Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dăncilă: Rovana are, în continuare, susţinerea mea necondiţionată

Viorica Dăncilă - Rovana Plumb - Foto Inquam Photos / George Călin

( Foto Inquam Photos / George Călin)

Premierul Viorica Dăncilă spune că speră ca răspunsul comisiei JURI în ce o privește pe Rovana Plumb „să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România şi susţinută de preşedintele Comisiei Europene”.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile - atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacţiile celor din ţară - nu mă face să am mai puţină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susţinerea mea necondiţionată. O cunosc de mulţi ani, am muncit împreună, ştiu măsura profesionalismului Rovanei şi a bunei-credinţe cu care şi-a făcut mereu treaba. Ştiu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiţii şi am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alţii, ar prima întotdeauna interesele şi politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, aşa cum guvernul nostru acţionează. De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România şi susţinută de preşedintele Comisiei Europene”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, premierul Viorica Dăncilă.

Citiți și:

Premierul adaugă că, în ultimele zile, partidele de opoziţie au arătat întregii lumi „o Românie dezbinată, scindată între interesul ţării şi interesele mărunte, meschine ale unor grupări”.

„Au proiectat o Românie măcinată de ură, mize şi lupte şi au uitat de români, aşa cum fac zi de zi, de mai bine de un an. Însă România nu e a celor care dezbină şi distrug, nu e a celor care şi-i sfâşie pe ai lor şi calcă în picioare interesul ţării pentru propriile lor ambiţii. Românii văd aceste lucruri şi am încrederea că o vom vedea clar, cu toţii, la votul din această toamnă”, mai spune Dăncilă.

Candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european la Transporturi a fost respinsă joi cu 15 voturi din 24 în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European.

Comisia JURI a explicat într-o scrisoare către președintele Parlamentului European, David Sassoli, că este îngrijorată de faptul că Rovana Plumb ar fi în potențial conflict de interese. David Sassoli a transmis președintelui Comisiei JURI că Rovana Plumb, comisarul desemnat pentru Transporturi, este suspendată, și a solicitat forului legislativ european să precizeze care sunt măsurile recomandate.

Comisia pentru Afaceri Judiciare din PE se va întruni luni în ședință extraordinară pentru a evalua conflictul de interese real sau potențial al candidaților României și Ungariei pentru funcția de comisar european.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dintr-o ambiție prostească, la îndemnul celor ce ruinează tot ce ating, fiind în slujba dușmanilor țării, ce o vor dezbinată aceaste rușini naționale, aceste cretine, închipuite oameni de valoare (nulă), vor insista, in mod ridicol și sfidător, la propunerea rușinoasă, numita r. plumb, o mare distrugătoare a unei părți din economia românească. Pentrucă tot ce a "atins" până în prezent a fost distrus, desființați, fiind în solda nemernicilor ce au devalizat România, în favoarea "investitorilor străini" dubioși.
  • Like 1
 • MCC check icon
  Poza atasata articolului este pentru mine ca un deja-vu. Imi aminteate de filmul ” Cuibul de viespi”.
  • Like 2
  • @ MCC
   Delia MC Delia MC check icon
   O fi cuibul ăla în capul doamnei Plumb? Arată foarte nefiresc...să mă scuze doamnele (de data asta adevărate) care țin (și bravo lor) la eleganța exprimării. Eu nu mai pot, nu în legătură cu astfel de specimene.
   • Like 1
 • Nu sunt prea destept...dar ma uit in jur si prind curaj!
  • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  <<România nu e a celor care dezbină şi distrug, nu e a celor care şi-i sfâşie pe ai lor şi calcă în picioare interesul ţării pentru propriile lor ambiţii. Românii văd aceste lucruri şi am încrederea că o vom vedea clar, cu toţii, la votul din această toamnă”, mai spune Dăncilă.>>.Da, așa e. Psd va fi trimis acasă ori la Jilava, cu un procent la alegeri microscopic, rușinos și relevant.
  • Like 2
 • Zev check icon
  ‘raspunsul comisiei JURI în ce o privește pe Rovana Plumb „să fie unul pozitiv’. Okay, pozitiv sa fie, o sa-i dea Rovanei un like pe facebook, dupa care o trimit pachet acasa.
  • Like 2
 • Mi se pare tot mai obraznica pe zi ce trece aceasta cucoana nestiutoare de multe.Rusine Romania sa ajungem sa fim consusi de toti prostii si repetentii cu aere de politician.Pe zi ce trece mi-e mai greata.
  • Like 4


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult