Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cruciatul copiilor

Liviu Dragnea - ranjet

În cei mai mult de 2 ani de când PSD e la putere, L. Dragnea nu a pronunțat niciodată acest cuvânt al limbii române: copii. Acum, străfulgerat de o iluminare cerească, L. Dragnea e muncit de grija lipsei de vitamina D pentru copii.

Nu spune L. Dragnea că ar trebui pur și simplu găsiți bani pentru copiii care au nevoie de acest tratament.

Nu anunță că PSD va renunța barem la jumătate din cele 50 milioane euro electorale, pe care și le-a dat lui însuși, PSD-ului, cu pâinea și cuțitul bugetului în mână, ca să vină în ajutorul copiilor.

Nu, L. Dragnea cere ca banii să fie luați de la serviciile secrete.

Fără să spună clar și pe față că vrea să ardă serviciile la buzunar, deoarece ele sunt statul paralel care nu ascultă de el.

Cu un cinism rar, pe care nu pot să cred că nu-l vede orice mamă și tată de prichindei din țara asta, L. Dragnea îi aruncă pe micuți, ca pe o ultimă armată a disperării, împotriva SRI, SIE, SPP, STS, așa cum zeci de mii de copii creștini erau împinși în Evul Mediu, în cămăși albe și cu crucea înainte, să cucerească Ierusalimul, ceea ce regii și comandanții nu fuseseră în stare. De fapt, ca să moară pe drum de foame, de frig, înecați, violați sau să fie luați în robie chiar de creștini, până la sarazini.

Ca să pui la un loc, fără să clipești, într-o provocare murdară, cuvintele bani și SRI alături de sănătate și copii, trebuie să fii un soi de monstru...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult