Sari la continut
alt

Bogdan Glăvancheck icon

Bogdan Glăvan este profesor universitar de economie. A publicat mai multe articole în American Journal of Economics and Sociology, Quarterly Journal of Austrian Economics, Independent Review, Betriebswirtschaftliche Forschung und Praxis şi a îndeplinit rolul de referent pentru publicaţii ştiinţifice prestigioase, printre care British Journal of Sociology. De asemenea, a publicat în 2009 cartea Împotriva curentului. Însemnări despre criza financiară actuală şi este coautor al volumului Capitalismul. Logica libertății, Editura Humanitas, 2013.


Articole publicate check icon

Transelectrica - Foto:: Facebook Transelectrica

Conducerea Transelectrica a fost numită prin selecție pe 4 ani, adică exact așa cum cere FMI, UE și restul lumii. După care, ca și cum alegerile ar fi fost câștigate de PSD, vine noul guvern care trântește conducerea companiei pe motivul că profitul trebuia să fie mai mare cu 3%. (Foto:: Facebook Transelectrica)

Citește mai mult

birou - munca

Peste ani, privind retrospectiv, vom afirma „Uite, din acest moment s-au schimbat lucrurile!”, la fel cum astăzi spunem că abia din momentul intrării în UE economia României a accelerat; până atunci, în anii 90 pierdusem un deceniu în balta reformelor “graduale”, întârziate, promise dar nefăcute. Până la urmă România a făcut reforme, fiindcă aceasta era condiția aderării la UE. (Foto: Natee Meepian/ Alamy/ Profimedia)

Citește mai mult

school - (Foto: Wavebreak / Profimedia)

În ceea ce privește educația, costul închiderii școlilor este copleșitor, chiar dacă pentru moment invizibil. Puțină lume îi dă atenție; mass media este preocupată mereu cu evenimentele momentului. Peste ceva timp, un an sau poate doi, când catastrofa educațională va deveni vizibilă, brusc o să ne lamentăm. (Foto: Wavebreak / Profimedia)

Citește mai mult

Bitcoin  2021

„Este cererea de bitcoin alimentată artificial? Da, firește, din moment ce în lumea aiuritoare în care trăim poți să te împrumuți cu dobândă negativă și deci este încurajată cheltuiala de orice fel, de haine, de excursii, de mașini scumpe, de case, de bitcoin”. (Foto: Justin Lane / EPA / Profimedia)

Citește mai mult

Marcel Ciolacu - Florin Cîțu -  Foto: Inquam Photos / George Călin

„Domnule, treaba e foarte simplă. Uite, eu nu vreau să fiu proprietar pe companiile de stat, nu vreau să fiu proprietar la CEC, nu vreau să fiu proprietar la Tarom, nu vreau să fiu proprietar la nici una din cele 800 de companii ale statului. Dacă vrea dl. Ciolacu să fie proprietar, să le cumpere el. Dacă vor psd-iștii să le dețină, să meargă la bursă, să investească și să ne lase pe noi ăștialalți în pace.” Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește mai mult