Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

De ce trageți în neruși?

Cristian Tudor Popescu

Interzicerea participării jucătorilor și jucătoarelor din Rusia și Belarus la Wimbledon poate fi discutată. Subsemnatul mi-am spus opinia, mi se pare o decizie corectă moral. Alții o consideră discriminatorie.

Dar, replica ATP și WTA de a nu se acorda puncte la această ediție a celui mai important turneu de tenis din lume este indubitabil nedreaptă.

Interdicția pentru ruși a fost hotărâtă de organizatorii privați de la All England Club. Nu de ceilalți jucători. Și totuși, ATP & WTA nu-i lovesc pe patronii turneului, ci pe jucătorii neruși, care vor pierde poziții în clasament. Ce vină au ei? Cel mai afectat va fi câștigătorul de anul trecut, Novak Djoković, care nu-și poate apăra cele 2.000 de puncte. Wimbledonul nu va fi afectat, banii puși în joc sunt mulți, mai mulți decât anul trecut, a venit să joace toată lumea. Pentru istorie, câștigătorul va fi tot câștigător de Wimbledon, finalistul, tot finalist.

Uriașul polonez Hubert Hurkacz a hotărât să doneze Ucrainei câte 100 € pentru fiecare as servit. Andy Murray va da toți banii pe care îi va primi la Wimbledon, și ce va mai câștiga până la sfârșitul anului, copiilor din Ucraina.

Visez cu ochii deschiși: ce-ar fi ca toți participanții să răspundă ATP&WTA, care le-au luat punctele, dăruind toate câștigurile de la Wimbledon 2022 victimelor pe care le fac zi după zi atacurile sălbatice ale Rusiei?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult