Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Darurile toamnei. Patru elemente-cheie în amenajarea unui spațiu exterior în care să te bucuri de lumină și culoare

DedeSign septembrie

E adevărat că diminețile au devenit mai răcoroase, iar întunericul se lasă imediat după ora 7. Dar nu este suficient de frig încât să nu ne putem bea cafeaua în lumina blândă a dimineților de toamnă sau să zăbovim puțin mai mult seara, în compania familiei, a prietenilor sau a unei cărți bune.

Un fotoliu confortabil, o pătură moale, o ghirlandă de becuri decorative sau câteva lumânări pot fi suficiente pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare, în care să te bucuri de cât mai timp sub cerul spectaculos al serilor de toamnă.

Dedesign îți vine în ajutor cu câteva sfaturi practice și un concept de amenajare a unei terase, pentru mai multă inspirație. Indiferent de dimensiunile spațiului pe care îl ai la dispoziție, îți poți pune creativitatea la treabă.     

1. Căldură și confort

Ca să poți ieși și rămâne cât mai mult timp pe terasă în serile răcoroase de toamnă, e nevoie să ai o sursă de căldură. Poți amenaja un loc special în care aprinzi focul, cum este, de exemplu, o vatră, dar poți opta și pentru un încălzitor, un accesoriu potrivit de altfel și pentru un balcon mai generos.

Pentru un plus de confort, amplasează în orice zonă cu scaune, bănci sau canapele, câteva perne și pături pufoase, realizate din materiale rezistente la condițiile vremii. Pentru o atmosferă și mai primitoare, poți folosi chiar și un covor de exterior. Pentru că dincolo de faptul că toate aceste elemente vor încălzi atmosfera la propriu, vor conferi și un farmec aparte locului.

2. Lumină blândă în ton cu anotimpul

Poate că unul dintre cele mai speciale daruri ale toamnei este lumina blândă de pe tot parcursul zilei. La lăsarea serii, poți prelungi efectul și starea de bine cu ajutorul unor instalații, lămpi sau chiar lumânări prin care să adăugi un strop de magie spațiului exterior. Dacă vrei o soluție eco-friendly, lămpile solare sunt o variantă pe care o poți lua în considerare.

Folosește surse de lumină caldă pentru delimitarea aleilor și a cărărilor, care să-ți asigure o bună vizibilitate în după-amiezile și serile întunecate, dar care să scoată în evidență și întreg spațiul.

Pentru asta poți folosi și globuri ornamentale de diferite mărimi, așa cum poți vedea și în proiectul propus de DedeSign

3. Flori și culori

Galben, portocaliu, maroniu. În multe combinații și multe saturații. Poți alege accesorii în culorile toamnei, iar pentru a-i potența cromatica inegalabilă, poți planta chiar și flori de sezon cum sunt daliile, crizantemele, crăițele și panseluțele, în ghivece mari, care să confere senzația de vitalitate și belșug.    


4. Un colț de relaxare

Poate că terasa este pentru tine mai degrabă un loc de întâlnire cu familia și prietenii, dar te poți gândi și la amenajarea unui colțișor doar al tău, în care să citești o carte. Sau poate să savurezi un pahar de vin sau un ceai cald în serile mai răcoroase de toamnă.

Poți opta pentru o bancă, un hamac, un fotoliu confortabil sau unul suspendat, pe care să-l faci cu adevărat primitor cu ajutorul unor perne și pături moi, cât mai călduroase.

Dacă îl poți proteja cu ajutorul unui acoperiș, ca o pergolă sau un baldachin, poți rămâne afară chiar și când norii vor începe să scuture picături de ploaie.

Ritmul alert al vieții și petrecerea multor ore în spații închise pe parcursul zilei ar trebui să ne motiveze suficient încât să nu ratăm nicio ocazie de a ne bucura de spații în aer liber, pentru cât mai mult timp. Indiferent că este vorba de un balcon, de o terasă sau de o grădină. Cu puțină imaginație îți poți crea un spațiu suficient de călduros și confortabil în care să îmbrățișezi toate darurile toamnei.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.    

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
sound-bars icon