Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Cum am pierdut câștigând cu Ilie Năstase

CTP-Ilie Năstase

Văz că d. Ilie Năstase face un exercițiu de memorie pentru a demonstra cât de încrâncenat e subsemnatul și cât de relaxat domnia sa.

Zice așa d. Năstase: „Eram odată la fosta bază a celor de la BTT. Jucam la dublu cu Cristian Tudor Popescu și ne-au aruncat o provocare alți doi indivizi. Mi-a venit ideea ca, la rândul meu, să-mi provoc partenerul. I-am spus: «Uite, dacă o să râzi măcar o singură dată pe timpul partidei, sigur îi învingem!». Ei, ce credeți? I-am învins? Aș, am luat bătaie! De atunci cred că omul acesta nu știe să râdă sau măcar să zâmbească. L-a văzut cineva râzând pe Cristian Tudor Popescu?”. 

Da, m-a văzut cineva râzând, e vorba chiar de Ilie Năstase. Rememorez și eu secvența, așa cum s-a petrecut în realitate, nu ca în relatarea trasă la temă a d. Năstase.

N-a fost nicidecum un meci plezirist al indivizilor Ilie Năstase și Cristian Tudor Popescu împotriva altor doi indivizi. Era finala 12th ITF Seniors International Championships of Romania din anul 2001, proba de dublu masculin 45+.

Până în ultimul act, deși sub apăsarea emoției de a face echipă cu Ilie, jucasem bine. Atât de bine, încât, după ce am servit un as, Ilie mi-a spus: „Băi, eu pot să mă duc la culcare, că-i bați tu singur”.

În finală însă, m-a apucat ceea ce se cheamă „teama de victorie”. Apropierea performanței, uriașă pentru mine, de a câștiga turneul dublul Ilie Năstase-Cristian Tudor Popescu, mă făcea să joc închis, prea tacticizat, obsedat să nu greșesc. Așa că pierdeam. 

Ei, și-atunci, Ilie, simțind situația, a venit cu o zicere fenomenală, exact pe dos de cum povestește el: „Știi ce? Uită-te urât la ei, ca la televizor, și-i batem!”. Pe loc mi s-a topit toată crisparea – am început să râd. Și mi-a mai spus: „E doar un joc, Cristian!”. Din acel moment, am dat drumul la braț, am reușit să mă sincronizez cu „dansul” superb al lui Ilie și ne-am dus spre victorie.

Deci, nu era bicicletă, era tanc, și nu ni s-a luat, ci ni s-a dat.

La sfârșitul interviului, Ilie Năstase ne asigură că se va întâlni în sărbătorile de iarnă cu Ion Țiriac și că: „Vom discuta despre multe, dar nu despre Cristian Tudor Popescu. Omul ăsta prea le știe pe toate!”.

Nu, Ilie, bineînțeles că nici prea, nici foarte, nu le știu pe toate. Dar ce știu, știu bine. Crăciun fericit!

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Desi nu pare ,este o mana de impacare intinsa de CTP lui Ilie Nastase . Diferendul recent dintre cei doi il stim cu totii. In fond e bine ca cei doi sa ingroape securea razboiului si sa se ,, biciuiasca ,, cu ramuri de maslin. Craciun fericit !
  • Like 0
 • In urma cu cateva zile, Maistrul Cristoiu a lansat un nou atac fulminant la adresa D-lui CTP, intr-una din pastilele video pe care apoi le publica pe blogul personal.
  • Like 0
  • @ Tudor Bucur
   Dl. CTP cred ca face bine ca nu-i raspunde informatorului securitatii ceausiste , prea ipocritului Coroiu alias ,,maestrul,, (desi si maistru este cam mult spus) Cristoiu.
   • Like 2
 • Cred ca CTP are dreptate.
  Nu se pune problema să mintă vreunul.
  E vorba doar că cineva nu-și mai aduce aminte.
  Să joci cu Ilie Năstase e un eveniment unic, e greu să uiți așa ceva.De aceea cred că CTP nu avea cum să uite, ține minte exact ce s-a întâmplat și reproduce corect.
  • Like 3
 • Corina check icon
  Se pare că a fost o vreme când nu ați știut face diferența între condescendență și prietenie. Ori ați știut și ați trecut peste de dragul de a juca tenis cu cel mai bun. Acum, fiecare cuvânt pe care îl are de spus e o răutate.
  • Like 1
 • Iarăși un articol genial al lui CTP, felicitări!
  P.S.: Când eram în activitate, mi ”se dusese buhul” că... eu am întotdeauna dreptate. De ce? Fiindcă de foarte multe ori eram eu împotriva celorlalți și în 99% dintre cazuri se dovedea în cele din urmă că eu avusesem dreptate! Ajunsesem ca, primul meu director, atunci când mă contrazicea mai vehement, să se oprească și să-mi zică: ”Aoleu, ia stai, am uitat că tu ai întotdeauna dreptate!”. Sincer, nu e deloc confortabil să ai întotdeauna dreptate, mai devreme sau mai târziu vei ajunge un paria al societății! Mai mult sau mai puțin! Nu-mi amintesc acum cine a spus, și avea foarte mare dreptate, că ”cei care proorocesc nenorociri sunt oameni de nesuferit și devin și mai de nesuferit dacă proorocirile lor se adeveresc!”. Ce legătură are comentariul meu cu articolul de față? Păi, are, fiindcă, la noi, la Românica, este fix aceeași situație ca în cazul în care spui / strigi adevărul! Care la noi, are de cele mai multe ori soarta gunoiului vârât sub preș, ori - și mai rău - ajunge să fie transformat într-o minciună gogonată! Firește, CTP mai are mult până a ajunge să aibă întotdeauna dreptate, dar... e pe aproape!
  • Like 2
 • O mica mare diferenta de educatie pe care n-o stapaneste Ilie,pt.ca racheta lui nu stie decat sa loveasca bine.Imi amintesc vocabularul folosit la adresa contracandidatului sau la Primaria Capitalei(Victor Ciorbea_,foarte greu de reprodus.
  • Like 1
 • Domnule CTP interesant articol,desi parca varianta Ilie e mai veridica,nici eu nu v-am vazut zambind,cel putin in 30 de ani de TV!Si mai are dreptate intr-un sens:pareti a crede ca le stiti pe toate,chiar fara nicio indoiala,ceea e cam deranjant.Pe de alta parte dvs.ati fost recunoscut si premiat in massnedia romaneasca(afara nu stiu daca aveati acelasi succes!),deci aveti ceva credibilitate,dar ce facem cu epigonii crescuti de dvs. de genul dl.Negrutiu sau Pandaru,care isi manifesta umorile atat in scris cat si la Digi24,fac consideratii partinitoare ,cu condescendenta,fara a avea nicio validare din partea publicului sau al confratilor din presa?
  • Like 1
  • @ Arthur Chivulescu
   V-a casunat pe cei doi jurnalisti, tineri? Ce aveti cu ei? Sunt educati, manierati, bine pregatiti si documentati.A si sa nu omit cinstiti. Eu, nu cred ca sunt "epigoni"ai lui ctp. Oricum ctp poate fi un exemplu in, aproape, tot ce face si spune. Este un gazetar de urmarit cu atentie. Spune o multime de lucruri interesante, bine argumentate, in orice domeniu se lanseaza. Si asta nu este lingusela, cum pote ati tentat sa spuneti.
   • Like 6
  • @ Arthur Chivulescu
   check icon
   Da, da, stim noi... Ăia 2, dacă iera buni, îi angaja antena3!!
   • Like 3
  • @ Mircea Zugravu
   Aveti dreptate ,sunt amandoi talentati si cultivati,eu ma uit in principal la Digi 24,numai ca in ultimele 3 luni,din motive de crestere de audienta,incearca prea mult sa fie copii CTP,adica totul le pute si le miroase!Asta imprruna cu promovarea obstinantava d-lui Rafila in campanie si a “prof.” Dabcu acum,imi lasa impresia de o oarece tabloidizare cu tenta politica a interventiilor lor!Si iar aveti dreptate,in pribinta experienteivsiva cunostintelor generale sunt inca departe de CTP,care poate fi greu de inghitit,dar e “ privibil” !
   • Like 0
  • @ Arthur Chivulescu
   Corina check icon
   Ultima dată a râs de-a binelea la faza cu pisica speriată de Iohannis cu mască. O ediție Cap limpede.
   • Like 2
 • e-vis check icon
  Frumos, d-le CTP!
  "La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El. În El era viaţa, și viaţa era lumina oamenilor. Lumina luminează în întuneric, și întunericul n-a biruit-o."
  Daca vibrezi la cuvinte, ai grija și de felul în care te folosesti de "cuvinte". Exista vorbe care exprima 'adevarul' și în altfel decât il exprimi d-ta.
  • Like 0
  • @ e-vis
   check icon
   Și, în realitate?
   • Like 3
  • @
   e-vis check icon
   Haha! Iluzie sau cosmar, ca viata; oricum ceva mai mult decât nimic....
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult