Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

De Ziua Imnului, străinii ne învață „Deșteaptă-te, române!”

Pare greu să învățăm imnul național! Ne amintim cu toții macar o situație când conaționalii noștri au stâlcit versurile din "Deșteaptă-te, române”. 

S-a întâmplat în cadrul manifestărilor politice, sociale, în debutul mult așteptatelor meciuri ale naționalei și exemplele pot continua. 

De Ziua Imnului vrem să le arătăm românilor că se poate! ROM a găsit cele mai bune exemple: străinii care stau la noi în țară și pot recita imnul național al României până la ultimul vers. 

Mai mult, pe siteul lansat astăzi, invataimnul.ro, îi găsim pe acești străini dispuși să ne învețe. Putem alege să repetăm împreună cu un american, cu o vietnameză, cu un chinez, cu un islandez, cu o nigeriană sau cu o iraniană.

„Personal, consider că a ști imnul național este elementar pentru orice român. Așa cum este și să știi cum arată drapelul sau ce reprezintă ziua de 1 Decembrie. Imnul face parte din identitatea noastră națională și este modul prin care transmitem de la o generație la alta o mică parte din ceea ce ne face mândri că suntem români. Demersul nostru vrea să îi impulsioneze pe români să învețe Deșteaptă-te, române! ”, spune Diana Bârlan, Group Brand Manager ROM.

ROM lansează această provocare în pragul Jocurilor Olimpice și a meciurilor de calificare la Campionatul Mondial de fotbal. Până atunci, sperăm ca toți românii să învețe imnul și să îi susțină pe sportivii care ne reprezintă țara, cântând în cor Deșteaptă-te, române!

„Am ieșit prematur din Campionatul European de fotbal, dar avem șansa de a ne susține sportivii la Jocurile Olimpice și suntem încrezători că vom avea multe ocazii să cântăm imnul național. Astfel, astazi, de Ziua Imnului, ROM lansează o noua provocare, aceea de a le oferi românilor o manieră inedită de a-l învăța!”, a declarat Gabriela Munteanu, Marketing Director Kandia Dulce.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult