Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dan Voiculescu poate fi eliberat condiţionat, a decis instanţa. Hotărârea nu este definitivă

Omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, poate fi eliberat condiţionat, au decis, joi, magistraţii Judecătoriei Sector 5. Hotărârea instanţei nu este definitivă, potrivit News.ro.

„În temeiul art. 587 C. proc.pen, cu aplicarea art. 5 C.pen. cu ref. la art.59 şi art.60 al.2 din vechiul C.pen., admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Voiculescu Dan. Dispune liberarea condiţionată a petentului de sub puterea mandatului de executare nr.1171/2014 emis de Tribunalul Bucureşti secţia I penală, dacă nu este arestat în altă cauză. Atrage atenţia petentului asupra cazurilor de revocare a beneficiului liberării. În temeiul art.275 alin.3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia", este decizia magistraţilor Judecătoriei Sector 5 Bucureşti, citată de News.ro. 

Decizia poate fi contestată în trei zile de la comunicare la Tribunalul Bucureşti.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  In dosarul Telepatia, judecatoarea care a fost aleasa chiar de Basescu ( dupa propria sa marturisire ) pentru a da sentinta, a fost data afara din magistratura, iar procurorul care a regizat acest dosar este in puscarie pentru coruptie si activitati de tip mafiot.
  Intr-o tara in care Justitia functioneaza, sentinta ar fi fost casata, condamnatii eliberati, iar ancheta si procesul s-ar fi reluat de la zero.
  • Like 0
  • @ Cri
   Radio Erevan 2.0, n-a furat 60 mil. de euro, de fapt a dat 60 mil. de euro oamenilor muncii, n-a dat pe ICA de 95 de ori mai putin decat pretul real, de fapt atat era pretul ca e bun negociator. Nu e hot, de fapt e martir. Si nu e Radio Erevan, e Antena 3.
   • Like 1
  • @ Marian Cristescu
   Cri check icon
   Repet, poate nu m-am facut inteles: judecatoarea care a dat verdictul a fost data afara din magistratura pentru ca a primit bani exact de la partea "prejudiciata" in acel proces; iar procurorul care a regizat dosarul este in puscarie pentru coruptie si activitati mafiote.
   In loc de a emite ironii ieftine, mai bine v-ati intreba cata incredere se poate avea in corectitudinea unui proces in care judecatorul si procurorul sunt zburati din magistratura de catre propria lor organizatie, CSM, pentru acuzatii foarte grave, iar procurorul a ajuns dupa gratii ?
   Si va mai amintesc respectuos ca "evaluatorul" pagubelor materiale cu care inculpatii ar fi prejudiciat Ministerul Agriculturii, nu avea acreditarea si competentele necesare pentru aceasta activitate, dar acest fapt nu a fost luat in considerare de catre completul de judecata.
   • Like 0
  • @ Cri
   A fost data afara din magistratura pentru ca a avut curajul sa sfideze principiul securistului Felix: "Nu vom avea toata puterea pana nu vor controla justitia". Terenurile au fost subevaluate de 75 de ori si ICA de 95 de ori, a cumparat pe nimic sobolanul securist, a platit 3 miliarde si cevap pentru un pret al pietei de peste 220 de miliarde. Dar asta nu va spune la Laturi TV, ca nu e voie.
   • Like 0
 • habar nu am dacă deținutul se "incadreaza" la bonusul acesta!
  dar pentru ce a "cladit" el în Romania cu toți raspopitii,crăcănatii,istericele ,ciuvicii și pielenii lui, pentru cu cita prostie a prostit "prostimea" doar pentru a-si acoperi trecutul....Eu l-as tine acolo!
  • Like 0
 • Vai de JUSTITIA din romanica noastra...Poporul se pregateste de concedii,abuzul in serviiciu se dezincrimineaza pe sub mese prin parlament,Guvernul e cel mai mare TEATRU DE PAPUSII si bomboana de pe coliva (ca nu poate fi tort)este ca presedintele primeste cea mai inalta distinctie din partea USA pentru lupta anticoruptie...dar de, ce sa faca si el de unul singur impotriva acestor fosile comuniste .Va dati seama dupa ce iese dinozaurul acesta corupt pana peste puterea de intelegere a romanului,cati viermi marunti si corupti vor iesi dupa el.
  Bine am revenit in "romanica comunista cu gust de democratie"...
  • Like 1
 • Ar trebui sa se respinga cererea la apel. Nu s-a reabilitat(ba mai mult, pare si mai pornit impotriva legii), nu a platit prejudiciul, a produs plastografii, nu a platit cheltuielile de judecata. E un infractor cu risc ridicat de recidiva odata iesit din inchisoare. Daca am avea un Parlament nepenal, imediat ar trebui modificata legea ca eliberarea conditionata sa nu mai fie posibila fara plata prejudiciului. De aia ii doare pe ei de dezincriminarea abuzului in serviciu, controleaza legislatia prin Parlament si Ministerul Finantelor prin Guvern - 2 garantii ca averea va fi protejata, mai e si o garantie extra - votul - pentru votantul unui om ca Voiculescu conteaza daca merge sau nu la puscarie, are o sansa cat de cat in mintea votantului sa i-l considere vinovat daca merge la pastrare oricat l-ar martiriza Aliena 3. Totul e despre calcule, combinatii, demolarea moralei publice. Doar puscaria, fie si ea destul de scurta durata, ii mai sperie pe cotcari. Asteptam redeschiderea dosarului "Dunarea" pt. ca banii Securitatii e clar ca nu s-au evaporat.
  • Like 0
 • Eliberati-l si pa asta cu siguranta vom deveni TARA MOGULILOR BANANIERI, este nevinovat domn`le, de fapt eliberatii pe toti sunt niste Sfinti ! Vom ajunge in ipostaza cand Justitia romaneasca va spune : Ne pare rau domnilor ca v-am deranjat promitem ca nu mai facem ! ( la sictir )
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult