Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

DNA a sesizat Inspectia Judiciară în cazul procurorului Mihaela Iorga-Moraru pentru nereguli în instrumentarea dosarelor

Mihaela Iorga Moraru

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie susține că a descoperit nereguli grave în dosarele instrumentate de procurorul Mihaela Iorga-Moraru. Potrivit DNA, în fişetul ei din birou ar fi fost găsiţi 400.000 de lei, pentru care nu există justificare, ceasuri de lux şi documente acuzatoare la adresa unui înalt oficial, cărora aceasta nu le-a dat curs. 

Întru-un răspuns dat Digi24, DNA precizează că decis să sesizeze Inspecția Judiciară după ce în urma revocării de săptămâna trecută a acesteia din funcție, s-a trecut la inventarierea dosarelor la care lucrase anterior.

DNA susține că, într-unul dintre dosarele instrumentate de Mihaela Iorga-Moraru, ar fi fost găsită suma de 398.000 de lei, primită de la o persoană fizică, după cum reiese dintr-un proces verbal întocmit de magistratul care a lucrat la DNA până la începutul acestei luni. Banii nu erau justificați în vreun fel și nici nu proveneau din fondul de flagrant.

Totodată în fișetul procurorului ar fi fost găsit un ceas în valoare de aproape 68.000 de lei și un stilou de peste 8.000 de lei, care erau probe într-un dosar și ar fi trebuit să stea, în mod normal, în camera de probe a DNA și nu în fișetul procurorului, potrivit Direcției.

În răspunsul pentru Digi 24 se mai arată că, într-un alt dosar, Mihaela Iorga-Moraru ar fi făcut demersurile pentru solicitarea unui aviz pentru începerea urmăririi penale, l-ar fi obținut, dar ar fi dat curs acelui aviz abia după ce faptele s-au prescris.

Acuzațiile urmează să fie analizate de Inspecția Judiciară. Pe de altă parte, Inspecția judiciară analizează și o plângere depusă de Mihaela Iorga-Moraru și alți doi procurori la adresa șefei DNA, după ce i s-a cerut să facă un test cu detectorul de minciuni în ancheta privind înregistrările din interiorul DNA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Nu ma mai uit la A3 din 1999 din seara cand marele caracalez Tuca i-a invitat in studio pe sindicalistii minerilor felicitandu-i pt.ca ajunsesera la Rm.Valcea (pe unul din ei l-a adus politia, acum vreo luna sau doua,in catuse din Austria).Am avut un soc cand am vazut ca la TVR e unul care are aceleasi "abilitati" ca si Tuca si mai si seamana fizic cu el...Ca latratul sa fie complet,mai lipsea Cristoiu in "jaca" lui de piele...
  • Like 1
 • ....îmtãmplător,în crucea noptii,am zis sa vad ce este pe tvr1....surpriza....am avut impresia ca este a3....moderator ionut cel cu mâneci si minte scurte( fost la a3 )...iar ca invvitati...soviani cel locvace,nicolicea cel care când zice că zâmbeste ..rânjeste,miorlaitul de alistar,val vâlcu..cel aparent impartial...petrache liberalul de la ilfovul care cuprinde tarlaua lui pandele....ALISTAR CERE SA INTERVINA PARLAMENTUL IN SITUATIA DE LA DNA...OPINII PESTE OPINII..ca la a3..numai ca expuse la tvr 1....ASA SE PARE CA SE MANIFESTA ANULAREA TAXEI RADIO-TVR....TVR CÂNTĂ CUM I SE DICTEAZA DE CATRE CINE ÎI ASIGURA FINANTAREA....
  • Like 3
  • @ Toma Canja
   Nu stiu emisiunea, dar ma bucur ca il mai remarca cineva pe Nicolicea. Pe fata acestui om nu citesc decat dezgust, in orice ipostaza apare. Si apare mereu la TV
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult