Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cum poți să asculți Nouvelle Vague live în parc, cu bilet neobligatoriu

Jazz in the Park

Sunt unele trupe pe care după ce le asculți rămâi cu piesele lor în minte pentru câteva ore, zile, luni...ani. Le descoperim pe Youtube sau Spotify și încercăm să le aducem la Jazz in the Park. Pe unele reușim să le aducem, pentru altele...mai avem de așteptat. Unele-s cunoscute, altele mai puțin sau mai deloc la noi în țară, dar fac furori în comunitățile de cunoscători de la nivel internațional.

De 6 ani încercăm să aducem Nouvelle Vague la Jazz in the Park. Eu personal aștept trupa asta de 3, de când sunt în echipa festivalului. E, poate, cea mai cunoscută formație din lineup-ul Jazz in the Park 2018, iar când am aflat că managementul lor a confirmat pentru anul ăsta, am sărit de pe scaun și am făcut tumbe prin birou de bucurie.

Nouvelle Vague va cânta la Jazz in the Park 2018, în Parcul Central din Cluj-Napoca, iar accesul la concert e liber, pe bază de bilet neobligatoriu pe care-l pot cumpăra persoanele care vor să susțină proiectele artistice și creative. Exact cum îi zice numele, e neobligatoriu.

În weekendul (prelungit) 28 iunie-1 iulie concertează în parc, pe lângă Nouvelle Vague, și Bill Laurance, The Herbaliser, Forq, Fanfare Ciocârlia, Superpoze, Gallowstreet, Balako, Koffie, JazzyBIT, Moonlight Breakfast, Essential Notes, Exit Oz, A-C Leonte și muulți alții, toți cu intrare liberă și bilet neobligatoriu.

În plus, la secțiunea pe bilete obligatorii și abonamente sunt 7 super nume pe care te invităm să le (re)descoperi: Juan de Marcos Afro Cuban All Stars concertează la Gala de deschidere de la Opera Maghiară în 21 iunie, iar pe scena din curtea Muzeului de Artă vor urca, 6 seri la rând, Richard Bona, Alfa Mist, Soweto Kinch, Sona Jobarteh, Nik Bartsch’s Ronin și MUSEcology – byron, Lucia, Silent Strike & Muse Quartet. E early bird pe concertele pe bilete obligatorii și abonamente până în 30 mai și ne bucurăm că de la an la an vin tot mai mulți amatori de experiențe muzicale diverse și concerte de excepție și din țară, și din afară. Da, lumea ÎNCEPE să asculte muzică bună. Și începe să aibă criterii. O parte din lume, desigur.

Pregătim o experiență muzicală complexă: 11 zile de super concerte în parc, pe mal, la muzeu, la operă și-n alte locuri faine din Cluj.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Thrill check icon
    Splendid! Uite că nu sunt singurul din România care ascultâ așa ceva...
    Vin oricum des la Cluj cu treburi (de-aproape, de la Constanța:), nicio îndoială că voi fi prezent la concert!
    Nu e obligatoriu, dar n-ar fi delicat ca spectacolul să nu fie programat friday night, cu finalul undeva spre saturday morning, nu?
    Un teaser pentru republicanii care intră pe-aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=mdb_wZt5p2k
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult