Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, mort într-un accident de mașină. Primele imagini, primele întrebări

Dan Condrea

Un bărbat, despre care televiziunile de știri spun că este Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, și-a pierdut viața într-un accident de mașină în județul Ilfov, între localitățile Buftea și Corbeanca. 

Faptele:

Există informații neconfirmate oficial că Dan Condrea se afla la volan, iar în urma impactului, acesta și-ar fi pierdut viața. Șoferul a intrat cu mașina într-un copac. Șoferul este desfigurat, dar polițiștii au găsit actele lui Dan Condrea, menționează autoritățile ajunse la fața locului. Soția lui Dan Condrea l-ar fi identificat pe omul de afaceri după haine.

Potrivit Poliției Ilfov, au existat doi martori ai accidentului, un șofer și un biciclist. La fața locului nu au existat urme de frânare, susțin polițiștii. A existat un apel la 112, efectuat la ora 18:47. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și ambulanțe, dar medicii nu au mai putut salva viața șoferului.

O moarte suspectă. Primele întrebări

Moartea lui Dan Condrea, venită într-un moment în care ancheta în cazul Hexi Pharma de abia a început, ridică numeroase semne de întrebare. Primele întrebări:

1. Este chiar Dan Condrea?

Televiziunile de știri aflate la fața locului transmit că șoferul autoturismului este desfigurat, neputând fi identificat, dar că la fața locului au fost găsite actele lui Dan Condrea. Urmează cel mai probabil teste ADN pentru identificarea șoferului.

2. Este vorba de o sinucidere, de un accident sau de o crimă?

Din primele date, șoferul a intrat în mare viteză într-un copac, pe drum drept. Nu există semne de frânare. 

3. Cine „beneficiază” de moartea lui Dan Condrea?

Există o anchetă penală despre Hexi Pharma, iar Dan Condrea era personajul central, care ar fi putut descrie întreaga rețea de interese din jurul afacerii dezinfectanților diluați.

Sursa foto: Digi24

Rețeaua lui Dan Condrea, cunoscută de SRI?

Rețeaua Hexi Pharma a făcut profit din vânzarea dezinfectanților diluați către spitalele din România. Patronul Hexi Pharma cumpăra materie primă din Germania, vindea dezinfectanții (pe care îi dilua) la un preț de 10 ori mai mare spitalelor din România și își exporta profitul printr-un offshore din Cipru, de unde îl scotea în tranșe lunare de până la 100.000 de euro. Totul s-a întâmplat pe o perioadă lungă de timp, fără ca cineva să sesizeze neregulile. Până la investigația jurnalistică a lui Cătălin Tolontan, nimeni nu a deranjat afacerea lui Dan Condrea, deși SRI spune că avertizase autoritățile că Hexi Pharma vindea dezinfectanți cu probleme. Același SRI a achiziționat dezinfectanți de la Hexi Pharma în perioada 2011-2016, în ciuda acestor note.

Comisia parlamentară de control a SRI va cere în Parlament ca „echipa de filaj să facă public filmul”

Tolo.ro scrie că, la câteva minute după accidentul în care și-ar fi pierdut viața Dan Condrea, deputatul Sebastian Ghiță, membru în Comisia de Control a SRI, a declarat „lăsând să se înțeleagă că îi e realmente teamă și pentru soarta lui”, că luni se va întruni Comisia Parlamentară de control a SRI. 

„Vom cere ca echipa de filaj să facă public raportul și filmul accidentului”, a spus Ghiță. Întrebat dacă este sigur că a existat o echipă de filaj, deputatul a fost categoric. 

„Cum să nu existe?! După un asemenea scandal public să nu existe este imposibil. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din rația de mîncare, ci care a participat la o operațiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale. Cum să nu fie urmărit în fiecare moment?”, a spus deputatul Sebastian Ghiță pentru tolo.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  in loc sa discutam de cum sa recupereze romanica banii furati de toti acesti borfasi noi discutam despre sinucisi, mir, sosele suspendate ... sau posete :( abureala, abureala, ...
  • Like 1
 • Romania nu este un stat cu (un conglomerat de) servicii secrete, cu un conglomerate de servicii secrete cu un stat. S-a ajuns la situatia pre-1989, daca nu chiar mai rau. Macar atunci serviciile erau sub aparentul control al Partidului si al lui Ceausescu. Acum ele controleaza intreaga societate, de la politicieni pana la mass media.
  • Like 1
 • ei, nici adn-ul nu ma va convinge ... doar daca vad eu cum se procedeaza pt identificare, de la recoltarea probelor, pina la citirea si interpretare rezultatelor ... la falsificari, se pare, chiar sintem maestri ... iar subiectul in discutie din asta traia ... foarte bine!
  • Like 2
 • Mortii nu mai dă declaratii, niste conducte subtiri obturate la mecanismul de franare...si martorii incomozi se împușcă, N-ui așa?
  • Like 1
 • check icon
  Nu am inteles foarte clar ce a vrut sa spuna Ghita de la portiza , ii e frica si lui ca se va sinucide si nu va fi acolo SRI-ul sa-l salveze de propria decizie ?! :)
  • Like 2
 • Îmi este frica...am sentimentul că tara asta e într-un film cu mafioti iar scenariul este descris la infinit sa nu invinga niciodată binele. Cine conduce Romania?
  • Like 2
  • @ Aura Aura
   si nu esti singura. Sa nu uitam, in 2014 a fost o situatie similara: alt sef corupt al sistemului medical s-a aruncat de la balcon, jos a fost praf si pulbere (patronul de la Polisano).
   • Like 0
 • Totul a fost aranjat si ajutat sa se produca accidentul pentru a nu mai vorbi la audieri s au anchete,urmind dezvaluiri ce ar fi incriminat multa "lume buna si nevinovata".
  • Like 3
 • Ce motiv are legătură judecători suspiciuni sau are multe datorie ce facut inainte 2011 pina acuma 2016 hexi pharma sa trebuie verificat ???
  • Like 0
 • S-a dat si asta mort la fel ca Dinu Patriciu.
  • Like 2
  • @ Alexandru Diaconescu
   sunt pe o insula pustie, alaturi de Michael Jackson :)
   • Like 1
 • Nu trebuie să fii specialist ca să apreciezi că, la cum arăta mașina după accident, șoferul NU avea de ce sau cum să fie desfigurat, de nerecunoscut! Doar dacă lua foc autoturismul, iar șoferul era scrum! Ca reporter, am filmat zeci de accidente mai grave ca acesta, în care mașinile erau armonică, dar niciodată, pasagerii și șoferii nu erau sau nu au fost de nerecunoscut! Prea "kafkian" tot accidentul!
  • Like 5
  • @ Gigi Vasile-Grigore
   Venom check icon
   Reporterul ar trebui să aibă mai multe dubii, decât siguranțe.
   • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult