Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Decizia de adopţie a Sorinei rămâne valabilă. Curtea de Apel Craiova a respins cererea de suspendare

SOrina - Baia de Arama - sursa digi24.ro

(Foto digi24.ro)

Curtea de Apel Craiova a respins vineri cererea de suspendare a executării deciziei judecătoreşti prin care Sorina, fetiţa de opt ani din Baia de Aramă, a fost adoptată de o familie de români din SUA. Decizia de adopţie a Sorinei rămâne astfel valabilă.

Cererea de suspendare a fost făcută de procurorul general Bogdan Licu.

Pe data de 10 Iulie va fi judecată la Curtea de Apel Craiova cererea de revizuire formulată de procurorul general.

Avocata familiei Săcărin a declarat la Digi24 că Sorina ar putea să plece cu părinţii în SUA, dacă i s-ar da paşaportul.

„Sorina nu are în acest moment paşaport, se refuză eliberarea acestuia", a spus avocata.

Pe de altă parte, la Tribunalul Olt nu a ajuns încă dosarul privind interzicerea părăsirii ţării de către Sorina, astfel că nu a fost stabilit un termen de judecare, scrie News.ro. Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au declinat către Judecătoria Drobeta Turnu Severin competenţa de soluţionare a solicitării procurorului general interimar, Bogdan Licu, privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetița din Baia de Aramă.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Corectă decizia. Sper să reușească să plece cu copilul în SUA altfel copilul va avea o viață mizerabilă în România, la 18 ani va ajunge în stradă.
    • Like 0
  • Lăsați copilul sa plece Aici în țară ce sa faca ? Nu vrea nimeni sa o adopte la 18 ani va fi scoasă din centru cine va avea grija de ea ? De ce sunteți asa rai ?serios pe bune
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult