Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Decizia de adopţie a Sorinei rămâne valabilă. Curtea de Apel Craiova a respins cererea de suspendare

SOrina - Baia de Arama - sursa digi24.ro

(Foto digi24.ro)

Curtea de Apel Craiova a respins vineri cererea de suspendare a executării deciziei judecătoreşti prin care Sorina, fetiţa de opt ani din Baia de Aramă, a fost adoptată de o familie de români din SUA. Decizia de adopţie a Sorinei rămâne astfel valabilă.

Cererea de suspendare a fost făcută de procurorul general Bogdan Licu.

Pe data de 10 Iulie va fi judecată la Curtea de Apel Craiova cererea de revizuire formulată de procurorul general.

Avocata familiei Săcărin a declarat la Digi24 că Sorina ar putea să plece cu părinţii în SUA, dacă i s-ar da paşaportul.

„Sorina nu are în acest moment paşaport, se refuză eliberarea acestuia", a spus avocata.

Pe de altă parte, la Tribunalul Olt nu a ajuns încă dosarul privind interzicerea părăsirii ţării de către Sorina, astfel că nu a fost stabilit un termen de judecare, scrie News.ro. Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au declinat către Judecătoria Drobeta Turnu Severin competenţa de soluţionare a solicitării procurorului general interimar, Bogdan Licu, privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetița din Baia de Aramă.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Corectă decizia. Sper să reușească să plece cu copilul în SUA altfel copilul va avea o viață mizerabilă în România, la 18 ani va ajunge în stradă.
    • Like 0
  • Lăsați copilul sa plece Aici în țară ce sa faca ? Nu vrea nimeni sa o adopte la 18 ani va fi scoasă din centru cine va avea grija de ea ? De ce sunteți asa rai ?serios pe bune
    • Like 1


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult