Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

De ce trageți în neruși?

Cristian Tudor Popescu

Interzicerea participării jucătorilor și jucătoarelor din Rusia și Belarus la Wimbledon poate fi discutată. Subsemnatul mi-am spus opinia, mi se pare o decizie corectă moral. Alții o consideră discriminatorie.

Dar, replica ATP și WTA de a nu se acorda puncte la această ediție a celui mai important turneu de tenis din lume este indubitabil nedreaptă.

Interdicția pentru ruși a fost hotărâtă de organizatorii privați de la All England Club. Nu de ceilalți jucători. Și totuși, ATP & WTA nu-i lovesc pe patronii turneului, ci pe jucătorii neruși, care vor pierde poziții în clasament. Ce vină au ei? Cel mai afectat va fi câștigătorul de anul trecut, Novak Djoković, care nu-și poate apăra cele 2.000 de puncte. Wimbledonul nu va fi afectat, banii puși în joc sunt mulți, mai mulți decât anul trecut, a venit să joace toată lumea. Pentru istorie, câștigătorul va fi tot câștigător de Wimbledon, finalistul, tot finalist.

Uriașul polonez Hubert Hurkacz a hotărât să doneze Ucrainei câte 100 € pentru fiecare as servit. Andy Murray va da toți banii pe care îi va primi la Wimbledon, și ce va mai câștiga până la sfârșitul anului, copiilor din Ucraina.

Visez cu ochii deschiși: ce-ar fi ca toți participanții să răspundă ATP&WTA, care le-au luat punctele, dăruind toate câștigurile de la Wimbledon 2022 victimelor pe care le fac zi după zi atacurile sălbatice ale Rusiei?

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult