Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Novak Djoković a contestat decizia autorităților din Australia de a-l expulza. Judecător: „Aici coada nu dă din câine”

Novak Djokovic - Getty

Foto: Getty Images

Novak Djoković, numărul unu mondial în tenisul masculin, a contestat în instanță decizia autorităților din Australia de a-i anula viza și de a-l expulza din țară. Magistrații urmează să ia o hotărâre luni, în ceea ce s-a transformat într-un adevărat incident diplomatic, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Campionul de tenis a fost reținut mai mult de opt ​​ore pe aeroportul din Melbourne, înainte ca oficialii Australian Border Force să anunțe că i s-a interzis intrarea în țară, joi dimineață. Ei au invocat nerespectarea cerințelor din Australia privind scutirea de vaccinare împotriva Covid-19.

Djoković, care a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Openul Australiei, a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne din cauza unei probleme cu viza. Presa australiană scrie că jucătorul care a câştigat de nouă ori turneul Australian Open şi care a luat marţi avionul în direcţia Melbourne după ce a anunţat obţinerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.

După ce a fost audiat de serviciile de imigrare de pe aeroportul din Melbourne, Djoković a fost transportat de la aeroport la un hotel de carantină din suburbia Carlton din Melbourne.

Federaţia australiană de tenis, organizatoarea turneului Australian Open, a confirmat marţi că Djoković a primit o „derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare medicală, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.

Nick Wood, avocatul lui Djoković, i-a spus judecătorului că Tennis Australia a cerut să i se spună până marți dacă Nole va participa sau nu la turneul de mare șlem.

Avocații au întrebat, de asemenea, dacă sportivul sârb ar putea fi mutat într-un hotel cu teren de tenis, pentru a se putea antrena.

Judecătorul Anthony Kelly a răspuns că va încerca să convingă părțile să ajungă la o rezoluție, dar instanța nu se va grăbi. „Coada nu va da din câine aici”, a răspuns magistratul, potrivit The Guardian.  „Tot ce pot face este să ofer toate facilitățile disponibile acestei instanțe pentru a ajuta aceste părți să rezolve problema în cel mai bun mod posibil”, a punctat Kelly.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Probabil că nici câinele izgonit nu dă din coadă. Un proverb românesc spune că (SIC !) câinele izgonit (de regulă !) își ia tălpășița cu coada pe spinare. Pe de altă parte, dacă majoritatea dintre nouă, trăitorilor de pe Pământ, nu ne dă înșelepciunea peste răscoale, nici domnului Djokovici nu-i prisosește.
  • Like 0
 • Australia a devenit un stat fascist, militarizat. Tot ce au facut ei acolo este demostrativ, sa arate ca structurile militarizate detin puterea si fac cam ce vor. EXACT la fel cum s-a intamplat in Germania nazista, si exact ca acolo se gasesc oi care nu inteleg ca nu exista justificare pentru abuzuri.
  Cam asta este situatia acolo la or actuala - un reportaj al unei televiziuni australiene:

  https://www.youtube.com/watch?v=yoWGDu6qyuQ
  • Like 0
 • Claudiu check icon
  Australienii sunt primitivi rau de tot! In fond sunt urmasii unor puscariasi care au ratat la mustata spanzuratoarea in Anglia si au fost trimisi in Australia incepand cu anii 1700 sa crape prin deserturile de acolo ... La ce te poti astepta de la asemenea bipezi. Oricum, lumea vestica este plina cu bancuri de cat de prosti sunt australienii si nu degeaba, ei sunt un fel de Bula de la noi.
  • Like 0
 • Adică în Australia nu e ca în Balcani și la Porțile Levantului,unde legea e cu tocmeală...
  Păcat că un atât de mare sportiv se dovedește așa de...refractar la legi și reguli!
  • Like 6
  • @ Maria Rusu
   Pai ... nici in Germania nazista nu era ca in Balcani si la portile Levantului. Nici acolo legea nu era tocmeala. Si acolo politicienii stableau tratamente medicale pentru minoritati. Si acolo stiau altiii ce este mai bine pentru tine ...
   • Like 0
  • @ Maria Rusu
   .
   • Like 0
  • @ Maria Rusu
   .
   • Like 0
  • @ Maria Rusu
   .
   • Like 0
  • @ Maria Rusu
   .
   • Like 0
  • @ Maria Rusu
   .
   • Like 0
  • @ Maria Rusu
   .

   • Like 0
  • @ Daniel Bodea
   check icon
   Așa, și?
   Dumneata respiri? Că și fasciștii respirau...
   • Like 2
  • @
   Da, respir, si mai am si prostul obicei sa gandesc. Si nici nu ucid pe nimeni, nu arestez oameni pe legi criminale, discriminatorii si aberante, nu impun altora cu forta valorile mele ...
   • Like 0
  • @ Daniel Bodea
   Legile nu sunt nici discriminatorii nici aberante. E absolut normal in situatia de fata sa pretinzi vaccinare sau trecerea prin boala. Orice lege, absolut orice lege in orice fel de stat e impusa cu forta, altfel e doar o multime de cuvinte pe o foaie de hartie si atat.
   • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult