Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dacian Cioloș spune ce discuție a avut cu președintele Klaus Iohannis, la telefon, vineri, înainte ca Florin Cîțu să anunțe că PNL nu vrea refacerea coaliției cu USR

Dacian Cioloș - getty

Foto: Getty Images

Premierul desemnat Dacian Cioloş a spus la Digi24 că vineri dimineaţa a vorbit la telefon cu preşedintele Klaus Iohannis, căruia i-a spus cum au decurs discuţiile cu PNL pentru noul guvern și că aștepta decizia liberalilor după Biroul Executiv.

Claudiu Pândaru: O curiozitate: de la acel telefon din momentul în care v-a anunțat că urmează să vă desemneze si până acum, ați mai avut vreo discuție cu președintele Klaus Iohannis?

Dacian Cioloș: Da, am avut o discuție astăzi dimineață. I-am spus cum au decurs discuțiile până atunci și faptul că astăzi așteptam o altă întâlnire după ce PNL urma în Biroul Executiv să ia o decizie vizavi de propunerile pe care le-am făcut.

Claudiu Pândaru: Iar dânsul v-a spus că?

Dacian Cioloș: Dânsul m-a ascultat si mi-a spus să îl țin la curent. O să mai discut cu dânsul acum, după ce lucrurile ne sunt clare, cel puțin nouă ne sunt clare și în spațiul public, pentru că  PNL a arătat clar că nu e interesat de a găsi o soluție. Nici nu a oferit altă soluție, nici nu e interesat să,lucreze pentru a găsi o soluție împreună. 

Claudiu Pândaru: PNL, prin vocea președintelui formațiunii, premierul demis dl Florin Cîțu, vorbea, chiar și recent, despre un parteneriat special pe care partidul și dânsul îl au cu președintele Klaus Iohannis. V-a mirat faptul că PNL nu a dorit să intre într-o majoritate sau într-o discuție aprofundată cu dvs, deși președintele v-a desemnat pe dvs?

Dacian Cioloș: Nu mi-am pus această problemă. Le-am spus colegilor de la PNL că mă bazez și pe faptul că iau în serios o propunere pe care președintele a făcut-o, cu atât mai mult cu cât ei nu i-au făcut președintelui o propunere, dar în rest evident fiecare partid politic își decide strategia și are motivele lui să o facă. Nu am avut judecăți de valoare legat de felul în care ei își decid strategia.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "Ciolos , competent, cinstit, serios și ideal ca lider politic pe timp de criză, fiindcă se arată echilibrat și sobru în tot ce face.."-dar,la penelizati si udemerizati nu le sufla reformele in creierele lor de politruci,iar,daca Presedintele nu-l desemneaza a doua oara tot pe Ciolos,inseamna ca ,cu acest gand la desemnat prima oara.,de a nu primi vot de incredere in Parlament.

  • Like 0
  • @ Nicolaie Apolzan
   Și a treia oară.... și a patra oară... și tot așa pînă în 2024, cînd se poate înscrie în cursa prezidențială.... pohta ce-0 pohtește el - e singura chestie care îi bîntuie lui creierul de politruc.
   • Like 1
 • Ciolos ar trebui sa-si depuna mandatul Duminica si sa-i lase pe PNL si pe Arnold Palmer sa faca ce au clocit in ultimele 3 luni . Cred ca ii este clar si unui copil de 3 ani ca PNL nu vrea sa lucreze cu USR . PNL vrea suportul neconditionat al USR , adica liber la furat sau suportul complice al PSD desi sunt constienti ca hienele PSD-iste o sa-i friga. De fapt in cheia asta a fost si fortarea PNDL3 , ca sa-i testeze pe USR. Ideea de baza aici, este cine apuca sa toace banii din PNRR .Dupa gesturile PNL, pare ca furatul acestor bani este mai important decat succesul in urmatoarele alegeri.
  • Like 8
  • @ Radu Bogdan
   Trăiți într-o bulă mocirloasă, înglodat în admirația nețărmurită a USR-ului, preluînd necritic, nu știu dacă sincer sau interesat, toate gogoșile propagandei sale.

   Dar fiți pe pace! Aici sunteți acasă. Aici, la Digi & Comp. Poate cu excepția lui CTP, toți ceilalți sunt infectați de userită.
   Puteți, deci, să vă continuați propaganda USRistă fără nicio teamă de chemare la rațiune. Sau la obiectivitate. Ce-or fi alea?...,,, nu-i așa?
   • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   In aceasta cheie apare clar ca USR e un partid mai degraba inutil, pentru ca ei nu au forta sa spuna adevarul. O spun cu aceeasi energie ponderata cu care il ataca presedintele Constantinescu pe Iliescu in timpul dezbaterii pentru prezidentialele din 1996...mie, mie, mie...pai sa fiu eu la microfon chemata la Digi24 sa povestesc ce-a zis presedintele sau ce-a zis Catu si sa vorbesc atat de sters si de egal cu mine insami?!!! Acest Ciolos e un ciudat. Nici nu stii ce vrea. Se comporta de parca in Romania il mai baga in seama cineva pe unul metodic ca el, care vorbeste ca din manual!!! Nu ai verb, esti litera moarta!!!!! Poate ca stie ca demersul lui oricum nu are sorti de izbanda cu mafia asta cu atatea capete sinistre....
   • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult