Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cum a descoperit brusc ministrul Cuc statul paralel al relațiilor de partid: „Cu pile, amante, nepoate, nepotisme nu poţi să generezi plusvaloare”

Răzvan Cuc, conferință

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat marți seară că urmează „o restructurare masivă” la toate companiile din subordinea ministerului. „Filtrul îl va face managementul. Dacă nu sunt în stare să facă filtrul, atunci o să încercăm prin Adunarea Generală a Acţionarilor….Managerii, în general, vor să aibă rezultate. Cu pile, amante, nepoate, nepotisme nu poţi să generezi plusvaloare şi o valoare adăugată”, a declarat, potrivit Agerpres, Cuc la Realitatea.

Acesta a susținut că restructurările deja au început, dar că trebuie respectate niște etape. „Că şi eu aş da afară mâine, că am şi eu câţiva, inclusiv printre funcţionari, care îmi spun că nu se poate. I-aş da afară, numai că se întorc. Dar şi pentru şase luni i-aş da afară numai ca să ştiu ca pot debloca anumite proiecte. Eu când aud că nu se poate….ori vii să-mi spui soluţia cum se poate, ori nu mă laşi în punctul ăla: dom’le nu se poate, trebuie să schimbăm şapte legi ca să se poată ceva. Nu există lucrul ăsta. La companii e o procedură.(…) Orice director, le-am spus lucrul acesta: uitaţi de lucrurile familiare care vă leagă de companie, că aveţi un prieten, că vă ştie nu ştiu cine. Nu există aşa ceva, nu există mamă, tată, frate, soră, nepot, nimic. Eşti acolo să faci treabă. Dacă am văzut la vreun director de companie că se lasă înduplecat de diverse elemente externe, de lucruri care afectează bunul mers al companiei, cu siguranţă voi cere, conform legii, Adunării Generale să ia măsuri şi să-l schimbăm. Nu să stau să aştept să văd că nu se implementează proiecte, sau că sunt incapabili, sau că sunt încăpăţânaţi. Nu există. Noi avem target”.

Prima companie la care a început restructurarea a fost Tarom. „I-am spus şi directoarei actuale. Trebuie să ia nişte măsuri, să fie fără niciun fel de milă. La TAROM au dispărut undeva la 300 de posturi în prima fază. Dintr-un total de 1.800 de angajaţi. Nu ne-am atins de partea de piloţi şi însoţitori de bord. Dar şi acolo vom monitoriza foarte atent, adică să nu mai vedem că se angajează un însoţitor de bord şi într-o săptămână se îmbolnăveşte de vertij şi apare cu nu ştiu ce, mai dă compania în judecată, îşi mai ia nu ştiu câţi bani, pentru că şi acolo s-a făcut o politică de genul asta, care a afectat compania din punct de vedere material. Am luat fiecare lucru la bani mărunţi să văd ce se întâmplă”, a mai spus Cuc, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că și la  la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere personalul „se va subţia” la nivel de şefi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cântă Cucul la transporturi?
  Se fac praf aeroporturi!
  Cântă Cucul la partid
  Fix așa cum a 'nvățat: PERFID!
  • Like 1
 • AlexisZ check icon
  Inca o dovada ca acest al 3 lea val rosu, instalat la putere in al 3 lea deceniu dupa '89 (imi pare rau, evit sa folosesc cuvantul revolutie), este mai incompetent si mai corupt decat celelalte doua. Dar mai presus de toate este cu mult mai periculos si nociv. Sunt niste struto-camile care si-au intins panza rosie de paianjen peste toata tara asta; sunt mai ceva decat caracatita aceea din experimentele etologice, care in pofida hidoseniei ei reuseste fara probleme sa-si dirijeze cu abilitate toate tentaculele in timp ce alte doua deschid capacul unui borcan si insfaca bucatica ascunsa inauntru. Aceste vietuitoare nu numai ca au asimilat foarte repede toate trucurile capitalismului de jungla de tip mexican sau rus, dar au pastrat si toate schemele de gandire, naravurile si viciile sistemului comunist. Folosesc cu acceasi usurinta fosta limba de lemn transformata acum in limba de sticla (aceea de pe monitoarele calculatoarelor sau ecranele televiziunilor de casa), sunt deosebit de versatili si cameleonici, reusesc sa inverseze cu usurinta rolurile victima/calau sau hot/pagubit si copiaza argumentele si retorica adversarului/opozantului exact pentru a-i trage presul de sub picioare acestuia. Stapanesc arta dezbinarii, manuiesc feke-newsurile cu dexteritatea unui Iosefini, iar machiavelismul lor i-ar face sa paleasca de invidie pe unii baieti cu ochi albastri de la fosta "manastire secu". Repet, sunt cei mai periculosi si abjecti indivizi de care tara aceasta napastuita a avut parte si tare mi-e teama ca inca n-am vazut nimic pana acum daca nu ne trezim odata. Si da, statul paralel exista, sunt ei de fapt ! Si este paralel cu absolut orice, mai ales cu tara si cu poporul acesta. Dar cum se stie, chiar si paralele se intalnesc undeva la infinit. Iar in cazul nostru statul paralel se intersecteaza doar cu minciuna, coruptia, hotia, incompetenta, tupeul, nesimtirea, indolenta, reaua vointa, ura, lacomia, setea de putere discretionara si tot ceea ce mai vedem noi la acesti indivizi; ma opresc aici pentru ca lista ar fi prea lunga.

  • Like 2
 • Delia MC Delia MC check icon
  Fără nici un fel de milă au fost angajați peste măsură, ba create posturi pentru cutare și cutărică, acum trebuie să taie fără nici o milă...Curat-murdar, monșer!
  • Like 0
 • El isusi e o pila a ciumei rosii
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Zici că Păcăliciul ăsta Analfabet sa trezit acum din somn și vede pentru prima dată prostia și incompetență oamenilor din ministerul pe care chipurile îl conduce.
  • Like 3


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult