Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

De ce să mergi la mare în extrasezon. Iată una dintre cele mai spectaculoase cazări la malul mării, deschise și toamna, și iarna

Casa Chintoan

Dacă tot s-a terminat sezonul estival 2020 și marea de turiști se întreabă cum va arăta 2021, m-am găndit să vă dezvălui unele dintre cele mai spectaculoase cazări de la malul mării. Pe lângă faptul că sunt deschise tot timpul anului (da, puteți să veniți la mare și toamna, și iarna), locurile despre care voi scrie sunt ascunse de privirile indiscrete și oferă poate cel mai important lucru într-o vacanță: relaxarea. Astăzi vă dezvălui o casă din Constanța transformată într-un cochet boutique hotel. Acest proiect nu este unul publicitar!

O casă construită în 1936, proiectată de un arhitect francez și aflată pe strada care poartă numele celui mai renumit poet român

Într-o seară caldă de octombrie, am vizitat Casa Chintoan. De când am făcut primii pași în curtea vilei, am simțit briza mării, iar zgomotul valurilor care se spărgeau de diguri întregeau tabloul. Nimic din exterior nu dezvăluie ceea ce vei găsi în acest boutique hotel! Ușile ne-au fost deschise de doi prieteni și atunci am simțit bunul gust. Mobila din lemn masiv, parchetul care poartă patina istoriei și sentimentul de căldură te impresionează de când intri. 

Casa, situată pe strada Mihai Eminescu din Constanța, a fost construită în anul 1936 de un arhitect francez pentru boierul Petre Dervescu și sora acestuia. În 1972, locuința a fost moștenită de fiica boierului, Maria Vișan. După aproape 70 de ani de la construcție, familia Chintoan a cumpărat imobilul și își îndeplinea un vis mai vechi, dar și o ambiție- o casă cu vedere la mare pe Strada Mihai Eminescu. Din 2003, casa a fost reședința familiei Chintoan, iar de anul trecut, turiștii au norocul de a simți energia acestei case și de a împărtăși aceleași valori ca ale proprietarilor: respect, iubire, bunătate și optimism.

Răsarit de soare de pe terasa Casei Chintoan

Vila este destinată exclusiv adulților și permite accesul cu animalele de companie

Cinci camere sunt deschise turiștilor - una la demisol, una la parter, două la etajul unu al clădirii, iar cea de-a cincea este situată în mansardă. Pe mine ultima m-a impresionat, deși accesul se face pe o scară extrem de îngustă și greu accesibilă cu bagaje voluminoase.

Dar, dacă ai trecut de acest impediment, ți se dezvăluie un apartament care îți va da sentimentul că locuiești într-un castel. Mobila, obiectele de design și cada amplasată special pentru o sesiune de relaxare fac din acest apartament un loc unic.

O altă piesă de rezistență cred că este camera care face trecerea spre terasa cu vedere la mare. Un loc în care poți citi în sunetul valurilor, te poți conecta cu natura și, de ce nu, chiar să răspunzi la email-urile urgente (deși vacanța înseamnă deconectare de la serviciu).

 


Proprietarii recunosc că se adresează turistului care a înțeles că o vacanță de calitate stă în detalii. Aici ai parte de liniște, de discreție, de istorie și zâmbete, de servicii și produse de calitate și, bineînțeles, de view-ul spectaculos către mare. „Ne dorim să promovăm valorile stabile ale societății, să încurajăm oamenii care ne trec pragul să vină, să descopere orașul, să descopere antreprenorii locali, să se bucure de mare în orice moment al anului. De aceea, punem la dispoziție micul dejun la cerere, în rest încurajăm turiștii să descopere preparatele locale, vibrația locului, vinurile dobrogene, să devină parte din comunitate pe durata sejurului”, spune Bianca Chintoan, proprietar.

De ce să vii la mare în extrasezon ?

Aceasta este și întrebarea pe care proprietarii și-au pus-o în momentul în care au decis să lase deschisă Casa Chintoan. „Să ai plaja doar pentru tine, să vezi spectacolul mării iarna, să te bucuri de fiecare răsărit de soare din confortul patului, să te bucuri de liniștea de pe străzile Constanței, toate acestea te vor face să te îndrăgostești de oraș”. Destule motive pentru o escapadă în orașul de la malul mării. 

Și cum toți suntem cu nervii în piuneze, mai ales că 2020 și-a arătat adevărata față de când cu pandemia de coronavirus, managerii micului hotel au înțeles că sănătatea este mai importantă decât orice și au conceput câteva pachete de vacanță destinate cuplurilor sau celor care au înțeles că au nevoie de timp în solitudine și răsfăț. „Fiecare avem nevoie să ne validăm ființa umană, să ne regăsim, să facem un pas în spate de la alergătură, comisioane, teamă și tot ce a mai pus stăpânire pe noi în ultimele luni. Avem nevoie să ne regăsim pentru a putea reclădi o societate sănătoasă, cu valori puternice și relații curate”, povestește Bianca Chintoan.

În oferta din extrasezon, poți opta pentru pachete cu sesiuni private de yoga, masaj în cameră, platou de brânzeturi cu vin, iar din luna noiembrie, sesiuni de floating therapy. Toate pachetele conțin micul dejun inclus. Bineînțeles, camerele se pot rezerva și separat, iar serviciile extra pot fi solicitate individual.

Articol preluat de la Funky Travel 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Frumos si elegant pentru un sfarsit de saptamana altfel si daca vrei sa iti petreci mai mult timp in camera decat afara la aer.
    P.S. Ideal ar fi totusi pentru toamna 2021 si anul acesta sa stam pe acasa si mai putin socializare fara un motiv intr-adevar estential
    • Like 0
  • Ca sa numeri scoicile de pe tarm pe bani multi platiti de tine
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult