Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

De ce trageți în neruși?

Cristian Tudor Popescu

Interzicerea participării jucătorilor și jucătoarelor din Rusia și Belarus la Wimbledon poate fi discutată. Subsemnatul mi-am spus opinia, mi se pare o decizie corectă moral. Alții o consideră discriminatorie.

Dar, replica ATP și WTA de a nu se acorda puncte la această ediție a celui mai important turneu de tenis din lume este indubitabil nedreaptă.

Interdicția pentru ruși a fost hotărâtă de organizatorii privați de la All England Club. Nu de ceilalți jucători. Și totuși, ATP & WTA nu-i lovesc pe patronii turneului, ci pe jucătorii neruși, care vor pierde poziții în clasament. Ce vină au ei? Cel mai afectat va fi câștigătorul de anul trecut, Novak Djoković, care nu-și poate apăra cele 2.000 de puncte. Wimbledonul nu va fi afectat, banii puși în joc sunt mulți, mai mulți decât anul trecut, a venit să joace toată lumea. Pentru istorie, câștigătorul va fi tot câștigător de Wimbledon, finalistul, tot finalist.

Uriașul polonez Hubert Hurkacz a hotărât să doneze Ucrainei câte 100 € pentru fiecare as servit. Andy Murray va da toți banii pe care îi va primi la Wimbledon, și ce va mai câștiga până la sfârșitul anului, copiilor din Ucraina.

Visez cu ochii deschiși: ce-ar fi ca toți participanții să răspundă ATP&WTA, care le-au luat punctele, dăruind toate câștigurile de la Wimbledon 2022 victimelor pe care le fac zi după zi atacurile sălbatice ale Rusiei?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult