Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Curiosul caz Dragnea contra PSD: luați partidul de pe mine că-l omor!

Liviu Dragnea și Florin Iordache

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

A fi pesedist în aceste zile este bulversant.

După ce afli că Liviu Dragnea atacă Partidul la Tribunal, după ce-l auzi pe Florin Iordache spunând că Liviu Dragnea „bate câmpii”… nu-ți mai rămâne decât să te retragi precum Codrin Ștefănescu în munți, lângă o apă cristalină, și să doinești de jale. Frunză verde, aoleu/ Bate vântu-n pesedeu…

Nu mulți dintre cei care l-au urmat orbește pe Tov. Dragnea au tăria marelui om de stat Tudor Postelnicu să admită acum „Am fost un dobitoc”, însă sunt destui pesediști care se trezesc față-n față cu realitatea tulburătoare de pe holurile lugubre din Kiseleff și exclamă precum Emil Bobu: „S-a întunericit!” Ieri lumina, azi întunericul, la interval de nici un an! Ieri băteau, gazau și erau pe cai mari, azi se dezintegrează sub propria minciună.

Ce a făcut Liviu Dragnea cu țara a făcut și cu partidul. Țesătura de minciuni a devenit atât de complicată, încât pesedistul de rând nu mai înțelege nimic. Trepădușii instalați de Liviu Dragnea în funcții la stat își pun piciorul în ghips, Călin Popescu Tăriceanu vrea să-și ia tălpășița, statul tuturor pilelor și incompetenților crapă din toate încheieturile, iar PSD n-a găsit alt candidat la Președinție decât pe fata-n casă a lui Dragnea. Iar acum Liviu Dragnea cel bun, cel drept, cel mare, cel viteaz s-a întors împotriva Partidului, pe care îl trage după sine în închisoare.

Eu te-am făcut, eu te omor, pare să fie logica de părinte dement a lui Liviu Dragnea, care contestă azi în instanță Congresul PSD (!) și alegerea Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor în fruntea partidului (!). O logică penală alambicată îl face pe Liviu Dragnea să considere că dacă el a fost condamnat la închisoare pentru că a folosit la Partid două femei plătite de Protecția Copilului, partidul e beneficiar direct și trebuie să plătească în solidar; prin urmare, dacă el, Dragnea, a comis acte ilicite, activitatea organizaţiei judeţene Teleorman a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia; iar dacă PSD Teleorman se dizolvă, Congresul PSD se anulează, pentru că Congresul de alegere a lui Dăncilă și Fifor s-a bazat inclusiv pe voturile organizației ilicite PSD Teleorman. Nu e de mirare că, la această construcție (i)logică, Florin Iordache spune că Liviu Dragnea „bate câmpii”.

Ce face Dragnea nu a îndrăznit să facă nici Ceaușescu. Pesedistul poate trece peste realitatea că marele român și patriot era un hoț dovedit de 2 ori de instanță, dar nu va accepta niciodată ce face acum fostul lor președinte. Pentru că, pentru un membru de partid, să ataci țara este cumva explicabil, dar să ataci Partidul este o crimă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ioan Zah Ioan Zah check icon
  D-le Negritoiu, il numiti pe Postelnicu „„mare om de stat„.De ce? Puteti argumenta?In opinia mea,comunismul, respectiv, la noi pcr( intentionat scriu cu litere mici), impreuna cu toti care au fost atasati de acest partid au facut un mare rau romanilor.. Din cauza lui astazi, Romania este un stat esuat(cuvant luat de diversi de la Tv) dupa mine un stat distrus. Daca Gorbaciov nu era iar serviciile secrete romanesti nu-l tradau pe Ceausescu impreuna cu apropiatii lui(numai pentru a ajunge iei la putere, si astazi ei sunt) si astazi eram sub dominatia comunista. A intervenit vreun conducator comunist pentru modernizarea si dezvoltarea Romaniei si un trai omenesc al romanilor? NU,NICI UNUL!. Si atunci de ce Postelnicu este mare om de stat? Rog argumentati cu fapte.
  • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  Să ataci țara e explicabil...mda, n-ar fi singurul. Și Hitler a dat porunca Nero, să dea foc țării lui. Atât că n-a fost ascultat.
  Nenumitul ( nu numai că nu mai interesează pe nimeni dar nici numele nu i se mai spune/scrie) a crezut că a luat și țara si partidul pe persoană fizică. Acum că i s-au luat jucăriile începe să plângă și să bată din picioare.
  • Like 2
 • E foarte interesant de observat cum a disparut Dragnea in anonimat asa deodata si penibil si cum nu se mai pomeneste de el decat ocazional. E multimea vida. E zero absolut. De ce i-a fost frica n-a scapat. Iar urmasii lui care mergeau umar la umar cu el pe holuri si prin sali i-au sters toate urmele si i-au externat oamenii iar aia care au ramas nici nu mai stiu cum il cheama. Au selectat tot ce tinea de Dragnea si au dat DELETE. Toata mascarada aia cu cifrele pe masa cu Valcov cu Romania GREAT AGAIN cu mandria romanilor cu interviuri bogus la Gadea cu tara suverana deodata s-a oprit. Nici A3 nu-l mai pomeneste nu-l mai sustine nu-l mai citeaza nu mai nimic. Nici macar pe Irina n-o mai vaneaza nimeni nu mai intereseaza pe nimeni cu nunta cu una cu alta. Ciudezno. Tare ciudezno. Sunt curios ce face dupa ce iese. :)
  • Like 3
  • @ Magotu Enigmatic
   Delia MC Delia MC check icon
   Se vede clar că nu mai interesează pe nimeni. Lumea nici măcar nu mai comentează decât poate ca să facă o glumă.
   • Like 1
  • @ Magotu Enigmatic
   dan check icon
   A iesit ca prostul din istorie.
   • Like 3
  • @ Magotu Enigmatic
   Speram sa nu mai iasa din puscarie ca vin si celelalte procese si a facut prea mult rau ca sa scape doar cu atat.
   • Like 1
 • Domnule Negrutiu, d ta si FlorinIn Iordache nu ati inteles ce a solicitat Dragnea in 5 iulie 2019.....Va lamuresc eu pe amandoi. Atentie, Dragnea a fost arestat pe 27 mai 2019. In acea zi era inca Presedinte al PSD....Dragnea e detinut politic, asa crede dansul, asa cred si eu... Dragnea prin contestatia sa nu a urmarit decat consrmnarea jurifdica a faptuluu ca a fost arestat cand era in functia de Lider al PSD....Este foarte important pt dansul aceasta confirmare juridica....Justitia I a dat dreptate caci I a admis cererea. Nu conteaza ca PSD a castigat in instanta. Dragnea NU a contestat noua conducere a partidului, domnia ta si Florin Iordschr nu ati inteles cererea lui Dragnea.
  • Like 2
  • @ Ion Baltag
   Mi se pare că îl credeți mult mai deștept de cât este. Un golan care a confiscat o țară în interes personal. Și noi am suportat. Unii chiar l-au adulat. Trist.
   • Like 5
  • @ Ion Baltag
   Cum adică,e deținut politic????
   Doamne ferește!
   Adică să punem semnul „egal” între haimanaua teleormăneză și Corneliu Coposu,de exemplu???
   Trebuie să fim complet deraiați,ca să facem una ca asta!!!!
   • Like 3
  • @ Ion Baltag
   Crapar-ar Dragnea-n patru, cum a crapat tara-n patru, cand a condus Dragnea tara!
   • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult