Sari la continut
alt

Bogdan Glăvancheck icon

Bogdan Glăvan este profesor universitar de economie. A publicat mai multe articole în American Journal of Economics and Sociology, Quarterly Journal of Austrian Economics, Independent Review, Betriebswirtschaftliche Forschung und Praxis şi a îndeplinit rolul de referent pentru publicaţii ştiinţifice prestigioase, printre care British Journal of Sociology. De asemenea, a publicat în 2009 cartea Împotriva curentului. Însemnări despre criza financiară actuală şi este coautor al volumului Capitalismul. Logica libertății, Editura Humanitas, 2013.


Articole publicate check icon

school - (Foto: Wavebreak / Profimedia)

În ceea ce privește educația, costul închiderii școlilor este copleșitor, chiar dacă pentru moment invizibil. Puțină lume îi dă atenție; mass media este preocupată mereu cu evenimentele momentului. Peste ceva timp, un an sau poate doi, când catastrofa educațională va deveni vizibilă, brusc o să ne lamentăm. (Foto: Wavebreak / Profimedia)

Citește mai mult

Bitcoin  2021

„Este cererea de bitcoin alimentată artificial? Da, firește, din moment ce în lumea aiuritoare în care trăim poți să te împrumuți cu dobândă negativă și deci este încurajată cheltuiala de orice fel, de haine, de excursii, de mașini scumpe, de case, de bitcoin”. (Foto: Justin Lane / EPA / Profimedia)

Citește mai mult

Marcel Ciolacu - Florin Cîțu -  Foto: Inquam Photos / George Călin

„Domnule, treaba e foarte simplă. Uite, eu nu vreau să fiu proprietar pe companiile de stat, nu vreau să fiu proprietar la CEC, nu vreau să fiu proprietar la Tarom, nu vreau să fiu proprietar la nici una din cele 800 de companii ale statului. Dacă vrea dl. Ciolacu să fie proprietar, să le cumpere el. Dacă vor psd-iștii să le dețină, să meargă la bursă, să investească și să ne lase pe noi ăștialalți în pace.” Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește mai mult

barbat - cladire - Mark Dymchenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Nu am observat spirit de echipă în sectorul public, între diverse instituții sau între departamentele aceleiași instituții. Din acest motiv orice proiect s-ar iniția și indiferent cine l-ar iniția, el va ajunge inevitabil să fie blocat sau în cel mai bun caz mult întârziat din cauza lipsei de colaborare. În sectorul privat oamenii caută proiecte comune, se ajută reciproc.

Citește mai mult

vaccin 2020

De ce o fi așa greu să cercetăm faptele cu onestitate, să spunem adevărul până la capăt, să discutăm așezat, să analizăm costurile și beneficiile pe termen lung și dintr-o perspectivă largă? Moderația pare o virtute suită pe Everest. Fără moderație nu vom fi niciodată înțelepți. (Foto: Pool Johanna Geron / Zuma Press / Profimedia)

Citește mai mult

costum - angajat - Foto: Cavan Images / Alamy / Alamy / Profimedia)

Sincer, m-am mirat că PSD nu a venit cu o țintă mai ambițioasă, cred că liderii lor politici au o problemă reală de înțelegere a economiei. E hilar ce se întâmplă. (Foto: Cavan Images / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

taxele tale  Foto Inquam Photos/Octav Ganea

România este în prezent oarecum în situația Austriei din 1919. Deficitul bugetar va atinge 9%. Acest rezultat survine după ce pe parcursul perioadei de avânt a ciclului economic, când în mod normal guvernele PSD ar fi trebuit să facă economii, așa cum s-a întâmplat de exemplu în Bulgaria sau Cehia, guvernele s-au lansat în cheltuieli populiste, angajând măriri substanțiale de salarii și pensii. (Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Citește mai mult