Până la urmă, cetățenii din Tei au scos statuia din parc. Au protestat, au blocat șantierul care s-a deschis într-o noapte ca hoții, Primăria și-a luat utilajele, angajații și tălpășița. Câteva zile a fost liniște. Problema însă rămânea. Cheltuiala de 2 milioane de euro era deja promisă. Bani mulți, dar ce mai contează banii când bucureștenii pot să-și clătească ochii cu statuia Prințului Rainier de Monaco?!
Competențele Lor de la Primărie au găsit un loc mai dosnic să pună afurisita aia de statuie: de câteva zile, au început să sape într-o parcare, în spatele toaletei superecologice din parc. Știți minunea: face totul singură, nici nu mai contează milioanele care s-au cheltuit cu ea. Merge omul în locul unde și Regele se duce pe jos și îl întâmpină Prințul. Locuitorii cartierului au, în sfârșit, parte de un tratament aristocratic.
Investiția Primăriei în această statuie pare un eveniment minor din tragicomedia vieții de bucureștean. Cheltuiala este atât de absurdă, atât de bulversantă, încât țipă la tine. E ca și când ai locui într-un apartament jerpelit, plin de igrasie și, în loc să-și repari țevile și pereții, ți-ai lua un bibelou de aur.
Prioritățile Primăriei sunt atât de stupide, încât te întrebi pe ce străzi merg oamenii care se ocupă cu administrarea orașului, dimineața și seara, când vin și pleacă de la serviciu.
Când oamenii parchează unii în capul altora, când seara se dau adevărate lupte în cartier pentru un amărât de colț de trotuar, când funcționarii de la ADP fac trafic cu locurile de parcare, să desființezi o parcare ca să construiești o statuie de 2 milioane de euro reflectă exact gândirea strategică a doamnei primar Gabriela Firea și a primarilor de sector.
De luni de zile orașul este într-un continuu festival. Sunt banii noștri turnați în capul artiștilor poporului, întru fericirea electoratului.
Dacă cineva ar pune cap la cap toate sumele drenate anul ăsta de Primărie în „activități cultural-educative” i-ar ieși suma pentru câteva mii de locuri de parcare, pentru câteva sute de autobuze noi, pentru un parc.
Azi se fac trei ani de când am depus prima cerere la ADP sector 2 pentru un loc de parcare, cerere pe care o reînnoiesc periodic.
PS. Între timp, la televizor, doamna Gabriela Firea vorbește, și vorbește, și vorbește,... și promite, cum o face de un an de zile: „Și București va deveni un oraș smart”.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Bineinteles, daca o persoana importanta ca domnia sa se uita in oglinda pana se autohipnotizeaza, daca a reusit cu deosebita gratie privirea in gol salivand usor in coltul gurii, inseamna ca deja face la fel si Bucurestiul.
Poate că republica.ro ar trebui să stea de vorbă serios cu sine și să analizeze frecvent și consecvent asemenea teme și să elimine temele scrise de incompetenți pe diverse teme de geopolitică și alte subtiliăți. Faceți, fraților, din aceste teme nucleul publicației, nu le faceți alandala și când vă doare pe dv. Faceți din asta politica revistei. Da, problema parcărilor și a mitocăniei la volan sunt teme prioritare în România.
Dupa ce ca n-avem parkinguri, incompetentii cocotati pe bani grei din primariile capitalei, vin cu solutii de mai mare plansul.
Din punctul meu de vedere, vina pentru ororile facute de acesti asa zisi e
EDILI o avem cu totii ! Nu pentruca i-am votat ci pentruca nu suntem in stare sa-i dam jos cand o iau razna. Cum ? Proteste in strada masive. Pasnice, dar MASIVE.
Din nenorocire, noi cei in varsta... nu ne tin balamalele iar pe tineri ii doae-n cot !
Dar... fereasa Dumnezeu ca mamaliga sa explodeze, ca-n 1998 !
Cine, cum si in ce fel vor plati pentru jaful si distrugerile facute, este greu de prevazut. Ajuta-ne Doamne !
Ca sa inchei si eu dialogul,caci nu asi spune ca a fost chiar o "lupta de idei",va dau mai sus un citat de la un bucurestean de 4 generatii,pe care il conosc.oricum "migratia" nu aparuse inca pe vremea lui Caragiale,caci ardelenii si banatenii se simteau foarte bine cu austro-ungarii,iar oltenii cel mult veneau cu teleguta la piata sa vanda praz!Asa ca idee,la mine in bloc,din cele 40 de apartamente in 16 din cele cumparate mai nou, stau "provinciali" care au facut si fac venituri in Bucuresti!
Va doresc sa aveti forta sa ramaneti acolo unde sunteti si sa traiti sanatoasa si fericita!
Va citesc de foarte mult timp comentariile si pot spune ca mi-a placut, de fiecare data, umorul dvs. Numai ca acum parca ceva nu a fost in regula. Ati avut aceeasi atitudine pe care o regasesc si la colegii mei de serviciu, cei care au venit din tara (intotdeauna am folosit aceasta expresie “din tara” pentru ca pe cea cu "provincie" ei o primesc de fiecare data cu sens peiorativ). Cei care au ales sa migreze la Bucuresti pentru un trai mai bun. Cei care au apartamente proprietate personala in "buricul targului" (numai acolo) si masini de la companie sau personale numai cu "B", altfel nu se poate.
Departe de mine gandul de a generaliza, dar in mare parte le cam "pute" Bucurestiul dupa ce au ajuns aici intr-un numar foarte mare. Si noua, dar ce putem face? Oare sa-i alungam? Vi se pare corect si civilizat asa?
Din pacate, atata-i capitala, n-o putem mari ca suprafata . Si aici la fel ca si in orasele mari pentru din tara (si acolo este aglomeratie mare) au ajuns atat "neamuri bune" cat si "neamuri proaste". La fel se intampla si in capitalele occidentale, la care ne uitam cu admiratie si ne dorim si noi un oras la fel.
Sustin ce-a spus Athur in discutia purtata cu dvs. Si l-am felicitat pentru modul in care a facut-o. Chiar nu a intentionat sa jigneasca pe cineva.