Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

De Ziua Imnului, străinii ne învață „Deșteaptă-te, române!”

Pare greu să învățăm imnul național! Ne amintim cu toții macar o situație când conaționalii noștri au stâlcit versurile din "Deșteaptă-te, române”. 

S-a întâmplat în cadrul manifestărilor politice, sociale, în debutul mult așteptatelor meciuri ale naționalei și exemplele pot continua. 

De Ziua Imnului vrem să le arătăm românilor că se poate! ROM a găsit cele mai bune exemple: străinii care stau la noi în țară și pot recita imnul național al României până la ultimul vers. 

Mai mult, pe siteul lansat astăzi, invataimnul.ro, îi găsim pe acești străini dispuși să ne învețe. Putem alege să repetăm împreună cu un american, cu o vietnameză, cu un chinez, cu un islandez, cu o nigeriană sau cu o iraniană.

„Personal, consider că a ști imnul național este elementar pentru orice român. Așa cum este și să știi cum arată drapelul sau ce reprezintă ziua de 1 Decembrie. Imnul face parte din identitatea noastră națională și este modul prin care transmitem de la o generație la alta o mică parte din ceea ce ne face mândri că suntem români. Demersul nostru vrea să îi impulsioneze pe români să învețe Deșteaptă-te, române! ”, spune Diana Bârlan, Group Brand Manager ROM.

ROM lansează această provocare în pragul Jocurilor Olimpice și a meciurilor de calificare la Campionatul Mondial de fotbal. Până atunci, sperăm ca toți românii să învețe imnul și să îi susțină pe sportivii care ne reprezintă țara, cântând în cor Deșteaptă-te, române!

„Am ieșit prematur din Campionatul European de fotbal, dar avem șansa de a ne susține sportivii la Jocurile Olimpice și suntem încrezători că vom avea multe ocazii să cântăm imnul național. Astfel, astazi, de Ziua Imnului, ROM lansează o noua provocare, aceea de a le oferi românilor o manieră inedită de a-l învăța!”, a declarat Gabriela Munteanu, Marketing Director Kandia Dulce.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult