Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Părintele Francisc Doboș: „Nu fiți șoșolani sau șoșociști”

Diana Șoșoacă, protest antimască

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

După protestele anti-mască de sâmbătă, părintele Francisc Doboș a lansat un îndemn - „Nu fiți șoșolani sau șoșociști”, și a folosit în sprijinul lui un argument inspirat din Biblie.

„Nu fiți șoșolani sau șoșociști 

Pe vremea lui Cristos, zeloții & Co l-au preferat pe Baraba în locul lui Isus.

Asta pentru că:

Baraba făcea răscoale.

Isus, în schimb, convertea/vindeca inimi.

Voi?!”, a scris Francisc Doboș pe Facebook.

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost  sâmbătă unul dintre cei mai vizibili participanți la protestul împotriva măsurilor de prevenirea a infectării cu coronavirus, la care a dansat  pe piesa „Another brick in the wall” a trupei Pink Floyd.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • E simplu, Sosoaca incalca legea desi e cica parlamentar, pentru astia nu exista pedepse? Amenzi, trimitere in judecata, etc? Femeia asta e cel mai penibil specimen feminin pe care am putut sa il vad!
  • Like 6
 • Protestele de sâmbătă demonstreaza ca statul este vulnerabil, ca autoritațile statului desi sunt investite prin lege să acționeze ferm impotriva celor care incita la dezordine sunt ingenuncheate de o hoarda de “ haiduci” urbani!
  Dacă autoritățile sunt copleșite de “personalitatea” d nei Șoșoacă in curând parlamentul țării va deveni teatru de operațiuni al acestei bubuline urlatoare!
  • Like 6
  • @ Marioara Comsa
   Dan check icon
   Cred ca, acesta individa ,, sosoaca,, , cu multe frustrari si bolnava psihic dupa puetre politica , se bazeaza pe faptul ca ;
   -- NU ar fi , legile clare in acest domeniu al Covid ,
   -- Am inteles ca ,a fost mendata ptr ,nepurtarea mastii ,,dar ea ,, va scoate asul din maneca ,, cu acea Adeverinta se pare ca este putin falsa, si isi va anula Amenzile .Caci asa urla si se lauda pe la televiziunile de scandal rtv si hrzanua 3 ,unde este abonata ,,,la discordie si Minciuna multa, Este foarte grav ,ca ; avem in parlament asa ceva, ! In parlament ,trebuie sa fie oameni normali ,onesti ,care sa fie de bun exemplu ptr popor
   • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult