Sari la continut
alt

Bogdan Glăvancheck icon

Bogdan Glăvan este profesor universitar de economie. A publicat mai multe articole în American Journal of Economics and Sociology, Quarterly Journal of Austrian Economics, Independent Review, Betriebswirtschaftliche Forschung und Praxis şi a îndeplinit rolul de referent pentru publicaţii ştiinţifice prestigioase, printre care British Journal of Sociology. De asemenea, a publicat în 2009 cartea Împotriva curentului. Însemnări despre criza financiară actuală şi este coautor al volumului Capitalismul. Logica libertății, Editura Humanitas, 2013.


Articole publicate check icon

supermarket

Supărat pe marile companii, Liviu Dragnea a venit cu propunerea impozitării cifrei de afaceri în anul 2017. Prim-ministrul Mihai Tudose a dorit, de asemenea, să implementeze această taxă dar s-a răzgândit, declarând: „e ca o coasă acest impozit… cu această taxă îi loveam și pe cei cinstiți, buni plătitori.” În vara lui 2022 Marcel Ciolacu a resuscitat ideea îngropată de Tudose.

Citește mai mult

teren viran

Nici nu putem spune că preferința pentru risc a fost asociată cu vreo virtute, așa cum se întâmplă în cazul omului curajos care, văzând niște golani jefuind pe cineva, sare în apărarea victimei însă, din nefericire, este el însuși ucis de agresori. Aici asumarea riscului derivă dintr-o trăsătură morală, ceea ce face deznodământul cu atât mai catastrofal. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește mai mult

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

România s-a împrumutat, prin reprezentanții noștri USL Ciucă-Ciolacu, în dolari la o dobândă de 7,22% pe zece ani, respectiv 7,57% pe treizeci de ani. Adică ne-am împrumutat în dolari aproape la aceeași dobândă la care ne împrumutăm în lei (8% pe 10 ani acum), asta e „performanța”. Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește mai mult

Codrut Olaru

În realitate, unii pensionari trăiesc mai mult, alții mai puțin, în funcție de câți bani au. Nivelul veniturilor pensionarilor din Marea Britanie sau Germania este în medie de vreo 1200 lire/euro pe lună. Spre comparație, dl. Olaru are o pensie de 6000 de euro. (Foto: Inquam Photos / Raul Stef)

Citește mai mult

supermarket.

Pădurea este că economiile europene, toate, sunt într-o situație proastă, în comparație cu cea a SUA. Că Europa nu luptă hotărât contra inflației, că folosește inflația ca o formă de taxare. (Foto: Léo Pierre / AFP / Profimedia)

Citește mai mult