Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Vimbliedon

Cristian Tudor Popescu

Se conturează interzicerea participării jucătorilor și jucătoarelor de tenis din Rusia (posibil și din Belarus) la Wimbledon.

Daniil Medvedev (2), Andrey Rublev (8), Karen Khachanov (26), Aslan Karatsev (30), Anastasia Pavlyuchenkova (15), Victoria Azarenka (18), Daria Kasatkina (26), Veronika Kudermetova (29) nu vor călca pe iarba de la All England Club, cel mai mare turneu de tenis din lume.

E dreaptă o astfel de hotărâre?

Da, este.

În clipa de față, cei din Rusia și Belarus nu au acces în competițiile internaționale pe echipe și, în turnee, le este interzis să-și afișeze numele țării și steagul. Aceste sancțiuni privesc statul rus, agresor sălbatic asupra Ucrainei.

Dar și individual, jucătorii ruși sunt datori să sufere. Simplii cetățeni ai Rusiei sunt loviți acum de sancțiunile economico-financiare ale Occidentului, trebuie să facă față devalorizării rublei, creșterii prețurilor, lipsei de produse de bază, șomajului, mulțumită războiului lui Putin.

Tenismanii sunt profesioniști, joacă pe bani, nu puțini. Trebuie să simtă și ei cât costă a fi rus în regimul Putin. Mai ales că niciunul nu a luat o poziție explicită, limpede, împotriva monstruozităților comise de Kremlin.

Ca să joace totuși, Rusia poate organiza pentru ei un Vimbliedon la Moscova, cu participarea jucătorilor din China, Koreea de Nord, Iran...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult