Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Noul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc: „Nu promit niciun kilometru de autostradă”

Răzvan Cuc

Răzvan Cuc a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate pentru a ocupa funcția de ministru al Trasporturilor. Întrebat de jurnaliști câți kilometri de autostradă promite, acesta a răspuns: „Nu promit niciun kilometru. Veți vedea, conform programului de guverrnare”. 

Cuc a susținut că PSD are un program de guvernare „etapizat, care va fi pus în aplicare, şi rutier, şi feroviar, şi naval, şi de aviaţie. Nu vreau să mă grăbesc să dau un termen acum, pentru că trebuie revizuită şi legislaţia în domeniul achiziţiilor publice privind infrastructurile mari. Trebuie schimbat pentru că sunt proceduri foarte grele şi sunt multe lucruri care trebuie modificate în legislaţie”.

Răzvan Cuc a primit avizul comisiilor cu 37 voturi pentru, 13 voturi împotrivă şi o abţinere.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • george check icon
    A raspuns corect.Nu promite ci va face.
    Una sunt km.promisi si alta km.facuti.
    Si pentru d.tudor de la A3, expresia utilizata nu e profund nefericita.Eu o vad normala si corecta.Nu poti promite numai de dragul de a promite, ca sa fii dragut cu presa.
    • Like 0
  • check icon
    Nu trebuie să promită, că asta e simplu, trebuie să facă. Și, după părerea mea, pînă la a avea 3000 km de autostradă, românii trebuie să învețe să circule pe autostradă, mai ales pe A 2 cînd e ceață și, în general, să învețe civilizația la volan, asta nu e sarcina ministrului transporturilor, ci a dep. circulație a MAI și a ministrului de interne.
    România nu are nevoie numai de autostrăzi, are nevoie ca, treptat, TOATE drumurile naționale SĂ OCOLEASCĂ localitățile, măcar pe cele mari, și să fie trase de-o parte. „Modernizări” tip DN 7 + 71 Chitila-Tărtășești, cu un drum pe 2 benzi pe sens care trece printr-un „cîrnat” de localitate care nu se mai termină, cu treceri de pietoni din loc în loc, cu un singur sens giratoriu, la intrarea în Bîldana, sînt exemple imbecile de proiecte recente. Poate că nu este necesară o autostradă București-Tîrgoviște, nu știu, dar – în orice caz – o asemenea soluție este una proastă. DN 7 trebuia „tras” pe lîngă localitățile mari, și modernizate toate legăturile cu A 1. Ăsta e proiect coerent.
    • Like 0
  • Măcar e sincer
    • Like 2


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult