Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cum poți să asculți Nouvelle Vague live în parc, cu bilet neobligatoriu

Jazz in the Park

Sunt unele trupe pe care după ce le asculți rămâi cu piesele lor în minte pentru câteva ore, zile, luni...ani. Le descoperim pe Youtube sau Spotify și încercăm să le aducem la Jazz in the Park. Pe unele reușim să le aducem, pentru altele...mai avem de așteptat. Unele-s cunoscute, altele mai puțin sau mai deloc la noi în țară, dar fac furori în comunitățile de cunoscători de la nivel internațional.

De 6 ani încercăm să aducem Nouvelle Vague la Jazz in the Park. Eu personal aștept trupa asta de 3, de când sunt în echipa festivalului. E, poate, cea mai cunoscută formație din lineup-ul Jazz in the Park 2018, iar când am aflat că managementul lor a confirmat pentru anul ăsta, am sărit de pe scaun și am făcut tumbe prin birou de bucurie.

Nouvelle Vague va cânta la Jazz in the Park 2018, în Parcul Central din Cluj-Napoca, iar accesul la concert e liber, pe bază de bilet neobligatoriu pe care-l pot cumpăra persoanele care vor să susțină proiectele artistice și creative. Exact cum îi zice numele, e neobligatoriu.

În weekendul (prelungit) 28 iunie-1 iulie concertează în parc, pe lângă Nouvelle Vague, și Bill Laurance, The Herbaliser, Forq, Fanfare Ciocârlia, Superpoze, Gallowstreet, Balako, Koffie, JazzyBIT, Moonlight Breakfast, Essential Notes, Exit Oz, A-C Leonte și muulți alții, toți cu intrare liberă și bilet neobligatoriu.

În plus, la secțiunea pe bilete obligatorii și abonamente sunt 7 super nume pe care te invităm să le (re)descoperi: Juan de Marcos Afro Cuban All Stars concertează la Gala de deschidere de la Opera Maghiară în 21 iunie, iar pe scena din curtea Muzeului de Artă vor urca, 6 seri la rând, Richard Bona, Alfa Mist, Soweto Kinch, Sona Jobarteh, Nik Bartsch’s Ronin și MUSEcology – byron, Lucia, Silent Strike & Muse Quartet. E early bird pe concertele pe bilete obligatorii și abonamente până în 30 mai și ne bucurăm că de la an la an vin tot mai mulți amatori de experiențe muzicale diverse și concerte de excepție și din țară, și din afară. Da, lumea ÎNCEPE să asculte muzică bună. Și începe să aibă criterii. O parte din lume, desigur.

Pregătim o experiență muzicală complexă: 11 zile de super concerte în parc, pe mal, la muzeu, la operă și-n alte locuri faine din Cluj.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Thrill check icon
  Splendid! Uite că nu sunt singurul din România care ascultâ așa ceva...
  Vin oricum des la Cluj cu treburi (de-aproape, de la Constanța:), nicio îndoială că voi fi prezent la concert!
  Nu e obligatoriu, dar n-ar fi delicat ca spectacolul să nu fie programat friday night, cu finalul undeva spre saturday morning, nu?
  Un teaser pentru republicanii care intră pe-aici:
  https://www.youtube.com/watch?v=mdb_wZt5p2k
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult