Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cum poți să asculți Nouvelle Vague live în parc, cu bilet neobligatoriu

Jazz in the Park

Sunt unele trupe pe care după ce le asculți rămâi cu piesele lor în minte pentru câteva ore, zile, luni...ani. Le descoperim pe Youtube sau Spotify și încercăm să le aducem la Jazz in the Park. Pe unele reușim să le aducem, pentru altele...mai avem de așteptat. Unele-s cunoscute, altele mai puțin sau mai deloc la noi în țară, dar fac furori în comunitățile de cunoscători de la nivel internațional.

De 6 ani încercăm să aducem Nouvelle Vague la Jazz in the Park. Eu personal aștept trupa asta de 3, de când sunt în echipa festivalului. E, poate, cea mai cunoscută formație din lineup-ul Jazz in the Park 2018, iar când am aflat că managementul lor a confirmat pentru anul ăsta, am sărit de pe scaun și am făcut tumbe prin birou de bucurie.

Nouvelle Vague va cânta la Jazz in the Park 2018, în Parcul Central din Cluj-Napoca, iar accesul la concert e liber, pe bază de bilet neobligatoriu pe care-l pot cumpăra persoanele care vor să susțină proiectele artistice și creative. Exact cum îi zice numele, e neobligatoriu.

În weekendul (prelungit) 28 iunie-1 iulie concertează în parc, pe lângă Nouvelle Vague, și Bill Laurance, The Herbaliser, Forq, Fanfare Ciocârlia, Superpoze, Gallowstreet, Balako, Koffie, JazzyBIT, Moonlight Breakfast, Essential Notes, Exit Oz, A-C Leonte și muulți alții, toți cu intrare liberă și bilet neobligatoriu.

În plus, la secțiunea pe bilete obligatorii și abonamente sunt 7 super nume pe care te invităm să le (re)descoperi: Juan de Marcos Afro Cuban All Stars concertează la Gala de deschidere de la Opera Maghiară în 21 iunie, iar pe scena din curtea Muzeului de Artă vor urca, 6 seri la rând, Richard Bona, Alfa Mist, Soweto Kinch, Sona Jobarteh, Nik Bartsch’s Ronin și MUSEcology – byron, Lucia, Silent Strike & Muse Quartet. E early bird pe concertele pe bilete obligatorii și abonamente până în 30 mai și ne bucurăm că de la an la an vin tot mai mulți amatori de experiențe muzicale diverse și concerte de excepție și din țară, și din afară. Da, lumea ÎNCEPE să asculte muzică bună. Și începe să aibă criterii. O parte din lume, desigur.

Pregătim o experiență muzicală complexă: 11 zile de super concerte în parc, pe mal, la muzeu, la operă și-n alte locuri faine din Cluj.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Thrill check icon
    Splendid! Uite că nu sunt singurul din România care ascultâ așa ceva...
    Vin oricum des la Cluj cu treburi (de-aproape, de la Constanța:), nicio îndoială că voi fi prezent la concert!
    Nu e obligatoriu, dar n-ar fi delicat ca spectacolul să nu fie programat friday night, cu finalul undeva spre saturday morning, nu?
    Un teaser pentru republicanii care intră pe-aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=mdb_wZt5p2k
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult