Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Dacian Cioloș spune ce discuție a avut cu președintele Klaus Iohannis, la telefon, vineri, înainte ca Florin Cîțu să anunțe că PNL nu vrea refacerea coaliției cu USR

Dacian Cioloș - getty

Foto: Getty Images

Premierul desemnat Dacian Cioloş a spus la Digi24 că vineri dimineaţa a vorbit la telefon cu preşedintele Klaus Iohannis, căruia i-a spus cum au decurs discuţiile cu PNL pentru noul guvern și că aștepta decizia liberalilor după Biroul Executiv.

Claudiu Pândaru: O curiozitate: de la acel telefon din momentul în care v-a anunțat că urmează să vă desemneze si până acum, ați mai avut vreo discuție cu președintele Klaus Iohannis?

Dacian Cioloș: Da, am avut o discuție astăzi dimineață. I-am spus cum au decurs discuțiile până atunci și faptul că astăzi așteptam o altă întâlnire după ce PNL urma în Biroul Executiv să ia o decizie vizavi de propunerile pe care le-am făcut.

Claudiu Pândaru: Iar dânsul v-a spus că?

Dacian Cioloș: Dânsul m-a ascultat si mi-a spus să îl țin la curent. O să mai discut cu dânsul acum, după ce lucrurile ne sunt clare, cel puțin nouă ne sunt clare și în spațiul public, pentru că  PNL a arătat clar că nu e interesat de a găsi o soluție. Nici nu a oferit altă soluție, nici nu e interesat să,lucreze pentru a găsi o soluție împreună. 

Claudiu Pândaru: PNL, prin vocea președintelui formațiunii, premierul demis dl Florin Cîțu, vorbea, chiar și recent, despre un parteneriat special pe care partidul și dânsul îl au cu președintele Klaus Iohannis. V-a mirat faptul că PNL nu a dorit să intre într-o majoritate sau într-o discuție aprofundată cu dvs, deși președintele v-a desemnat pe dvs?

Dacian Cioloș: Nu mi-am pus această problemă. Le-am spus colegilor de la PNL că mă bazez și pe faptul că iau în serios o propunere pe care președintele a făcut-o, cu atât mai mult cu cât ei nu i-au făcut președintelui o propunere, dar în rest evident fiecare partid politic își decide strategia și are motivele lui să o facă. Nu am avut judecăți de valoare legat de felul în care ei își decid strategia.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "Ciolos , competent, cinstit, serios și ideal ca lider politic pe timp de criză, fiindcă se arată echilibrat și sobru în tot ce face.."-dar,la penelizati si udemerizati nu le sufla reformele in creierele lor de politruci,iar,daca Presedintele nu-l desemneaza a doua oara tot pe Ciolos,inseamna ca ,cu acest gand la desemnat prima oara.,de a nu primi vot de incredere in Parlament.

  • Like 0
  • @ Nicolaie Apolzan
   Și a treia oară.... și a patra oară... și tot așa pînă în 2024, cînd se poate înscrie în cursa prezidențială.... pohta ce-0 pohtește el - e singura chestie care îi bîntuie lui creierul de politruc.
   • Like 1
 • Ciolos ar trebui sa-si depuna mandatul Duminica si sa-i lase pe PNL si pe Arnold Palmer sa faca ce au clocit in ultimele 3 luni . Cred ca ii este clar si unui copil de 3 ani ca PNL nu vrea sa lucreze cu USR . PNL vrea suportul neconditionat al USR , adica liber la furat sau suportul complice al PSD desi sunt constienti ca hienele PSD-iste o sa-i friga. De fapt in cheia asta a fost si fortarea PNDL3 , ca sa-i testeze pe USR. Ideea de baza aici, este cine apuca sa toace banii din PNRR .Dupa gesturile PNL, pare ca furatul acestor bani este mai important decat succesul in urmatoarele alegeri.
  • Like 8
  • @ Radu Bogdan
   Trăiți într-o bulă mocirloasă, înglodat în admirația nețărmurită a USR-ului, preluînd necritic, nu știu dacă sincer sau interesat, toate gogoșile propagandei sale.

   Dar fiți pe pace! Aici sunteți acasă. Aici, la Digi & Comp. Poate cu excepția lui CTP, toți ceilalți sunt infectați de userită.
   Puteți, deci, să vă continuați propaganda USRistă fără nicio teamă de chemare la rațiune. Sau la obiectivitate. Ce-or fi alea?...,,, nu-i așa?
   • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   In aceasta cheie apare clar ca USR e un partid mai degraba inutil, pentru ca ei nu au forta sa spuna adevarul. O spun cu aceeasi energie ponderata cu care il ataca presedintele Constantinescu pe Iliescu in timpul dezbaterii pentru prezidentialele din 1996...mie, mie, mie...pai sa fiu eu la microfon chemata la Digi24 sa povestesc ce-a zis presedintele sau ce-a zis Catu si sa vorbesc atat de sters si de egal cu mine insami?!!! Acest Ciolos e un ciudat. Nici nu stii ce vrea. Se comporta de parca in Romania il mai baga in seama cineva pe unul metodic ca el, care vorbeste ca din manual!!! Nu ai verb, esti litera moarta!!!!! Poate ca stie ca demersul lui oricum nu are sorti de izbanda cu mafia asta cu atatea capete sinistre....
   • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult