Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

De ce un muncitor necalificat n-ar fi în stare să opereze în România, țara în care toți necalificații au ajuns în posturi vitale ale funcționării economiei?

medic fals - foto La Stampa

 (Foto: La Stampa.it)

La noi un inginer instalator operează ROBOR-ul. Conduce Comisia Economică a celei mai importante instituții din România. Vrea să anestezieze de tot ROBOR-ul. Habar nu are cum se va mai calcula dobânda variabilă la credite. Nu interesează haosul pe care îl face. Doar e plătit de o grupare înglodată în datorii. E independent și vrea „binele” României. Vrea dreptate până la capăt pentru amicii lui. Cu orice preț.

În același timp, o candidată la Miss Univers face prognoze și va administra Fondul Suveran al României. 

Altă domnișoară e la ANAF.

Un tractorist e ministru și ne dezvoltă. 

Prim-ministrul încă mai caută în zare diateza pasivă.

De ce un muncitor necalificat nu ar putea fi chirurg pe aici?

Cine i-a dat voie să opereze? Statul, prin Direcția de Sănătate Publică. Sigur, din știre se reține doar că a operat în spitalele private din România. Nu statul a descoperit escrocheria. El era bine mersi. Cei din privat au descoperit-o.

În România, cu cât știi mai puține lucruri, cu atât ajungi mai sus. Cu cât ești mai impostor și mai tare în clanță.

Corupția ucide! La noi mai mult ca la alții...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tuturor cititorilor și "scriitorilor" acestui forum..amintiti- va " daca vrei poți " .a reușit LN Dragnea sa fie șef PSDr ? a reușit el, șeful PSDr, sa conducă Romania? a reușit LNDragnea sa fie bogat (putred)? a reușit să aibă o iubita apropiată de vârsta fiului? deci , reușești în viață dacă ai MUSTATA. voi cititori și scriitori aveți ce are dragne-a(r fi de n-ar mai fi) șef PSDr???
  • Like 0
 • Hei! Stop talking. Omul nu a omorat pe nimeni si stia ce face. Chiar daca nu a avut "patalama" la mana.
  Ce cred eu despre "patalamalele" la mana din Romania... nu vreau sa spun... :(
  • Like 0
 • Mafia PSD-ALDE-UDMR din România trăiește și benchetuieste bine din taxele TALE. Ce ai de gând să faci în acest sens?
  • Like 1
 • Multumesc pentru acceptare in comunitatea voastra.
  Citesc, si raman muta de uimire, de tot ce se intampla in tarisoara noastra. Cum sa-i impiedicam pe acesti "domni ministri" care au pretentia ca sunt alesii nostri, sa ne duca la dezastru. Cum? De ce sa suferim toti, pentru cei fara minte, care i-au votat? Cum isi permit sa puna in functii de conducere, oameni care nu au nici o legatura cu treaba pe care o au fe facut. Este incredibil ce se intampla. Oare cine si cum ii mai poate opri? Cata nerusinare.
  • Like 0
 • Nu mai fiți răi, omul e modern, face un fel de sharing dar în domeniul medical. Ce dacă nu are calificarea și diploma necesară, dacă operează bine și ieftin atunci e în regulă. Poate fac unii o aplicație și în medicină, ar fi tare. Ar avea succes.
  • Like 0
 • Cred ca cea mai "misto"condamnare ar fi sa l trimita sa faca Medicina ,sase ani plus un rezidentiat asigurat undeva pe la Vaslui ,e un talent nativ, aproape eminescian .
  • Like 5
 • Medic talentat (garantat Sorina Pintea) execut puțe de mare adâncime și buze pentru desfundat chiuveta, după proceduri daco-romane.
  Cer și ofer seriozitate!
  • Like 3
 • raimond check icon
  Tocmai vad o stire pe burtiera digi24: "Falsului medic i s-a emis parafa ... din mila" si mai jos: "Sorina Pintea: unei functionare DSP i s-a facut mila de el".
  Saracu' ....
  Deci aveti axplicatia stiintifica de la ministrul sanatii in persoana. Te caci pe tine de ... plans.
  • Like 5
 • Dorin check icon
  Vremea impostorilor in Romania.Interesant cine ia dat drept de libera practica . incompetența DSP ul e strigătoare la cer cât o să mai suportam că bugetarii să-și bată joc de noi.
  • Like 2
  • @ Dorin
   Delia MC Delia MC check icon
   Domnule, luați-o ușor. Dreptul de liberă practică îl dă NUMAI Colegiul medicilor( n-are legătură cu DSP). Dreptul de practică în UE îl dă ministerul prin certificatul de conformitate. DSP e doar un intermediar. Vorbesc din experiență personală. E chiar ciudat cum a primit acesta dreptul de practică!
   Post edited: a avut se pare dreptul de parafă dat de către un salariat milos, îmi dau și lacrimile! Omul și devine milos când i se strecoară niște euro printre acte....Drept de practică și diplomă echivalată nu are.
   Deci cum a ajuns să fie angajat în spital fără astea?
   • Like 0
 • Eu am invatat sa tricotez si sa cos de pe youtube, de ce nu si alte meserii ? :))
  Dincolo de gluma, la spital de stat nu s-ar fi putut asa ceva, pe cand la cele private, uite cate sunt in nereguli !
  • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult