Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

David Popovici, campion mondial la 200 de metri liber și primul înotător din istoria României care atinge această performanță. El a stabilit un nou record la categoria juniori

David Popovici, campion mondial

Foto: Getty Images

David Popovici a câștigat proba de 200 de metri liber a a Campionatelor Mondiale de natație de la Budapesta și a stabilit un nou record mondial la categoria juniori, cu un timp de 1:43:21. El este primul înotător din istoria României care atinge această performanță.„Ceea ce m-a motivat să înot atât de repede a fost că știam că mulți oameni pe care îi cunosc se uită la mine și încurajările celor de acasă”, a spus sportivul imediat după câștigarea probei.

David Popovici a intrat ca favorit în finala probei de 200 de metri, pentru care s-a calificat cu un timp de 1:44.40 - un nou record mondial la categoria juniori.

Citiți și:

Pentru înotătorul în vârstă de 17 ani este doar prima competiție importantă a acestei veri, el urmând să mai participe și la Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), la Campionatele Europene de la Roma (11-17 august) şi la Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie), scrie gsp.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • dan check icon
  Felicitari , superba performanta pentru o tara care nu are suficiente bazine olimpice .
  Pe cand un campionat mondial si in Romania.
  • Like 0
  • @ dan
   Felicitari, insa "tara" nu prea are ce cauta in narativ.
   Pentru ca performanta apartine individului, nu tarii al carui cetatean este si care a aflat despre el doar acum, cu recordul acesta..
   Lacomia coropisnitelor politice a distrus tot ceea ce a insemnat performanta in sportul national romanesc.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult