Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cum se spune ghiolban în engleză?

Cristian Tudor Popescu

E prea mult pentru arbitrul Colțescu să i se spună că dă dovadă de rasism. A fi rasist presupune o ideologie, primitivă, inumană, respingătoare, dar idee. Colțescu face dovada purului și simplului meltenism, a ghiolbăniei sale naturale, de cetățean al Românichii, nu al României. Ăia, europenii, numesc asta rasism. El, și mulți alți hominizi ai zisei Românica, nici nu pricep de ce face ăștia atâta tapaj, pardon, cuvântul ăsta e o înjurătură pentru Colțești, să zicem scandal: „Păi, ce, domne, nu era negru? Dacă era alb și îl făcea negru, aia, da!”.

Omul nostru a fost delegat să arbitreze în UE fără a i se verifica o minimă cultură de comunicare necesară acestui post. A vorbit românește spunând „tipul ăla negru”, pentru că, unu, o engleză minimă nu știe și, doi, s-a gândit în mințișoara lui că n-o să-l înțeleagă decât arbitrul de centru, român și el. La viața sa, Colțescu o mai fi identificat oameni zicând „tipu ăla andicapat” sau „boșorogu ăla”.

Având în vedere că șeful AUR e lider de peluză, i-aș recomanda lui Colțescu să se înscrie rapid în partid, dacă n-a și făcut-o, unde va fi considerat un românic asuprit de nenorociții ăștia de la Brusel.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult