atunci se pune problema cum joacă, nu dacă-i vaccinat sau nu. Și în sfârșit o inflamație cardiacă în ultimele 6 luni. Să fim serioși... Mai rămâne una singură, și anume, dacă are niște alergii, intoleranțe la anumite substanțe din vaccinurile aprobate. Păi, dacă are, a făcut vreodată o vorbire Djokovic despre asta? N-ar trebui acum să aibă bunul simț față de locuitorii Australiei, care sunt în proporție de 90% vaccinați, care au trecut prin niște restricții crâncene, sute de zile de lockdown, oameni care au suferit chinuri în ultimii doi ani, legat de COVID și de carantină, și cărora le-ar datora Novak Djokovic măcar o explicație?”, a spus Cristian Tudor Popescu,

Gazetarul i-a dat un sfat ironic tenismenului. „Ce i-aș putea spune acum? Bine, Nole, dacă așa de mult contează pentru tine povestea asta cu vaccinul, atunci bine... Dacă nu ești primit la Melbourne, du-te acasă, mai organizează un Adria Tour la Belgrad fără să respecți niciun fel de norme sanitare, cum s-a întâmplat în iunie, că la Belgrad se poate, ești lăsat să faci ce vrei, încheie-l cu un party sălbatic, așa cum s-a întâmplat în iunie și fii fericit.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mihai check icon
  Reguli proaste și fără sens. Dacă a urcat în avion, sigur avea un test negativ. La debarcare după ce a fost într-un avion doar cu oamenii negativi, e clar că nu a adus virusul în Australia. Deci până aici nu e nicio diferență între el și unul vaccinat. Dacă se îmbolnăvește în Australia, ceea ce poate fi cazul și unui vaccinat, sigur nu se va trata pe banii australienilor la un spital de stat în caz că are un caz mai dificil, lucru puțin probabil având în vedere faptul că a trecut prin boală și că are totuși un fizic robust. Deci e totul de formă ca să dea peste nas celor care nu vor să se înțepe cu serul magic deși nu au nevoie, lucru spus pe față de Macron.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Poate vine în România să facă un party cu Șoșoacă, Simion și Precurvitul Șpagoveanu de Constanța . Le-ar sta bine împreună în nesimțeala lor .
  • Like 8
 • Lasand la o parte categorisirea vaccinati = buni si nevaccinati=rai ,care cred ca nu este corecta , problema aici este de alta natura. Aici vorbim de respectarea regulilor unor comunitati si in general a regulilor de convietuire.
  A nu respecta regulile casei sau comunitatii in care mergi se traduce prin cel mai simplu diagnostic : NESIMTIRE.
  Daca mai si incerci sa intri cu forta si sa-ti impui propriile reguli , asta inseamna : AGRESIUNE.
  Deci marele Nole , este un nesimtit agresiv. Asta nu-i diminueaza cu nimic victoriile in sport.
  Problema mult mai periculoasa dar care nu poate fi evitata este gloata de fanatici care in lipsa unui sistem personal de valori se agata de unul precum Nole si-l transforma in Dumnezeu.
  Deci nu-l condamn pe Nole ca nu s-a vaccinat , il condamn pentru nerespectarea regulilor.
  • Like 7
  • @ Radu Bogdan
   Delia MC Delia MC check icon
   Mai clar nu se putea spune.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult