Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

DNA cere arest la domiciliu pentru ÎPS Teodosie

DNA cere arestarea la domiciliu a ÎPS Teodosie în dosarul în care acesta este acuzat că ar fi folosit declarații false pentru obținerea subvențiilor agricole de la APIA.

Procurorii anticorupție și-au justificat cererea prin faptul că ierarhul „a demarat activităţi de accesare a fondurilor europene, deşi acest lucru i-a fost interzis în mod expres şi neechivoc prin obligaţiile stabilite în cadrul controlului judiciar”, relatează Digi24

„Prin emiterea împuternicirii ca Ștefan Aurelian să acceseze fonduri europene, inculpatul Petrescu Teodosie a încălcat simultan cele două obligații care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar, și anume:

- să nu desfășoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși,

- să nu se apropie de ceilalți inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia”, se arată într-un comunicat al DNA Constanța, care amintește că Ștefan Aurelian este inculpat în același dosar ca ÎPS Teodosie.

Acesta din urmă susține că este nevinovat. „Reamintim poziţia exprimată încă de la începutul procesului, aceea că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a săvârşit nicio infracţiune. În cursul procesului, vom dovedi aceasta. Ne exprimăm din nou încrederea că la finalul procesului se va pronunţa o soluţie de achitare faţă de acuzele aduse”, a transmis printr-un comunicat. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Legea e lege, pentru toţi.
  Iar aici vorbim nu de un preot sau inalt ierarh, ci de inculpatul Petrescu Teodosie. Da, preoţii sunt şi ei oameni supuşţi greşelii, precum şi cetăţeni cu drepturi şi obligaţii, ceea ce înseamnă că se supun legii. Iar DNA are tot dreptul să procedeze şi în acest caz la fel cum ar proceda în cazul oricărui alt inculpat.
  • Like 0
 • check icon
  Este, fără doar și poate, cel mai curajos gest al DNA-ului și semnul că ceva trebuie să se schimbe radical și în BOR.
  • Like 2
 • Bator check icon
  Salut decizia DNA-ului ! Dezamagit de indecizia Patriarhiei.
  • Like 1
 • check icon
  La domiciliu?! De ce nu ,arest la BULÃU,acolo unde este locul infractorilor ordinari!!
  • Like 2
  • @
   check icon
   Deoarece, stimată doamnă, NU este condamnat definitiv. Dacă nu știați, la bulău stau cei condamnați definitiv și irevocabil sau cei violenți, surprinși în flagrant. Așa se face într-un stat normal. E drept, dacă nu ar fi fost ÎPS, ci un oarecare și chiar un politician care să fie scos pe tușă, așa s-ar fi procedat, ca la comuniști: mai întîi arestat, mai apoi – eventual – și judecat. Asta propuneți?
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult