Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

CTP: „Cei din comisia LIBE au înțeles că tot ce s-a întâmplat ieri în sală - atacul din partea reprezentanților puterii din România la adresa Laurei Codruța Kovesi - e un atac la adresa structurilor europene”

CTP În fața ta

Foto: Vlad Bască

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 votul din Comisia LIBE a Parlamentului European, în urma căruia Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc în cursa pentru șefia Parchetului European.

„Cei din Comisia LIBE au înțeles două lucruri: că Laura Codruța Kovesi are o experiență de luptă sub presiune, în condiții foarte dificile, la nivel înalt, pe care onorabilul altfel candidat francez nu o are, de aceea au considerat-o mai potrivită.

În al doilea rând, mai important, au înțeles din tot ce s-a întâmplat în sală ieri că atacul din partea reprezentanților puterii din România la adresa Laurei Codruța Kovesi nu este numai împotriva dnei Kovesi - și nici măcar în primul rând împotriva dnei Kovesi -, ci împotriva Uniunii Europene, împotriva structurilor europene, venind în consonanță cu toate acțiunile de felul acesta ale puterii de la București de până acum”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Întrebat ce înseamnă pentru România votul din Comisia LIBE, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a subliniat că acum există cel puțin două Românii.

„Care România? În momentul acesta avem cel puțin două Românii. Avem niște români care o insultă din toate pozițiile pe dna Kovesi. Sub conducerea ideologului de la Belgrad, dl Ghiță, dna Kovesi e decretată ca fiind reprezentanta conspirației europene la nivel înalt împotriva României. Dacă Europa a acceptat-o pe Kovesi, ea e trădătoare de țară si complice la această conspirație a Europei împotriva României.

Mai sunt si alți români care consideră că dna Kovesi, prin propriile-i puteri, făcând față unor atacuri îngrozitoare din partea propriului guvern, așa cum au spus parlamentarii europeni, a reușit să se impună în această bătălie și a reprezentat România cu cinste. Sunt cei care se simt mândri că sunt români împreună cu dna Kovesi. În acest moment nu sunt reconciliabile cele două Românii”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Si Dragnea si Ghita si toti oamenii care o urasc pe Kovesi "au înțeles că tot ce s-a întâmplat ieri în sală - atacul din partea reprezentanților puterii din România la adresa Laurei Codruța Kovesi - e un atac la adresa structurilor europene" !
  Ambele "Romanii" inteleg lucrul asta !
  Si pentru ca-l inteleg atit de bine unii o aplauda , altii o urasc !
  NImeni, dar absolut nimeni , nici Dragnea, nici Ghita, nici cei care o acuza de tradare de tara NU CRED ca ea este o tradatoare de tara ! Absolut nimeni !
  Nimeni nu este orb ! Toti vad ACEEASI realitate, nu realitati diferite !
  Unora le convine, altora nu ! Dar NU ASTA este diferenta !
  Indiferent daca iti convine , sau nu realitatea TREBUIE S-O ACCEPTI !
  AICI se face diferenta intre cele doua parti ale populatiei :
  - una este capabila sa accepte realitatea asa cum este ea, indiferent ca le place , sau nu. (oamenii puternici )
  -alta nu este capabila sa accepte aceasta realitatate ! (oamenii slabi )
  Sa nu credeti ca intre sustinatorii lui Kovesi sint numai oameni puternici, nu va luati dupa bucuria lor ! Pentru a putea vedea oamenii puternici trebuie sa-i vedeti cum reactioneaza in fata unor infringeri !
  Nu toti simpatizantii partidelor anti-PSD sint oameni puternici!
  Unii dintre ei sint slabi, chiar daca acum se bucura impreuna cu cei puternici !
  As da exemplul unei galerii :
  - o galerie adevarata isi aplauda echipa daca lupta , INDIFERENT DE REZULTATUL MECIULUI si o FLUIERA daca nu lupta cinstit , iarasi, INDIFERENT DE REZULTAT !
  - o FALSA galerie SINT CEILALTI ! Cei pe care ii intereseaza DOAR REZULTATUL, fara nici ceam mai mica preocupare de lupta, de fair-play !
  Te duci la meci sperind ca ai tai LUPTA fair-play pina la ultima picatura de energie PENTRU TINE ! Indiferent de rezultat ! Ceilalti pot fi mai buni, insa NU ASTA ne intereseaza ! Daca sint mai buni , sint mai buni ! Nu trebuie neaparat sa fim cei mai buni, trebuie sa LUPTAM cu acest scop !
  Cam atit despre cele doua categorii ale populatiei !
  Si nu ! Nu reprezinta doua "Romanii" distincte ! Sint doar doua categorii ale populatiei, ATIT !


  • Like 0
 • Cea mai cruntă afirmație, crunta prin realitatea ei, pe care am auzit-o in ultima vreme : "În acest moment nu sunt reconciliabile cele două Românii".
  • Like 1
 • Opinion check icon
  In 2019 chiar nu cred ca mai are ce cauta sintagma "Uniunea Europeana si Romania". Romania e Uniunea Europeana, e o parte din UE! Da, e o mare conspiratie la Bruxelles ca Romania trebuie sa respecte regulile pe care si le-a asumat atunci cand a intrat (la cererea ei) in UE!!! Cred ca macar in privinta apartenentei la UE putem avea o singura "Romanie" in ochii politicienilor! Chiar vreti afara din UE, va imaginati un astfel de scenariu?
  • Like 2
  • @ Opinion
   "Conspirație că România trebuie să respecte regulile pe care și le-a asumat"? Pentru respectarea regulilor asumate, in mod conștient cred, e nevoie de conspirație? Poate doar in cazul româniei, care a demonstrat, in istoria relativ recentă, că nu-și respectă înțelegerile, alianțele. Ce au demonstrat, odioasa coaliție psd-alde-udmr? Că românii sunt proprii lor adversari, in funcție de interese de clan, persoană. Și au făcut o grozavă demonstrație: cum fură voturile la alegeri, cum au obținut " majoritatea " aceea, discutabilă, atât de des invocată. Vă puteți imagina, cu toții, acum, cum se fură la urne, mai ales în fieful psd. Această cretină, grapini, a făcut, in primul rând, un mare deserviciu celor ce au trimis-o acolo. A întărit convingerea străinilor ca suntem hoți, proști. Intradevar, și-a făcut "datoria față de țară"!
   • Like 0
 • Cu siguranta cei din sala au vazut atacurile lui Catalin Ivan si a lui Grapini, si dupa ani de lucru cu ei stiu cat de incompetenti sunt, fiecare, in parte. Nu toti europarlamentarii au consilieri de 2 lei.
  • Like 3
  • @ Claudia Olteanu
   Opinion check icon
   Eu daca as fi in locul comisiei respective as considera ca la inversunarea cu care o ataca pe Kovesi politicieni din Romania e clar ca si-a facut treaba bine, nici nu mai e nevoie sa prezinte CV! Daca tot cauti pe cineva cu experienta in lupta impotriva coruptiei nu mai bine sa il iei pe candidatul care s-a confruntat cu cele mai multe cazuri de coruptie, adica pe cel din Romania? Poate gresesc, dar mi se pare ca are o logica.
   Fraieri noi ca exportam oamenii cei mai buni in loc sa ii tinem aici! Dar daca altii ii apreciaza mai mult...
   • Like 1
  • @ Opinion
   si eu, si altii gandesc ca tine.
   Laura Kovesi e f. apreciata, Monica Macovei e iar una din cele mai profesioniste persoane de acolo (dupa volumul mare de proiecte de lege pe care le-a depus). Altfel acest departament de procurori cu folosirea ilegala a fondurilor europene este creat fix datorita marilor probleme din Romania, Grecia, Bulgaria, era de asteptat reactia lor, dar pana la urma sa nu uitam, banii majoritar vin din Germania, Franta, Olanda etc.
   • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult