Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Dacă OUG 114 nu este retrasă, vom asista la cea mai mare naționalizare de la instaurarea comunismului. Nu în gura mare, ci discret, pas cu pas

Pensie

( Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Pentru fiecare 100 de lei pe care îi am azi în contul pensiei cu acumulare (Pilonul 2), 86 de lei reprezintă banii produși de mine și virați automat acolo; restul de 14 lei sunt datorați investiției. Peste 20 sau 30 de ani vor fi mult mai mulți.

Din fiecare 100 de lei pe care statul mi-i ia lunar în contul pensiei publice, o să mai recuperez praful de pe tobă, după cum lesne poate observa oricine muncește și plătește taxe 40 de ani, ca să mai trăiască 20, cu pensia reprezentând azi 40% din salariu. AZI, că MÂINE va fi mai puțin, fiindcă nu va avea cine să contribuie pentru pensia mea.

Politrucii vor să dea afară din țară administratorii fondurilor de pensii Pilonul 2, pentru ca banii mei și ai voștri acumulați acolo să fie virați la Pilonul 1, căci altfel nu mai pot acoperi minciunile gogonate pe care le-au promis oamenilor.

Dacă OUG 114 nu este respinsă/retrasă, vom asista la cea mai mare naționalizare de la instaurarea comunismului. Nu în gura mare, ci discret, pas cu pas. Și eu, peste 20 de ani, voi deveni asistat social. Și tu la fel. Adică sclavi pe tarlaua hoților care ieri furau saci cu grâu, iar azi au ajuns să fure toată țara.

P.S. Am presupus că mai trăiesc 20 de ani după ieșirea la pensie. Poate nu voi apuca pensia. Și uite așa banii mei vor finanța pensiile speciale ale celor care ies la 45 de ani la pensie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Apropo de ultima ideie exprimata in articol : as extinde-o printr-un principiu din matematica , principiul inductiei complete ( aplicat la societatea romaneasca ) . Acesta spune ca daca demonstrez o relatie intr-un sir intre termenul 1 si 2 si o demonstrez de la n la n+1 , atunci ea se extinde la tot sirul . La populatii : azi puterea imoralizeaza pensionarii cerandu-le sa-i sustina in jefuirea Pilonului 2 de pensii de la tineri . Pasul 1 , Peste 20-30 ani cand tinerii de azi vor ajunge la pensie si vor sta cu mana intinsa la stat pt pensie ( pilonul 2 privat fiind jefuit anterior ) oare ce vor zice ? Sa ia de la tineri banii ca si noua ni i-au luat acum 20-30 ani ! Si tot asa , din unul in altul , prin inductie , ajungem la imoralizarea totala a populatiei . Adica un comunism facut si cu mana populatiei .
  • Like 0
 • Cotizează ROMÂNE, cu încredere și speranță, la pensiile speciale. Cocalarii și analfabeții te-au FĂCUT și de data asta, ROMÂNE. CIUMA COMUNIST-SECURISTO-HORTYSTA DIN ROMÂNIA TRĂIEȘTE ȘI BENCHETUIESTE BINE DIN TAXELE TALE, ROMÂNE.
  • Like 0
  • @ Vasile Roaita
   Victor66 check icon
   Ce legatura are asta cu hortistii?
   • Like 0
 • O solutie poate fi asigurarea de viata / pensia privata - sper doar sa nu isi bage coada si pe acolo ai nostri "alesi".
  • Like 0
 • - @ B. Glavan - zici bine - si chiar daca am ajunge la mare ananghie din cauza depopularii, occidentul europeano-american, (mai ales cel european) ne-ar sustine, cel putin la o limita minimala, daca ar avea pe cine, daca ar vedea ca santem un popor hotarat de partea binelui si ca luptam pe viata si pe moarte impotriva raului !!! ....... eu unul nu cred ca vom fi la inaltime, istoria proprie ne demasca ....... niciodata n-am reusit sa exploatam la maximum o nisa, o sansa oferita de istorie, in asa fel incat sa facem saltul inainte, suficient de consistent incat sa nu mai putem fi aruncati inapoi in barbarie ....... uitati-va la catastrofala perioada dintre cele doua razboaie mondiale, si acum, iata, iarasi santem(social) in sec. 19, cu toate pomenile primite din occident ....... tot timpul am fost dezbinati, ba in mai multe statulete, ba in interiorul unui stat unificat ....... ma astept ca occidentul sa-si piarda rabdarea fata de noi, cat de curand, pentru ca acum nu se mai pune problema de-a fi cotropiti de dusmani externi, singurii dusmani se afla intre noi si nu-s putini ....... noi santem cei ce trebuie sa facem curatenie in ograda proprie, numai asa vom determina pe cei ce pot sa ne-ajute, sa o faca ............
  • Like 0
  • @ Stan Colton
   Nu o sa-si piarda rabdarea pentru ca suntem prea bine pozitionati geografic - destul de aproape de Rusia, dar totusi in sfera de influenta vestica.
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   - si tu zici bine - cel mai solid motiv pentru care nu ne vor abandona in orice conditii - dar ne vor lasa(pana la urma) in stare de inapoiere, daca nu ne bagam mintile-ncap - deja am devenit camp de potentiala lupta armata intre est si vest - imi vine sa rad de smiorcaielile politicienilor si mass-medistilor isterici cum ca rusii ne "ameninta" si ne-au facut "tinte" pentru armele lor ........... pai la ce sa se astepte romanii daca s-au aliat cu dusmanii rusilor ?? - poate la felicitari ?? - aliantele militare si razboaiele nu-s joaca de-a hotii si vardistii !! - santem intre doi giganti care se vaneaza reciproc pe un mic pustiu numit romania, vai de gaoaza noastra !!!!!!!! ............................................................................................................................................................
   • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult