Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cum răspunde Sorin Grindeanu la criticile lui Liviu Dragnea

După ce președintele PSD Liviu Dragnea l-a criticat miercuri pe premierul Sorin Grindeanu pentru că a lipsit din sala Parlamentului atunci când s-a votat legea salarizării bugetarilor, șeful Guvernului a răspuns că el discută foarte mult cu liderul PSD.

Întrebat de un jurnalist cum comentează criticile pe care i le-au adus Liviu Dragnea și alți membri PSD, Sorin Grindeanu a răspuns: „Eu chiar discut foarte mult cu domnul președinte Dragnea. Eu nu vreau altceva decât să vă spun ceea ce am mai spus de fapt, că adversarii politici ai PSD sunt în afara partidului, nu în interior. Sunt un membru de partid de 21 de ani”.

Liviu Dragnea și-a arătat nemulțumirea pentru că premierul și ministrul Finanțelor nu au fost prezenți miercuri la votul pentru legea salarizării. 

„E o problemă faptul că azi ministrul de Finanțe nu a venit în Parlament să susțină această lege, cu toate că avea timp. Am puterea politică să-mi asum acest lucru și să-mi cer scuze ca președinte al PSD că nu a venit. E o problemă pe care o vom regla în interior. Era bine să vină şi premierul, pentru că e o lege importantă, poate cea mai importantă din acest an”, a spus Liviu Dragnea în Parlament.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • De-ar fi dl prim-ministru Grindeanu mai curajos....
    • Like 0
  • Faptul ca premierul si ministrul finantelor nu au fost prezenti la vot spune ceva. Nodul de la cravate a inceput sa se stranga,de-acum incepe joaca de-a care cui arunca mata moarta mai tare si cu efect.Referitor la salarii,diferentele mise par foarte mari. Iau in considerare urmatorul fapt: un invatator munceste 10 ore si ia 2500 salariu. Un ministru munceste 10 ore si ia 18-20.000.Deci logic,un ministru in 10 ore munceste de 8 ori mai mult decat invatatorul.Considerand ca invatatorul lucreaza cu eficienta maxima in cele 10 ore,cum naiba ministrul ar putea munci de 8 ori mai mult? Doar functia este platita bine,nicidecum eficienta individului! Oare nevoile zilnice ale unui profesor universitar difera de cele ale unui invatator? Inafara de faptul ca unul are castel si altul garsoniera,primul are copiii la Sorbona si al doilea la Babes, amandoi au case de tinut si copii de crescut. Diferenta este moftul celui cu salariu mai mare,cu un post mai bun dar care nu-si justifica venitul prin eficienta de 8! ori mai mare.
    • Like 1
    • @ Emil Bodnariuc
      Eu sunt de acord sa aiba 1800-2000 de lei un ministru.
      Poate se baga in povestea asta (mnistere) si oameni competenti si fac sa ajunga sa aiba si invatatorii un salariu decent.
      • Like 0
  • check icon
    Poate ca mai sunt oameni in tara asta care sa ia de bun ce spune dl Dragnea...
    • Like 0
  • Liniste in Romania. Tactica PSD prin care romanii nu mai ies in strada, desi PSD legifereaza absolut tot ce era in OUG 13 si vehiculeaza zilnic tunuri la fel de mari:

    Metoda este simpla si veche, doar ca in ianuarie nu au mai avut rabdare. Anume, in loc sa arate hotararea de monolit a PSD-ALDE in a legifera hotia, cum a aratat gresind in ianuarie si a scos romanii in strada, acum PSD mimeaza aparitia unei/unor dizidente interne. Aceasta aparenta dizidenta interna genereaza haos si fum in media si dezamorseaza impulsul de a iesi in strada. Pentru ca se genereaza o atmosfera de asteptare: "stai ma, ca nu e clar ce vor, e vanzoleala si la ei in interior". Zilele trec, romanii se lehamesesc de vanzoleala din media si astfel, otrava bagata acum cu lingurita, nu cu polonicul, ajunge sa fie inghitita.

    Prima aplicare a metodei a facut-o Tudorel Toader acum 2 luni, cand chipurile a fost impotriva lui Dragnea nepropunand pragul de abuz in serviciu, prag pe care PSD il astepta anuntat de el. Cine l-a crezut pe Toader un defector nu cunoaste comunismul si PSD. Iata ca acum insusi Tudorel Toader poarta stindardul miseliei de a propune acest prag.

    Astazi, rolul de 'dizident' intern e luat de Grindeanu, care pare impotriva introducerii unui prag pentru abuzul in serviciu. Dragnea il ia aparent la suturi, aparand in media chiar discutii despre izolarea lui Grindeanu, datul afara din PSD samd. In aceasta vanzoleala mizerabila tipica anilor PSD, curg declaratii in media contra aparentului dizident, precum si pro si contra unui prag. Acesta este scenariul fumigen, de tip "cainii latra, dar nu sar pe caravana care merge incet". Rastimp, cu pasi mici, dar siguri, miseleasca lege in discutie primeste avizul CCR si ajunge sa fie votata.

    Astfel, detenta nervoasa care a facut romanii sa iasa in strada in februarie este evitata, romanii nemultumiti ajungand doar sa injure acasa in fata propriului televizor.

    O singura curiozitate mai am: nu daca vor mai iesi romanii in strada, ci daca primarul Iasiului -adevaratul dizident (dizident flasc, doar e in PSD) - va mai iesi sa spuna ceva de bun simt anti Dragnea si legiferarea hotiei, dupa ce i-au smuls toate functiile (epoletii) din PSD dupa luarile de pozitie de bun simt din februarie.

    http://www.digi24.ro/video/stiri/actualitate/politica/abuzul-in-serviciu-grindeanu-vom-face-un-proiect-de-necontestat-738281
    • Like 3


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult