Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

De ce să mergi la mare în extrasezon. Iată una dintre cele mai spectaculoase cazări la malul mării, deschise și toamna, și iarna

Casa Chintoan

Dacă tot s-a terminat sezonul estival 2020 și marea de turiști se întreabă cum va arăta 2021, m-am găndit să vă dezvălui unele dintre cele mai spectaculoase cazări de la malul mării. Pe lângă faptul că sunt deschise tot timpul anului (da, puteți să veniți la mare și toamna, și iarna), locurile despre care voi scrie sunt ascunse de privirile indiscrete și oferă poate cel mai important lucru într-o vacanță: relaxarea. Astăzi vă dezvălui o casă din Constanța transformată într-un cochet boutique hotel. Acest proiect nu este unul publicitar!

O casă construită în 1936, proiectată de un arhitect francez și aflată pe strada care poartă numele celui mai renumit poet român

Într-o seară caldă de octombrie, am vizitat Casa Chintoan. De când am făcut primii pași în curtea vilei, am simțit briza mării, iar zgomotul valurilor care se spărgeau de diguri întregeau tabloul. Nimic din exterior nu dezvăluie ceea ce vei găsi în acest boutique hotel! Ușile ne-au fost deschise de doi prieteni și atunci am simțit bunul gust. Mobila din lemn masiv, parchetul care poartă patina istoriei și sentimentul de căldură te impresionează de când intri. 

Casa, situată pe strada Mihai Eminescu din Constanța, a fost construită în anul 1936 de un arhitect francez pentru boierul Petre Dervescu și sora acestuia. În 1972, locuința a fost moștenită de fiica boierului, Maria Vișan. După aproape 70 de ani de la construcție, familia Chintoan a cumpărat imobilul și își îndeplinea un vis mai vechi, dar și o ambiție- o casă cu vedere la mare pe Strada Mihai Eminescu. Din 2003, casa a fost reședința familiei Chintoan, iar de anul trecut, turiștii au norocul de a simți energia acestei case și de a împărtăși aceleași valori ca ale proprietarilor: respect, iubire, bunătate și optimism.

Răsarit de soare de pe terasa Casei Chintoan

Vila este destinată exclusiv adulților și permite accesul cu animalele de companie

Cinci camere sunt deschise turiștilor - una la demisol, una la parter, două la etajul unu al clădirii, iar cea de-a cincea este situată în mansardă. Pe mine ultima m-a impresionat, deși accesul se face pe o scară extrem de îngustă și greu accesibilă cu bagaje voluminoase.

Dar, dacă ai trecut de acest impediment, ți se dezvăluie un apartament care îți va da sentimentul că locuiești într-un castel. Mobila, obiectele de design și cada amplasată special pentru o sesiune de relaxare fac din acest apartament un loc unic.

O altă piesă de rezistență cred că este camera care face trecerea spre terasa cu vedere la mare. Un loc în care poți citi în sunetul valurilor, te poți conecta cu natura și, de ce nu, chiar să răspunzi la email-urile urgente (deși vacanța înseamnă deconectare de la serviciu).

 


Proprietarii recunosc că se adresează turistului care a înțeles că o vacanță de calitate stă în detalii. Aici ai parte de liniște, de discreție, de istorie și zâmbete, de servicii și produse de calitate și, bineînțeles, de view-ul spectaculos către mare. „Ne dorim să promovăm valorile stabile ale societății, să încurajăm oamenii care ne trec pragul să vină, să descopere orașul, să descopere antreprenorii locali, să se bucure de mare în orice moment al anului. De aceea, punem la dispoziție micul dejun la cerere, în rest încurajăm turiștii să descopere preparatele locale, vibrația locului, vinurile dobrogene, să devină parte din comunitate pe durata sejurului”, spune Bianca Chintoan, proprietar.

De ce să vii la mare în extrasezon ?

Aceasta este și întrebarea pe care proprietarii și-au pus-o în momentul în care au decis să lase deschisă Casa Chintoan. „Să ai plaja doar pentru tine, să vezi spectacolul mării iarna, să te bucuri de fiecare răsărit de soare din confortul patului, să te bucuri de liniștea de pe străzile Constanței, toate acestea te vor face să te îndrăgostești de oraș”. Destule motive pentru o escapadă în orașul de la malul mării. 

Și cum toți suntem cu nervii în piuneze, mai ales că 2020 și-a arătat adevărata față de când cu pandemia de coronavirus, managerii micului hotel au înțeles că sănătatea este mai importantă decât orice și au conceput câteva pachete de vacanță destinate cuplurilor sau celor care au înțeles că au nevoie de timp în solitudine și răsfăț. „Fiecare avem nevoie să ne validăm ființa umană, să ne regăsim, să facem un pas în spate de la alergătură, comisioane, teamă și tot ce a mai pus stăpânire pe noi în ultimele luni. Avem nevoie să ne regăsim pentru a putea reclădi o societate sănătoasă, cu valori puternice și relații curate”, povestește Bianca Chintoan.

În oferta din extrasezon, poți opta pentru pachete cu sesiuni private de yoga, masaj în cameră, platou de brânzeturi cu vin, iar din luna noiembrie, sesiuni de floating therapy. Toate pachetele conțin micul dejun inclus. Bineînțeles, camerele se pot rezerva și separat, iar serviciile extra pot fi solicitate individual.

Articol preluat de la Funky Travel 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Frumos si elegant pentru un sfarsit de saptamana altfel si daca vrei sa iti petreci mai mult timp in camera decat afara la aer.
    P.S. Ideal ar fi totusi pentru toamna 2021 si anul acesta sa stam pe acasa si mai putin socializare fara un motiv intr-adevar estential
    • Like 0
  • Ca sa numeri scoicile de pe tarm pe bani multi platiti de tine
    • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult