Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Decizia lui Raed Arafat, în această seară: Timișoara și comunele limitrofe rămân în carantină

Protest anti-carantină Timișoara

Foto: Câteva zeci de persoane au protestat sâmbătă față de carantinarea orașului Timișoara, unde se înregistrează o rată extrem de ridicată de infectări cu Covid. Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Carantina va fi prelungită pentru încă 72 de ore în Timișoara și în comunele limitrofe, a decis duminică seară șeful DSU, Raed Arafat, după ce s-a consultat cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00”, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Anterior, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a amânat prelungirea carantinei din Timișoara, chiar dacă în acest oraș rata de infectare cu Covid a ajuns la 8,19 la mie.

„Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP”, precizează GCS.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am fost si sunt impotriva carantinei, pentru ca nu mi se pare normal ca elevii sa nu mearga la scoala pentru ca autoritatile (politia si politia locala) nu sunt in stare sa opreasca chefurile (de exemplu). E stupid sa crezi ca daca bagi carantina, o sa fie in stare politia sa opreasca chefurile (ceea ce nu au facut-o nici inainte) si sa mai si verifice deplasarile oamenilor.
    Carantina e pur formala: chefurile nu s-au oprit, oamenii continua sa iasa din oras, pentru a merge la schi de exemplu (apropo, vedeti cazul cu oamenii din ”Timis” inzapeziti in drum spre Sureanu https://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-24679900-alba-turisti-ramasi-inzapeziti-drum-inchis-iarna-dupa-urmat-indicatiile-gps-ului.htm ), iar firmele (si chiar primaria, condusa de un avocat al carantinei - primarul Fritz) continua sa bage sub pres focarele de infectie.
    Dupa cele 2 saptamani, evident ca rata a crescut, iar avocatii ”carantinei” - precum prefectul Nemeth sau epidimiologul Octavian Jurma sustin ca e un succes ca rata nu a crescut asa de tare. Singurul care mai lipsea din peisaj era Louis de Funes, cu trupa lui de jandarmi (niste forte de ordine care sa vegheze in plus), si tabloul era perfect.
    Aviz celor din Bucuresti, sa stie la ce sa se astepte cand o sa vina Voiculescu si Arafat sa va ”carantineze”.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult