Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Membru supleant în comisia LIBE, Maria Grapini susține că „nu va fi o pierdere” pentru România dacă Laura Codruța Kovesi pierde postul de procuror șef european

Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini, membru supleant în comisia LIBE, a susținut într-un interviu pentru RFI că Guvernul României nu a avut niciun rol în înlăturarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA și că eurodeputații care o susțin nu cunosc situația reală.

Mai mulți europarlamentari străini și-au manifestat susținerea față de fosta șefă a DNA în timpul audierilor din comisiile LIBE și pentru Control bugetar. „Sunt mândră că doamna Kovesi se află aici, în ciuda groaznicei campanii pe care propriul său guvern a lansat-o împotriva sa”, a spus, în timpul audierilor Eva Joly, eurodeputată din grupul Verzilor”.

Grapini a spus la RFI că o astfel de campanie nu a existat. „În primul rând, există separarea puterilor în stat. Ce treabă are Guvernul cu procurorul șef de la DNA? Ea a fost numită, din păcate nu cu examen, pe vremea președintelui Băsescu, iată că se revoltă acum anumiți magistrați, că se vrea să se dea examen, să nu se mai facă detașări, cred că este corect (...)”, Despre ce interferență vorbim, când Guvernul nu a avut nicio interferență aici? Demiterea din funcția de șef DNA a fost semnată de președinte și avizată de Curtea Constituțională”, a declarat ea.

Cât despre europarlamentarii care o apreciază pe Kovesi, aceștia „nu cunosc situația reală”, a susținut Grapini. „Atâta timp cât și acum la audieri a mințit doamna Kovesi, sigur că așa s-au dus informațiile, duse, din păcate, de către eurodeputații din grupul popularilor, în mod deosebit. Și informațiile eu nu le-aș fi luat așa, le-aș fi verificat.”

Întrebată dacă faptul că laura Codruța Kovesi ar rata funcția de procuror șef european ar reprezenta o pierdere pentru România, Grapini a replicat: „Nu va fi o pierdere. Mai degrabă e o pierdere că nu avem nicio agenție națională. Eu spun românilor că a ne strica imaginea țării înseamnă pe de-o parte că nu suntem buni români. Pe de-o parte sădim acea neîncredere în țara noastră. Până la urmă, nu ni s-a dat nicio agenție pentru că în România există corupție.” 

În timpul audierilor din Comisia Libe, șeful Comisiei i-a cerut Mariei Grapini să nu coboare nivelul discuției și să respecte candidata, așa cum și ceilalți doi candidați anteriori fuseseră respectați. Eurodeputata din România a făcut-o mincinoasă pe Laura Codruța Kovesi. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "În timpul audierilor din Comisia Libe, șeful Comisiei i-a cerut Mariei Grapini să nu coboare nivelul discuției și să respecte candidata, așa cum și ceilalți doi candidați anteriori fuseseră respectați."
  Asta-i manipulare a la Antena 3. Seful comisiei nu a intervenit din cauza acuzatiei nesimtitei Maria Grapini ci din cauza unui schimb de replici intre aceasta hoață si o persoana care o apostrofase pentru comiterea unei greseli de exprimare. Iata schimburile de replici si interventia sefului comisiei: https://youtu.be/aR2z3XFxZDs?t=580

  Nu deformati adevarul! Daca o faceti, indiferent de scop, nu sunteti diferiti de A3 Si ROtv!
  • Like 0
 • Sper, din toată inima, sa fie ultimul mandat in PE al acestei persoane răutăcioase, îngâmfată și servilă!!!
  Mie mi-e Rușine de prestația pe care o are și o arată cu atâta “abnegație”.......
  • Like 1
 • Doamna Grapini urcă cu brio pe culmile de nesimțire și minciună atinse de colegii ei pesedisti. Cât tupeu să spui că revocarea de la DNA "a fost semnată de președinte și avizată de Curtea Constituțională", și că "ce treabă a avut guvernul". Cât tupeu si minciună, câtă vreme Guvernul prin ministrul justiției a forțat revocarea, împotriva avizului CSM, împotriva refuzului repetat a președintelui, care a fost obligat de Curtea Constituțională să semneze ca un notar. Câtă ticăloșie și netrebnicie să dai o asemenea declarație...
  • Like 2
 • Ionel check icon
  Un citat foarte relevant pentru speta de fata:"Oricât ai fi de pasional în opțiunea ta politică trebuie să constați si să accepți (dacă ai un minim de gândire liberă) că această doamnă Kovesi se bucură din partea susținătorilor ei occidentali de un tratament fetișizant, de-a dreptul delirant. Există o sincronizare comportamentală în reacțiile lor de a o promova, în refuzul lor de a vedea realități oribile la care a contribuit, de parcă toți ar fi sub bagheta unui dirijor cu electrozi, convertit la magia neagră. SUA și Germania sunt în plin război război politico – economic dar, în ceea ce o privește pe Laura Kovesi, par a împărtăși o vrajă unificatoare, aproape mistică." Oare de ce ?
  • Like 0
  • @ Ionel
   raimond check icon
   Ionele, las-o jos ca macane.
   Asa-i strigau romanii verzi lui Ratiu in 1990. Dupa 30 de ani, voi meritati acelasi lucru.
   Sunteti disperati.
   • Like 2
  • @ raimond
   Ionel check icon
   "Disperatii " isi clameaza ...disperarea in strada. Nu stiu care sunt disperatii in cazul de fata. Apoi, daca tu reprezinti un grup nu folosi "voi" pentru ca este un comentariu personal, nu reprezint pe nimeni si.....in definitiv chiar sunt un Nimeni !
   • Like 0
  • @ Ionel
   Tudor check icon
   Conspiratii occidentale maica. Ceausescule, tu esti?
   • Like 1
  • @ Ionel
   "Oare de ce?".. daca scoti "de ce" ramai cu o intrebare valida.
   "de ce" pot sa ti-l arunc eu insa. De ce vor SUA si DE pe Kovesa mare procuroare in UE?! Care e scopul?
   • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult