Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

CTP: Domnul acesta, șeful AUR, este de meserie provocator. Provoacă tot timpul, pentru a crea niște evenimente și pentru a-și menține o anume imagine, popularitate, pe care altfel nu are cum să o obțină

CTP

Liderul AUR, George Simion, provoacă tot timpul, pentru a crea niște evenimente și pentru a-și menține o anume imagine, o popularitate pe care altfel nu are cum să o obțină, pentru că nu are ce să ofere din punct de vedere politic în afara unor astfel de incidente, a declarat Cristian Tudor Popescu în emisiunea “Cap Limpede” de la Digi 24.

Gazetarul a comentat, vineri seara, incidentul petrecut în această săptămână, când liderul AUR a vrut să forțeze intrarea în sediul Digi24, sub pretextul că vrea un drept la replică.

CTP spune că dacă liderul AUR ar fi primit în studiourile Digi24 ar înseamna abdicarea de la niște principii și valori ale postului și de aceea, el personal ar întrerupe orice colaborare cu această televiziune. În plus, gazetarul este sigur că telespectatorii Digi24 își doresc ca George Simion să fie ignorat și să nu fie subiectul unor știri de presă.

„Mai întâi vreau să-i felicit pe cei doi tineri de la paza sediului Digi24, pentru felul în care au reacționat în fața agresiunii acestui domn. Pentru că lucrurile n-au stat întotdeauna așa de-a lungul anilor. Nu pot să nu-mi amintesc cum Corneliu Vadim Tudor îi arunca cu o palmă unui polițist în uniformă chipiul de pe cap, urlând la toți polițiștii și ăștia stând smirnă atunci, pentru că era senatorul Vadim Tudor! Ne amintim cât de terorizați sunt oamenii de ordine de personaje gen tovarășa de asalturi și asupra instituțiilor statului, și asupra unor instituții private, senatoarea Cascada Urlătoarea, tovarășa de astfel de procedee a domnului șef al AUR. Or, acești doi băieți puteau să se piardă cu firea, nu? Să spună uite, domn'e, a venit deputatul Simion, șef de partid, vrea să intre, păi, cum să nu-l lăsăm pe domnul acesta? Și mi-a plăcut faptul că, foarte ferm, fără niciun fel de agresare verbală a celui care voia să intre în forță, corecți, politicoși până la capăt, l-au respins”.

Îți recomandăm

La observația jurnalistului Claudiu Pândaru, realizatorul emisiunii „Cap limpede” că el personal nu-și pune „stavilă” în a invita sau nu invita pe cineva în emisiune, CTP a răspuns: „Dar eu pun, tocmai asta încerc să vă spun. Sigur că e alegerea mea. Și tocmai încerc să vă comunic că, de pildă, dacă vreun reprezentant AUR sau domnul acesta ar călca aici, ar sta pe acest scaun, atunci eu nu mai vin în postul Digi24. În modul cel mai democratic cu putință. Deci, spuneam că au unde să se exprime. Nu suntem pe vremea lui Ceaușescu ca Digi24 să fie Televiziunea Română, singura! Și atunci - domnule, n-au, dacă n-ai acces la televiziunea de stat și singura, atunci ești cenzurat, ești discriminat! Nu. Tocmai spuneam că sunt primiți cu covor roșu de multe ori în toate celelalte televiziuni de știri, deci au posibilitatea să se exprime, lucru pe care domnul șef al AUR l-a și făcut. Imediat după incidentul de aici s-a dus la un alt post de știri, unde a vărsat tot ce a avut de spus. Spuneam că este vorba de o atitudine aici. E vorba de niște valori și principii pe care eu, colaborând cu postul Digi24 - și acesta e și motivul principal pentru care colaborez cu postul - astfel de valori și principii sunt respectate de postul Digi24. Ele nu se regăsesc sub nicio formă în cazul acestei formațiuni. Deci, nu au ce să caute. Vin aici, sunt invitați, cum am văzut, de la PSD, de la PNL, de la USR, de la UDMR, de la partide neparlamentare în studio. Nu au ce să caute cei de la formațiunea AUR. Să se exprime în altă parte! Deci, nu pot decât să salut această atitudine”.

„De altfel, telespectatorii Digi24, cât îi știu eu, hai să zic că îi cunosc de peste 7 ani de când apar aici, la Digi24, nu doresc să audă nimic de la domnul Simion, nici de bine, nici de rău. Și de la nimeni de la AUR. Nu doresc, pur și simplu. De altfel, sunt destui care îmi spun asta pe Facebook când vine vorba de subiect.

Bineînțeles, dacă are de trimis dreptul la replică, există forma, de pildă, care s-a aplicat în cazul Adrian Năstase, aici, în studio, am stat cu toții, și noi doi, și telespectatorii, vreme de vreo 5 minute, în timp ce pe ecran s-a desfășurat ce-avea de zis domnul Năstase. Dacă există obligativitate în regulile CNA, sigur, cu așa ceva i se poate da această posibilitate domnului în cauză.

Eu nu știu, de pildă, ce ar fi făcut domnul Simion intrând aici, în special fiind vorba de ministrul energiei, Virgil Popescu, pe care l-a agresat în repetate rânduri în Parlament, în fața unei țări întregi, atât fizic, cât și verbal, cu violență. Ce ar fi făcut?

Domnul acesta, șeful AUR, este de meserie provocator. Asta este, astea-s fapte ce spun eu aici. Deci, provoacă. Provoacă în Parlamentul României, năvălind pe porțile Parlamentului României, năvălind în Primăria Timișoara și așa mai departe. Provoacă tot timpul, pentru a crea niște evenimente și pentru a-și menține o anume imagine, popularitate, pe care altfel nu are cum să o obțină, pentru că nu are ce să ofere din punct de vedere politic în afara unor astfel de incidente. Și cu asta am închis subiectul”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Inca odata imi manifest stupoarea si revolta fata de "autoritati". Nu sunt interesate si nici capabile, incorsetate fiind de legi "gandite" si sustinute de pegra societatii strecurata prin inselatorie in forurile decidente. Cum de, dupa atata timp si atatea manifestari golanesti, nimeni nu ia atitudine fata de acest maidanez si fata de "membrii de partid aur" din parlament? Toti, fara exceptie sunt vorbiti sa-si bata joc de ceea ce ar trebui sa fie autoritate. Sa fie clar: scursorile astea nu pot fi considerate alesi, ei au patruns in politica si asa precara prin frauda grosolana si cu sprijinul ipocritilor borfasi psd. Iar imaturii impostori usr le-au conferit un oarecare aplomb. Daca nu se poatre face nimic coercitiv fata de aceste lepre macar sa se evacueze salile senatului si camerei deputatilor la intrarea golanilor. Sa ramana singuri, sa latre singuri, sa se ia de gat unul pe altul. La cata indisciplina a manifestat acest "partid" ar trebui scos din politica si, in special gunoiul simion, dar si ceilalti ciraci deferiti justitiei si incarcerati.
  • Like 0
 • Ba eu zic ca cei doi de la paza trebuia chiar sa-l impinga cu forta spre poarta, nu doar sa se puna in fata lui.
  Iar Digi m-ar pierde si pe mine ca telespectator daca ar primi in emisiuni auristi.
  • Like 3
 • Eu nu stiu spre exemplu cui public va adresati incercand un minimal act educativ prin editoriale articole sau papetarie gazatareasca. Dupa fina mea observatie populatia Romaniei este intesata cu PSIHOPATI....da ati auzit bine PSIHOPATI....unde normalul din popor minoritar de altfel TACE. Ca o caracterizare pe sexe : femeile niste EPAVE emotionale iar BARBATII niste actori abrutizati incluzand si factorul politic sau de institutie la un mod de larga raspandire. Revin daca va adresati celor din bula proprie asa zisa echipa mai pe romaneste GASCA de intelect jucatori de ocazie sau castigatori de borcan televizat la anumite perioade cand canta "gaina" n-ati rezolvat absolut nimic pentru ca majoritatea de care vorbeam are nevoie de TRATAMENT medical de specialitate pe care desigur nu are cine sa le-o furnizeze tot pe motiv de DAMBLA ( stres remuneratii mici disfunctionalitati sistemice sau inter-personale etc ). Opinia mea #INUTIL totul fiind contagios si spre cronicizare cu target spre putina normalitate aflata in oameni sau indivizi. O Romanie bolnava in concluzie. Daca intampinati probleme de intelegere folositi DEX-ul.
  • Like 0
 • E clar ca domnul George SImion nu are nici o solutie la probleme noastre. De asemenea e clar ca actualii politicieni daca au solutii nu le aplica decat daca ciupesc si ei ceva.
  Parerea mea - Macar George le da o palma celor din urma - ii mai impunge putin - si o merita stimatii parlamentari din plin.
  Deci domnul Simion are si rolul lui in acel cuib de hoti. Sa speram ca va intretine acest trend si il va escala, altfel nu il votez.
  • Like 0
 • dan check icon
  Merita cam multa atentie acest golanas de cartier numit Simion dar problema e mai complexa.
  Domnul CTP are dreptate pana la un punct si anume DIGI24 este un post privat care castiga bani in functie de rating , daca maine DIGI decide ca Simion sa fie invitat pentru ca postul sa castige bani mai multi o va face peste capul lui CTP , cu toate astea a facut bine ca si-a expus punctul de vedere.
  Problema de fapt nu e a postului DIGI sau a altor televiziuni ci ca acest individ sau mai bine zis partidul din care face parte este votat de romani naivi si creduli sedusi de patriotism si nationalism chiar daca presedintele partidului comporta ca un infractor.
  In mod normal nu trebuie combatute ideile lor antisistem prin neinvitarea lor la televiziuni ci tocmai prin invitarea lor si combaterea ideilor aberante de catre moderatori , ce e rau e ca unul ca Prelipceanu spre exemplu ar tacea doar ca sa faca pe plac sustinatorilor AUR ca sa castige suport de rating sau alte interese obscure.
  De fapt cred ca CTP intuieste bine ca platforma DIGI poate deveni locomotiva electorala pentru ideile antisistem promovate de AUR asa cum se intampla in Spania spre exemplu cu VOX care apare peste tot la televiziuni facand propaganda fascista antirasiala pe fata si ajungand la peste 20% in sondaje.
  Problema cu partidele antisistem este ca cei care le voteaza , din pacate din ce in ce mai multi si care nu dau 2 bani pe educatie sau chiar educati fiind pun interesul personal pe primul loc , accepta sa ii voteze in ciuda grobianismului si manifestarilor violente sedusi de ideile de nationalism puturos sau patriotism de parada care au mai dus la doua razboaie mondiale ..
  Aceste partide traiesc din anarhie se hranesc cu anarhia si castiga tocmai prin votul celor carora putin le pasa de educatie , spirit civic sau bun simt.
  Pastrand proportiile o individa ca Le Pen sau un Chomski , adorati din cate vedem mai nou de sustinatorii AUR in toate comentariile , pot aduce argumente pro Putin pentru invazie cu cea mai mare lejeritate datorita bagajului intelectual si asta chiar e periculos pentru ca ii asculta o gramada de imbecili fara educatie si iau de bun oríce aberatie intelectuala spusa de acestia.
  In momentul in care DIGI24 dispare sau va decide sa invite indivizi ca Simion putem stinge lumina pentru ca vom ajunge ca Ungaria unde Orban a castigat alegerile sufocand orice televiziune a opozitiei si manipuland ordinar alegatorii cu tema pace sau razboi doar pentru a castiga alegerile.

  • Like 4
 • D-lui CTP îi place monologul. Emisiunea ”Cap limpede” e, în fond, un monolog. Dl. Pândaru probabil că ia act, înainte de emisiune, de la Dl. CTP despre subiectele ce vor fi discutate și se face că întreabă. La fel de bine ar putea să citească de pe foaie direct CTP punctele 1, 2, 3, maxim 4. Cam atât de puține subiecte ajung să fie discutate la ritmul lent și la stilul afectat și prețios al ambilor participanți.
  E ușor să pari super inteligent și profesionist când susții monologuri pregătite. Ar fi mai instructiv să-l vedem pe Dl. CTP la o dezbatere serioasă cu oameni la fel de inteligenți ca dânsul, dar de diferite păreri, inclusiv păreri total opuse celor ale sale. Dar nu vrea, asta e clar. Nu s-ar simți în largul său. Când se dă jos din turnul său de fildeș, Dl. CTP o face doar pentru a monologa sau, în cel mai rău caz, pentru a participa la emisiuni alături de cei cu păreri similare cu ale sale (chiar Dâncu, coadă de topor în PSD, se încadrează la acest capitol) La ce orgoliu nemăsurat are, mi se pare imposibil să accepte să dezbată aprins ceva cu cineva, fără să se ridice și să plece.
  Hai să vedem ce a zis acum sau mai demult:
  - Dacă George Simion vine la Digi24 el nu mai vine la acest post;
  - Dacă la întâlnirea avută cu studenții de la Politehnica București ar fi venit în sală rectorul instituției (condamnat penal în primă instanță), el s-ar fi ridicat și ar fi plecat;
  - Dacă într-o încăpere ar intra un susținător al lui Trump, el s-ar ridica și ar pleca.
  - etc
  Nu pot să nu remarc că pentru un jurnalist, așa cum se consideră, și care ar avea în fișa postului să intre și în foc și în rahat dacă e vorba să preia o știre bună pentru cititorii / ascultătorii săi, Dl. CTP are cam prea multe ȚÂFNE.
  • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Nu pot sa nu observ ca atunci cand vine vorba de ctp nu scapi ocazia de a-ti arata aversiuea si de a-l face "cu ou si otet". Oare te crezi indreptatit? Eu zic ca nu. Asta in pofida "stilului elaborat si pretentios" in care abordezi subiectul. Aparent esti iteresant, ai merita sa fii urmarit Dar din tot ce spui razbate "TAFNA", termen mult mai potrivit tie. La ctp nu e vorba de "prea multe TAFNE". E vorba ca ar fi injositor sa "poti un schimb de ideii" cu o asemenea bruta iesita din ancestrale caverne. Individul face parte din lumea interlopa asmutit de fortele dusmane romaniei pentru a face agitatie, pe gustul vulgului, din pacate din ce in ce mai numeros multumita celor care au destinele educatiei in romania "p(r)ost revolutionara".
   • Like 2
  • @ Mircea Zugravu
   Păi sigur că da! Dacă am alte păreri decât ale tale crezi că sunt interesat și aș merita să fiu urmărit!?!?! Ce pui de securist ești tu de poți gândi așa?
   Iar referitor la CTP nu mi-am ascuns niciun moment dezaprobarea pentru felul cum a ajuns, d.p.d.v. al caracterului și al atitudinilor. Altă dată era mai rezonabil, mai echilibrat. Acum a ajuns el însuși un HATER. Și propagandist. Contrar a ceea ce spui, eu sunt liber să mă exprim și îndreptățit să îl combat așa cum cred eu. Nu contează că el e - sanchi - un monstru sacru al jurnalismului și cu competențe în multe alte domenii. Eu pot să am o părere proastă despre oricine: despre el, despre tine, chiar și desăpre mine. Chiar nu înțelegi asta? Ce tot te manifești ca servitorul lui credincios? Înseamnă că asta și ești. După chipul și asemănarea lui.
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Nu este vorba ca ai "alte pareri decat ale mele" ci ca tii cu tarie sa ti le impui si nu pregeti sa intrii n polemica cu cei de alta parere, cautand sa-i covingi ca gresesc neimpartasindu-ti parerile tale. Nu scapi nicio ocazie.
   Referitor la exprimarea cu urmarirea, nu am propus sa fii urmarit asa cum, poate doar tu intelegi, fiind tu "un pui de securist". Poate!? M-am referit la a fi citit. Nu ma asteptam din partea ta la atata limitare.
   In ceea ce-l priveste pe ctp eu zic sa-l lasam in pace. Fie il citim fie il ignoram.
   • Like 0
 • Omul se pune la adăpost politic prin ignoranta locului de provenienta și generalizată prin alte diferite medii, pana și la cele universitare. Exista procedee, procedee și protocoalele atașate lor destinate mediilor de activitate. Uneori atitudinile bulevardiere ar putea fi acceptate dar niciodată mahalagismele și cele tipice găștilor de cartier. Pentru rezolvare de obicei astea fac apanajul justiției.
  Deci...?

  și cele caracteristice găștilor de cartier.
  • Like 0
 • Pai poate avem nevoie sa fie un pic spiritele agitate. Ca de 35-40 de ani tot suntem la vale . Poate ar trebuii sa ne trezim si sa ne aparam sansele corect . Tot cu capul la cutie si acceptam tot ce se dicteaza. De mic inveti sa scrii tot dupa dictare , si mori tot asa. Nu avem lideri. Cine ? Ciolacu , Catu , Iohanis, Ciuca? Nici Simion , nu ii ce trebuie . Dar poate ar fi timpul sa alegem un lider adevarat. Poate ar trebui sa facem realpolitik si nu politica de linsaturi la dos , de colonie.


  PS. La CTP , ii plac lideri , asa , mai libidinosi , gen Catu si Ciuca , care azi spun ceva si maine fac altceva. Doamne ce la-ti curatat la dos pe domnul Catu cand era la putere. Aveti gusturi bune domnule CTP , puteti sa va da-ti cu parerea despre leaderschip.
  • Like 0
  • @ Natalia Todorov
   Ai dreptate. Alege și recomanda-mi și mie alesul.
   • Like 1
  • @ Natalia Todorov
   E adevarat ca nu avem lideri, dar asta pentru ca avem foarte multi prosti.
   • Like 0
  • @ Alex Bacall
   Ce sa alegi? Nu ai de unde . Liderii se formeaza in scoli , iar la ce scoala avem acum ...slabe sanse.
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult