Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

CTP despre „bombasmele mediatice” ale lui Vlad Voiculescu: „Ministerul Sănătății în forma actuală nu este capabil să coordoneze vaccinarea. Acest lucru îl face mai bine Armata, din păcate”

CTP la Digi despre Voiculescu

Sursa foto: Captură Digi24

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că, „în forma sa actuală”, Ministerul Sănătății nu poate coordona vaccinarea și că este bine că președintele Iohannis a încredințat această operațiune Armatei. CTP l-a criticat pe ministrul Vlad Voiculescu pentru desele exerciții de PR și pentru lipsa rezultatelor concrete la minister.

CTP, la Digi24, vineri seara: „Nu vi se pare normal? Nu lucrăm împreună acolo? Câte astfel de consultări și convorbiri au fost? Vă spun eu: zero, niciuna.

Ministerul Sănătății a aruncat datele pe piață, după care, când ministrul Apărării, Ciucă, a trimis Corpul de control la Focșani să vadă ce e acolo, domnul ministru Voiculescu, care este foarte atent cu tot ce mișcă din punct de vedere mediatic, are grijă să contreze fake-news-urile, să posteze mereu…Asta este principala preocupare a dânsului văd...Să scrie felicitări domnului ministru Ciucă că a trimis Corpul de control și că deschide centrele.

Ce arată asta? Povestea are un singur conflict: între ministrul Sănătății, domul Voiculescu Vlad și domnul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. De ce? Pentru că președintele Iohannis a hotărât că această campanie de vaccinare nu va fi coordonată de Ministerul Sănătății de la bun început, ci a dat-o Armatei. L-a însărcinat pe colonelul Gheorghiță și nu Ministerul Sănătății.

După părerea mea, a făcut un lucru foarte bun președintele Iohannis că nu a încredințat campania de vaccinare acelui bâlci care este Ministerul Sănătății în clipa de față. Vă imaginați că în Ministerul Sănătății din care-și dă demisia purtătorul de cuvânt, acel domn Oprea, fostul purtător al lui Băsescu, pentru că el habar nu avea de această mișcare de publicare a datelor, în calitate de purtător de cuvânt.

Acolo s-au adunat tot felul de sfătuitori, de sfetnici, de inși, fiecare vine cu mișcarea lui, în special mișcări de PR se fac acolo, adică cum să dăm bine noi ministerul. Ați văzut vreo mișcare efectivă, acțiune, ceva eficient făcut de Ministerul Sănătății în teritoriu, să vină cu ceva, în afară de a obliga copiii să facă sport cu masca pe figură în sală? Ați văzut altă mișcare profesionistă și eficientă care să ajute la ceva?

În afară de bombasme mediatice, altceva n-am văzut de la minister până acum sub conducerea domnului Voiculescu în 3 luni de zile. Are grijă să se contreze cu cineva. Probabil din asta crede că îi rezultă popularitate și voturi. S-a contrat cu Boc la Cluj, cu Cîțu, cu Raed Arafat.. Acum se contrează cu Valeriu Gheorghiță. E absurd. Vrea domnul Voiculescu să vină campania de vaccinare la Ministerul Sănătății? Ar fi o nebunie. Ministerul Sănătății în forma actuală nu este capabil să coordoneze așa ceva. Acest lucru îl face mai bine Armata, din păcate”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cică nimic nou, că numai acțiuni de pr și alte fleacuri... Măi oameni buni voi nu mai aveți memorie? În ori ce alt regim, până acum se vorbea de tunuri, greșeli de gramatică, de geografie și alte greșeli greu de imaginat! Au venit oameni normali, cu greșeli omenești, nu de gramatică, nu de furăciune, nu de cocălărie... și voi vă dați critici?
  • Like 1
  • @ Lucian Constantinescu
   Daca oscilam intre hoti analfabeti si “oameni normali”, ambele categorii nefiind in stare sa faca nimic concret, ajungem la vechea dilema: ce alegem, hotul sau prostul? Niciuna dintre variante nu este buna.
   • Like 0
 • Avand in vedere ca a existat o frauda de cel putin 7000 de persoane vaccinate peste rand (in special in centrele speciale care tin de armata) , nu inteleg afirmatia ca armata coordoneaza bine activitatea de vaccinare. Aa sigur , se putea si mai rau, nu contest.
  • Like 0
 • Mda minunat : propun pentru ca Romania sa-si marcheze progresul evolutia si suprematia sa-l trimita pe luna pe Citu CTP Voiculescu si alte "somitati" din butoiul cu must de post pentru ca oricum numai prin ei si despre ei rasufla acest neam pastoresc roman supra-difuzat politic....desigur la misto hi hi hi hi !...
  Vorba unui vers ironic : " Noi o ducem bine in Romania cine-s astia care vor sa ne cotropeasca tara....! "
  • Like 1
 • Nume check icon
  Deocamdata nu am vazut decat o campanie de vanatoare de vrajitoare. Este buna si aceasta sa vedem aflam care sunt "vrajitoarele rele" si ce alte prostii si ilegalitati se intampla, DAR hai sa incepem sa si construim ceva. Deocamdata numai contre intre partide, exercitii de imagine, fente de imagine (ca aceasta) atunci cand nu ai ce sa arati si te ia lumea la rost ca nu faci nimic si campanii electorale.
  Singurul care parca misca ceva este dl. Drula, in rest nimic de la noile sperante. Cum i-am rabdat pe comunisti atatia ani va putem astepta si pe voi macar patru ani, dar de la voi avem asteptari mari pentru ca de aceea v-am votat. Mai multe fapte si mai putin PR.
  • Like 1
 • Domnule C.T. Popescu, cred ca ar fi binevenita o interventie a Dvs. in cazul disputei din jurul lui Mircea Dinescu.
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  Armata coordonează mai bine campania de vaccinare, e o axioma. Întrebare: s-a făcut ceva din 89 încoace ca lucrurile sa meargă struna, iar acum le-a stricat Voiculescu? Cât despre informațiile aruncate pe piața, e normal ca serviciile sa figureze descoperite unde si-au vaccinat băieții? E normal ca armata și internele sa se vaccineze fără programare, ca și cum doar ei reprezinta personal esențial în tara asta? E normal ca regulile sa fie general valabile ptr toti sau ptr ei și restul? Sau totul este un scandal născut undeva în camera din spate cu o țintă clara? Și dacă ținta este Voiculescu, care este motivul pentru care deranjeaza? Căci argumentele ca se uita prea mult în oglinda sau scrie prea mult pe FB sunt doar țățisme. Nu ptr Facebook se face atâta tevatura, miza este mult mai mare, iar eu, ca cetățean simplu, dar plătitor de impozite, as vrea sa o cunosc.
  • Like 4
 • „Ministerul Sănătății a aruncat datele pe piață” - măi să fie, ce mai grijă pentru datele alea :) Oamenii și realitățile din spate nu prea contează.

  Apropo, oamenii lui Ciucă au avut acces la acele date de la început. De ce nu a trimis ministrul control la Focșani de atunci?
  • Like 0
 • Da, aveti dreptate sa fiti nemultumit, dar sunteti exagerat asteptand ca in 3 luni sa fie totul pus la punct si aranjat dupa un dezastru de 31 de ani si in situatia unei pandemii globale !!!!! Fiti atent la context. Nu dati vina pe niste oameni cand intreg spectrul politic si intreg aparatul de stat e nevoie sa se mobilizeze, nu sa-si dea cu stangul in dreptul. Traim vremuri tulburi si noi tocmai acum ne-am gasit sa ne scoatem ochii unul altuia. Enorm de multi oameni care ar putea face ceva concret doar stau si critica!!! Daca nu intelegem asta, chiar ca se alege praful, ca de o natie care NU ARE CAPITALUL INTELECTUAL NECESAR!!!
  Domnule CTP, mergeti si-i sugerati dumneavoastra lui Vlad Voiculescu sa faca lucruri concrete, dar nu cu ura, ci cu harul unui om cu scaun la cap. Oamenii cu scaun la cap trebuie sa SFATUIASCA, nu sa dea cu oua clocite !!!
  • Like 4
  • @ Adriana Negruti
   In toate interviurile de joburi la care am fost - sunt vreo cateva zeci, lejer - am fost intrebat: “unde te vezi in urmatorul an si peste cinci ani?” Cum ar veni, Ce planuri ai mataluta pe termen scurt si pe termen lung? Oamenii astia de la guvernare nu au facut nimic pe termen scurt. In afara de analizam, studiem, o sa facem, nimic! Zero! Dupa incendiul de la Bals, ministrul sanatatii a declarat ca “d-aia s-a intamplat incendiul pentru ca nu avem spitale noi. Si el o sa le construiasca”. Ridicol.
   Si inca ceva: de treizeci de ani traim “vremuri tulburi”. Tre’ sa iesim din paradigma asta nenorocita cu “luminita de la capatul tunelului” si “vremuri de tranzitie “. Am iesit din tunel pe 25 Decembrie 1989. Ca nu ne convine unde am aterizat, asta este alta poveste.
   • Like 0
 • profun check icon
  Numai tâmpenii peste tâmpenii, hoții peste hoții, aroganțe peste aroganțe și fumigene peste fumigene în jurul guWern(er)elor LUI.

  Toate acestea pe fondul prăbușirii economice, a înrăutățirii condițiilor de viață ale populației, exacerbarea antagonismelor din societate, pierderea oricăror repere de conduită europeană responsabilă.

  Pentru cosmetizarea și cârpirea imaginii publice se promovează iată, cu ajutorul Cozilor de Topor din Presă (pe scurt, ar putea fi spus, CTP), militarizarea activităților eminamente civile și inventarea unor instituții fantomă (nimeni nu știe cine-i sunt membrii) despre care aflăm întâmplător (dar ... FĂRĂ NICIO CONSECINȚĂ!) că sunt conduse de câte-un absolvent mediocru de liceu, cum e cazul Grupului de comunicare strategică. Și asemenea excrescențe instituționale afectează cu tâmpenii ilogice și incoerente 20 de milioane de locuitori ai României.

  Nici nu mai are importanță cine are dreptate în cazul de față, fiindcă sunt toți o apă și-un pământ. Incompetenți dar infatuați, de la majoritatea parlamentară, guvern până sus la ... președintele catastrofă care distruge pas cu pas tot ceea ce mai rămăsese (după, dezastruosul Băsescu) din viața normală, democratică și a pus frână tuturor reformelor.
  • Like 2
  • @ profun
   Da, aveti dreptate sa fiti nemultumit, dar sunteti exagerat asteptand ca in 3 luni sa fie totul pus la punct si aranjat dupa un dezastru de 31 de ani si in situatia unei pandemii globale !!!!! Fiti atent la context. Nu dati vina pe niste oameni cand intreg spectrul politic si intreg aparatul de stat e nevoie sa se mobilizeze, nu sa-si dea cu stangul in dreptul. Traim vremuri tulburi si noi tocmai acum ne-am gasit sa ne scoatem ochii unul altuia. Enorm de multi oameni care ar putea face ceva concret doar stau si critica!!! Daca nu intelegem asta, chiar ca se alege praful, ca de o natie care NU ARE CAPITALUL INTELECTUAL NECESAR!!! Texte de-astea demolatoare a la Sosoaca se pricep toti sa produca, dar un sfat CU CAP, nu ! Daca toti oamenii destepti s-ar concentra sa gaseasca solutii si sfaturi UTILE, tara ar fi salvata ! Ne pricepem NUMAI la a da cu oua clocite!
   • Like 0
  • @ Adriana Negruti
   profun check icon
   Să ne-nțelegem, doamnă, ăștia nu-s născuți acum 3 luni, din spuma mării.

   În cei 6 ani de domnie, Klaun Iohannis a avut 3 guverne ale LUI care și-au dat și încă își mai dau cu ... stângu-n dreptul.

   Celor 3 guverne care n-au fost ale lui, le-a băgat numai bețe-n roate, forțându-le să meargă mai tot timpul fără câțiva miniștri doar fiindcă deși îl admonesta și Curtea Constituțională el avea propria interpretare despre ce înseamnă „de îndată”. Dar măcar „ăia”, erau fruntașii UE la creștere economică, creșteri de venituri ale populației și au asigurat cu rezultate excelente și președinția UE.

   Soluții există, însă aroganții, arțăgoșii nepricepuți, în frunte cu primul plăvan, nu vor să asculte. „Ieri”, îi criticau pe „ceilalți” când erau pe primul loc la creștere în UE, azi se laudă cu ultimul loc, dar vezi Doamne, ce împrumuturi mai știu ei să facă. Într-un an, cât în primii 20 de după 1989.

   Și nu, nu pandemia (apropo, dacă-i pandemie, e implicit globală!) ne-a costat, fiindcă ne-o spune UE că România a cheltuit cel mai puțin pentru combaterea ei, doar 1,4mld de Euro. Cam cât le-a zis și Curtea de Conturi ca au ... furat până în august 2020.
   • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult