Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Decizia lui Raed Arafat, în această seară: Timișoara și comunele limitrofe rămân în carantină

Protest anti-carantină Timișoara

Foto: Câteva zeci de persoane au protestat sâmbătă față de carantinarea orașului Timișoara, unde se înregistrează o rată extrem de ridicată de infectări cu Covid. Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Carantina va fi prelungită pentru încă 72 de ore în Timișoara și în comunele limitrofe, a decis duminică seară șeful DSU, Raed Arafat, după ce s-a consultat cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00”, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Anterior, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a amânat prelungirea carantinei din Timișoara, chiar dacă în acest oraș rata de infectare cu Covid a ajuns la 8,19 la mie.

„Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP”, precizează GCS.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am fost si sunt impotriva carantinei, pentru ca nu mi se pare normal ca elevii sa nu mearga la scoala pentru ca autoritatile (politia si politia locala) nu sunt in stare sa opreasca chefurile (de exemplu). E stupid sa crezi ca daca bagi carantina, o sa fie in stare politia sa opreasca chefurile (ceea ce nu au facut-o nici inainte) si sa mai si verifice deplasarile oamenilor.
    Carantina e pur formala: chefurile nu s-au oprit, oamenii continua sa iasa din oras, pentru a merge la schi de exemplu (apropo, vedeti cazul cu oamenii din ”Timis” inzapeziti in drum spre Sureanu https://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-24679900-alba-turisti-ramasi-inzapeziti-drum-inchis-iarna-dupa-urmat-indicatiile-gps-ului.htm ), iar firmele (si chiar primaria, condusa de un avocat al carantinei - primarul Fritz) continua sa bage sub pres focarele de infectie.
    Dupa cele 2 saptamani, evident ca rata a crescut, iar avocatii ”carantinei” - precum prefectul Nemeth sau epidimiologul Octavian Jurma sustin ca e un succes ca rata nu a crescut asa de tare. Singurul care mai lipsea din peisaj era Louis de Funes, cu trupa lui de jandarmi (niste forte de ordine care sa vegheze in plus), si tabloul era perfect.
    Aviz celor din Bucuresti, sa stie la ce sa se astepte cand o sa vina Voiculescu si Arafat sa va ”carantineze”.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult