Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

DNA a sesizat Inspectia Judiciară în cazul procurorului Mihaela Iorga-Moraru pentru nereguli în instrumentarea dosarelor

Mihaela Iorga Moraru

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie susține că a descoperit nereguli grave în dosarele instrumentate de procurorul Mihaela Iorga-Moraru. Potrivit DNA, în fişetul ei din birou ar fi fost găsiţi 400.000 de lei, pentru care nu există justificare, ceasuri de lux şi documente acuzatoare la adresa unui înalt oficial, cărora aceasta nu le-a dat curs. 

Întru-un răspuns dat Digi24, DNA precizează că decis să sesizeze Inspecția Judiciară după ce în urma revocării de săptămâna trecută a acesteia din funcție, s-a trecut la inventarierea dosarelor la care lucrase anterior.

DNA susține că, într-unul dintre dosarele instrumentate de Mihaela Iorga-Moraru, ar fi fost găsită suma de 398.000 de lei, primită de la o persoană fizică, după cum reiese dintr-un proces verbal întocmit de magistratul care a lucrat la DNA până la începutul acestei luni. Banii nu erau justificați în vreun fel și nici nu proveneau din fondul de flagrant.

Totodată în fișetul procurorului ar fi fost găsit un ceas în valoare de aproape 68.000 de lei și un stilou de peste 8.000 de lei, care erau probe într-un dosar și ar fi trebuit să stea, în mod normal, în camera de probe a DNA și nu în fișetul procurorului, potrivit Direcției.

În răspunsul pentru Digi 24 se mai arată că, într-un alt dosar, Mihaela Iorga-Moraru ar fi făcut demersurile pentru solicitarea unui aviz pentru începerea urmăririi penale, l-ar fi obținut, dar ar fi dat curs acelui aviz abia după ce faptele s-au prescris.

Acuzațiile urmează să fie analizate de Inspecția Judiciară. Pe de altă parte, Inspecția judiciară analizează și o plângere depusă de Mihaela Iorga-Moraru și alți doi procurori la adresa șefei DNA, după ce i s-a cerut să facă un test cu detectorul de minciuni în ancheta privind înregistrările din interiorul DNA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu ma mai uit la A3 din 1999 din seara cand marele caracalez Tuca i-a invitat in studio pe sindicalistii minerilor felicitandu-i pt.ca ajunsesera la Rm.Valcea (pe unul din ei l-a adus politia, acum vreo luna sau doua,in catuse din Austria).Am avut un soc cand am vazut ca la TVR e unul care are aceleasi "abilitati" ca si Tuca si mai si seamana fizic cu el...Ca latratul sa fie complet,mai lipsea Cristoiu in "jaca" lui de piele...
  • Like 1
 • ....îmtãmplător,în crucea noptii,am zis sa vad ce este pe tvr1....surpriza....am avut impresia ca este a3....moderator ionut cel cu mâneci si minte scurte( fost la a3 )...iar ca invvitati...soviani cel locvace,nicolicea cel care când zice că zâmbeste ..rânjeste,miorlaitul de alistar,val vâlcu..cel aparent impartial...petrache liberalul de la ilfovul care cuprinde tarlaua lui pandele....ALISTAR CERE SA INTERVINA PARLAMENTUL IN SITUATIA DE LA DNA...OPINII PESTE OPINII..ca la a3..numai ca expuse la tvr 1....ASA SE PARE CA SE MANIFESTA ANULAREA TAXEI RADIO-TVR....TVR CÂNTĂ CUM I SE DICTEAZA DE CATRE CINE ÎI ASIGURA FINANTAREA....
  • Like 3
  • @ Toma Canja
   Nu stiu emisiunea, dar ma bucur ca il mai remarca cineva pe Nicolicea. Pe fata acestui om nu citesc decat dezgust, in orice ipostaza apare. Si apare mereu la TV
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult