Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Membru supleant în comisia LIBE, Maria Grapini susține că „nu va fi o pierdere” pentru România dacă Laura Codruța Kovesi pierde postul de procuror șef european

Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini, membru supleant în comisia LIBE, a susținut într-un interviu pentru RFI că Guvernul României nu a avut niciun rol în înlăturarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA și că eurodeputații care o susțin nu cunosc situația reală.

Mai mulți europarlamentari străini și-au manifestat susținerea față de fosta șefă a DNA în timpul audierilor din comisiile LIBE și pentru Control bugetar. „Sunt mândră că doamna Kovesi se află aici, în ciuda groaznicei campanii pe care propriul său guvern a lansat-o împotriva sa”, a spus, în timpul audierilor Eva Joly, eurodeputată din grupul Verzilor”.

Grapini a spus la RFI că o astfel de campanie nu a existat. „În primul rând, există separarea puterilor în stat. Ce treabă are Guvernul cu procurorul șef de la DNA? Ea a fost numită, din păcate nu cu examen, pe vremea președintelui Băsescu, iată că se revoltă acum anumiți magistrați, că se vrea să se dea examen, să nu se mai facă detașări, cred că este corect (...)”, Despre ce interferență vorbim, când Guvernul nu a avut nicio interferență aici? Demiterea din funcția de șef DNA a fost semnată de președinte și avizată de Curtea Constituțională”, a declarat ea.

Cât despre europarlamentarii care o apreciază pe Kovesi, aceștia „nu cunosc situația reală”, a susținut Grapini. „Atâta timp cât și acum la audieri a mințit doamna Kovesi, sigur că așa s-au dus informațiile, duse, din păcate, de către eurodeputații din grupul popularilor, în mod deosebit. Și informațiile eu nu le-aș fi luat așa, le-aș fi verificat.”

Întrebată dacă faptul că laura Codruța Kovesi ar rata funcția de procuror șef european ar reprezenta o pierdere pentru România, Grapini a replicat: „Nu va fi o pierdere. Mai degrabă e o pierdere că nu avem nicio agenție națională. Eu spun românilor că a ne strica imaginea țării înseamnă pe de-o parte că nu suntem buni români. Pe de-o parte sădim acea neîncredere în țara noastră. Până la urmă, nu ni s-a dat nicio agenție pentru că în România există corupție.” 

În timpul audierilor din Comisia Libe, șeful Comisiei i-a cerut Mariei Grapini să nu coboare nivelul discuției și să respecte candidata, așa cum și ceilalți doi candidați anteriori fuseseră respectați. Eurodeputata din România a făcut-o mincinoasă pe Laura Codruța Kovesi. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "În timpul audierilor din Comisia Libe, șeful Comisiei i-a cerut Mariei Grapini să nu coboare nivelul discuției și să respecte candidata, așa cum și ceilalți doi candidați anteriori fuseseră respectați."
  Asta-i manipulare a la Antena 3. Seful comisiei nu a intervenit din cauza acuzatiei nesimtitei Maria Grapini ci din cauza unui schimb de replici intre aceasta hoață si o persoana care o apostrofase pentru comiterea unei greseli de exprimare. Iata schimburile de replici si interventia sefului comisiei: https://youtu.be/aR2z3XFxZDs?t=580

  Nu deformati adevarul! Daca o faceti, indiferent de scop, nu sunteti diferiti de A3 Si ROtv!
  • Like 0
 • Sper, din toată inima, sa fie ultimul mandat in PE al acestei persoane răutăcioase, îngâmfată și servilă!!!
  Mie mi-e Rușine de prestația pe care o are și o arată cu atâta “abnegație”.......
  • Like 1
 • Doamna Grapini urcă cu brio pe culmile de nesimțire și minciună atinse de colegii ei pesedisti. Cât tupeu să spui că revocarea de la DNA "a fost semnată de președinte și avizată de Curtea Constituțională", și că "ce treabă a avut guvernul". Cât tupeu si minciună, câtă vreme Guvernul prin ministrul justiției a forțat revocarea, împotriva avizului CSM, împotriva refuzului repetat a președintelui, care a fost obligat de Curtea Constituțională să semneze ca un notar. Câtă ticăloșie și netrebnicie să dai o asemenea declarație...
  • Like 2
 • Ionel check icon
  Un citat foarte relevant pentru speta de fata:"Oricât ai fi de pasional în opțiunea ta politică trebuie să constați si să accepți (dacă ai un minim de gândire liberă) că această doamnă Kovesi se bucură din partea susținătorilor ei occidentali de un tratament fetișizant, de-a dreptul delirant. Există o sincronizare comportamentală în reacțiile lor de a o promova, în refuzul lor de a vedea realități oribile la care a contribuit, de parcă toți ar fi sub bagheta unui dirijor cu electrozi, convertit la magia neagră. SUA și Germania sunt în plin război război politico – economic dar, în ceea ce o privește pe Laura Kovesi, par a împărtăși o vrajă unificatoare, aproape mistică." Oare de ce ?
  • Like 0
  • @ Ionel
   raimond check icon
   Ionele, las-o jos ca macane.
   Asa-i strigau romanii verzi lui Ratiu in 1990. Dupa 30 de ani, voi meritati acelasi lucru.
   Sunteti disperati.
   • Like 2
  • @ raimond
   Ionel check icon
   "Disperatii " isi clameaza ...disperarea in strada. Nu stiu care sunt disperatii in cazul de fata. Apoi, daca tu reprezinti un grup nu folosi "voi" pentru ca este un comentariu personal, nu reprezint pe nimeni si.....in definitiv chiar sunt un Nimeni !
   • Like 0
  • @ Ionel
   Tudor check icon
   Conspiratii occidentale maica. Ceausescule, tu esti?
   • Like 1
  • @ Ionel
   "Oare de ce?".. daca scoti "de ce" ramai cu o intrebare valida.
   "de ce" pot sa ti-l arunc eu insa. De ce vor SUA si DE pe Kovesa mare procuroare in UE?! Care e scopul?
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult