Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

DNA cere arest la domiciliu pentru ÎPS Teodosie

DNA cere arestarea la domiciliu a ÎPS Teodosie în dosarul în care acesta este acuzat că ar fi folosit declarații false pentru obținerea subvențiilor agricole de la APIA.

Procurorii anticorupție și-au justificat cererea prin faptul că ierarhul „a demarat activităţi de accesare a fondurilor europene, deşi acest lucru i-a fost interzis în mod expres şi neechivoc prin obligaţiile stabilite în cadrul controlului judiciar”, relatează Digi24

„Prin emiterea împuternicirii ca Ștefan Aurelian să acceseze fonduri europene, inculpatul Petrescu Teodosie a încălcat simultan cele două obligații care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar, și anume:

- să nu desfășoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși,

- să nu se apropie de ceilalți inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia”, se arată într-un comunicat al DNA Constanța, care amintește că Ștefan Aurelian este inculpat în același dosar ca ÎPS Teodosie.

Acesta din urmă susține că este nevinovat. „Reamintim poziţia exprimată încă de la începutul procesului, aceea că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a săvârşit nicio infracţiune. În cursul procesului, vom dovedi aceasta. Ne exprimăm din nou încrederea că la finalul procesului se va pronunţa o soluţie de achitare faţă de acuzele aduse”, a transmis printr-un comunicat. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Legea e lege, pentru toţi.
  Iar aici vorbim nu de un preot sau inalt ierarh, ci de inculpatul Petrescu Teodosie. Da, preoţii sunt şi ei oameni supuşţi greşelii, precum şi cetăţeni cu drepturi şi obligaţii, ceea ce înseamnă că se supun legii. Iar DNA are tot dreptul să procedeze şi în acest caz la fel cum ar proceda în cazul oricărui alt inculpat.
  • Like 0
 • check icon
  Este, fără doar și poate, cel mai curajos gest al DNA-ului și semnul că ceva trebuie să se schimbe radical și în BOR.
  • Like 2
 • Bator check icon
  Salut decizia DNA-ului ! Dezamagit de indecizia Patriarhiei.
  • Like 1
 • check icon
  La domiciliu?! De ce nu ,arest la BULÃU,acolo unde este locul infractorilor ordinari!!
  • Like 2
  • @
   check icon
   Deoarece, stimată doamnă, NU este condamnat definitiv. Dacă nu știați, la bulău stau cei condamnați definitiv și irevocabil sau cei violenți, surprinși în flagrant. Așa se face într-un stat normal. E drept, dacă nu ar fi fost ÎPS, ci un oarecare și chiar un politician care să fie scos pe tușă, așa s-ar fi procedat, ca la comuniști: mai întîi arestat, mai apoi – eventual – și judecat. Asta propuneți?
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult