Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, mort într-un accident de mașină. Primele imagini, primele întrebări

Dan Condrea

Un bărbat, despre care televiziunile de știri spun că este Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, și-a pierdut viața într-un accident de mașină în județul Ilfov, între localitățile Buftea și Corbeanca. 

Faptele:

Există informații neconfirmate oficial că Dan Condrea se afla la volan, iar în urma impactului, acesta și-ar fi pierdut viața. Șoferul a intrat cu mașina într-un copac. Șoferul este desfigurat, dar polițiștii au găsit actele lui Dan Condrea, menționează autoritățile ajunse la fața locului. Soția lui Dan Condrea l-ar fi identificat pe omul de afaceri după haine.

Potrivit Poliției Ilfov, au existat doi martori ai accidentului, un șofer și un biciclist. La fața locului nu au existat urme de frânare, susțin polițiștii. A existat un apel la 112, efectuat la ora 18:47. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și ambulanțe, dar medicii nu au mai putut salva viața șoferului.

O moarte suspectă. Primele întrebări

Moartea lui Dan Condrea, venită într-un moment în care ancheta în cazul Hexi Pharma de abia a început, ridică numeroase semne de întrebare. Primele întrebări:

1. Este chiar Dan Condrea?

Televiziunile de știri aflate la fața locului transmit că șoferul autoturismului este desfigurat, neputând fi identificat, dar că la fața locului au fost găsite actele lui Dan Condrea. Urmează cel mai probabil teste ADN pentru identificarea șoferului.

2. Este vorba de o sinucidere, de un accident sau de o crimă?

Din primele date, șoferul a intrat în mare viteză într-un copac, pe drum drept. Nu există semne de frânare. 

3. Cine „beneficiază” de moartea lui Dan Condrea?

Există o anchetă penală despre Hexi Pharma, iar Dan Condrea era personajul central, care ar fi putut descrie întreaga rețea de interese din jurul afacerii dezinfectanților diluați.

Sursa foto: Digi24

Rețeaua lui Dan Condrea, cunoscută de SRI?

Rețeaua Hexi Pharma a făcut profit din vânzarea dezinfectanților diluați către spitalele din România. Patronul Hexi Pharma cumpăra materie primă din Germania, vindea dezinfectanții (pe care îi dilua) la un preț de 10 ori mai mare spitalelor din România și își exporta profitul printr-un offshore din Cipru, de unde îl scotea în tranșe lunare de până la 100.000 de euro. Totul s-a întâmplat pe o perioadă lungă de timp, fără ca cineva să sesizeze neregulile. Până la investigația jurnalistică a lui Cătălin Tolontan, nimeni nu a deranjat afacerea lui Dan Condrea, deși SRI spune că avertizase autoritățile că Hexi Pharma vindea dezinfectanți cu probleme. Același SRI a achiziționat dezinfectanți de la Hexi Pharma în perioada 2011-2016, în ciuda acestor note.

Comisia parlamentară de control a SRI va cere în Parlament ca „echipa de filaj să facă public filmul”

Tolo.ro scrie că, la câteva minute după accidentul în care și-ar fi pierdut viața Dan Condrea, deputatul Sebastian Ghiță, membru în Comisia de Control a SRI, a declarat „lăsând să se înțeleagă că îi e realmente teamă și pentru soarta lui”, că luni se va întruni Comisia Parlamentară de control a SRI. 

„Vom cere ca echipa de filaj să facă public raportul și filmul accidentului”, a spus Ghiță. Întrebat dacă este sigur că a existat o echipă de filaj, deputatul a fost categoric. 

„Cum să nu existe?! După un asemenea scandal public să nu existe este imposibil. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din rația de mîncare, ci care a participat la o operațiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale. Cum să nu fie urmărit în fiecare moment?”, a spus deputatul Sebastian Ghiță pentru tolo.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • in loc sa discutam de cum sa recupereze romanica banii furati de toti acesti borfasi noi discutam despre sinucisi, mir, sosele suspendate ... sau posete :( abureala, abureala, ...
  • Like 1
 • Romania nu este un stat cu (un conglomerat de) servicii secrete, cu un conglomerate de servicii secrete cu un stat. S-a ajuns la situatia pre-1989, daca nu chiar mai rau. Macar atunci serviciile erau sub aparentul control al Partidului si al lui Ceausescu. Acum ele controleaza intreaga societate, de la politicieni pana la mass media.
  • Like 1
 • ei, nici adn-ul nu ma va convinge ... doar daca vad eu cum se procedeaza pt identificare, de la recoltarea probelor, pina la citirea si interpretare rezultatelor ... la falsificari, se pare, chiar sintem maestri ... iar subiectul in discutie din asta traia ... foarte bine!
  • Like 2
 • Mortii nu mai dă declaratii, niste conducte subtiri obturate la mecanismul de franare...si martorii incomozi se împușcă, N-ui așa?
  • Like 1
 • check icon
  Nu am inteles foarte clar ce a vrut sa spuna Ghita de la portiza , ii e frica si lui ca se va sinucide si nu va fi acolo SRI-ul sa-l salveze de propria decizie ?! :)
  • Like 2
 • Îmi este frica...am sentimentul că tara asta e într-un film cu mafioti iar scenariul este descris la infinit sa nu invinga niciodată binele. Cine conduce Romania?
  • Like 2
  • @ Aura Aura
   si nu esti singura. Sa nu uitam, in 2014 a fost o situatie similara: alt sef corupt al sistemului medical s-a aruncat de la balcon, jos a fost praf si pulbere (patronul de la Polisano).
   • Like 0
 • Totul a fost aranjat si ajutat sa se produca accidentul pentru a nu mai vorbi la audieri s au anchete,urmind dezvaluiri ce ar fi incriminat multa "lume buna si nevinovata".
  • Like 3
 • Ce motiv are legătură judecători suspiciuni sau are multe datorie ce facut inainte 2011 pina acuma 2016 hexi pharma sa trebuie verificat ???
  • Like 0
 • S-a dat si asta mort la fel ca Dinu Patriciu.
  • Like 2
  • @ Alexandru Diaconescu
   sunt pe o insula pustie, alaturi de Michael Jackson :)
   • Like 1
 • Nu trebuie să fii specialist ca să apreciezi că, la cum arăta mașina după accident, șoferul NU avea de ce sau cum să fie desfigurat, de nerecunoscut! Doar dacă lua foc autoturismul, iar șoferul era scrum! Ca reporter, am filmat zeci de accidente mai grave ca acesta, în care mașinile erau armonică, dar niciodată, pasagerii și șoferii nu erau sau nu au fost de nerecunoscut! Prea "kafkian" tot accidentul!
  • Like 5
  • @ Gigi Vasile-Grigore
   Venom check icon
   Reporterul ar trebui să aibă mai multe dubii, decât siguranțe.
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult