Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

DNA cere arest la domiciliu pentru ÎPS Teodosie

DNA cere arestarea la domiciliu a ÎPS Teodosie în dosarul în care acesta este acuzat că ar fi folosit declarații false pentru obținerea subvențiilor agricole de la APIA.

Procurorii anticorupție și-au justificat cererea prin faptul că ierarhul „a demarat activităţi de accesare a fondurilor europene, deşi acest lucru i-a fost interzis în mod expres şi neechivoc prin obligaţiile stabilite în cadrul controlului judiciar”, relatează Digi24

„Prin emiterea împuternicirii ca Ștefan Aurelian să acceseze fonduri europene, inculpatul Petrescu Teodosie a încălcat simultan cele două obligații care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar, și anume:

- să nu desfășoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși,

- să nu se apropie de ceilalți inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia”, se arată într-un comunicat al DNA Constanța, care amintește că Ștefan Aurelian este inculpat în același dosar ca ÎPS Teodosie.

Acesta din urmă susține că este nevinovat. „Reamintim poziţia exprimată încă de la începutul procesului, aceea că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a săvârşit nicio infracţiune. În cursul procesului, vom dovedi aceasta. Ne exprimăm din nou încrederea că la finalul procesului se va pronunţa o soluţie de achitare faţă de acuzele aduse”, a transmis printr-un comunicat. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Legea e lege, pentru toţi.
    Iar aici vorbim nu de un preot sau inalt ierarh, ci de inculpatul Petrescu Teodosie. Da, preoţii sunt şi ei oameni supuşţi greşelii, precum şi cetăţeni cu drepturi şi obligaţii, ceea ce înseamnă că se supun legii. Iar DNA are tot dreptul să procedeze şi în acest caz la fel cum ar proceda în cazul oricărui alt inculpat.
    • Like 0
  • check icon
    Este, fără doar și poate, cel mai curajos gest al DNA-ului și semnul că ceva trebuie să se schimbe radical și în BOR.
    • Like 2
  • Bator check icon
    Salut decizia DNA-ului ! Dezamagit de indecizia Patriarhiei.
    • Like 1
  • check icon
    La domiciliu?! De ce nu ,arest la BULÃU,acolo unde este locul infractorilor ordinari!!
    • Like 2
    • @
      check icon
      Deoarece, stimată doamnă, NU este condamnat definitiv. Dacă nu știați, la bulău stau cei condamnați definitiv și irevocabil sau cei violenți, surprinși în flagrant. Așa se face într-un stat normal. E drept, dacă nu ar fi fost ÎPS, ci un oarecare și chiar un politician care să fie scos pe tușă, așa s-ar fi procedat, ca la comuniști: mai întîi arestat, mai apoi – eventual – și judecat. Asta propuneți?
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult