Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ce măsoară megamantia IPS Teodosie?

IPS Teodosie

Văz că preoți specializați în modă ecleziastică se străduiesc să ne explice cum e cu modelul de megamantie lansat de IPS Teodosie, la malul mării, de 1 Decembrie. Subsemnatul, ca simplu cetățean, am înțeles că, cu cât e mai mare mantia, cu atât mai mare gradul de sfințenie al ÎnaltPreaSfințitului. La dimensiunile arătate, arhiepiscopul Tomisului se poate ridica direct la ceruri, cu îngeri împrejur.

Sau poate că e vorba nu de gradul de sfințenie, ci de grad pur și simplu, având în vedere harul securist dovedit al Cuvioșiei Sale.

Norma religioasă vestimentară veterotestamentară prevede mantia, ne asigură, cu citate, teologii BOR. Aș veni și eu cu un citat, dar din Noul Testament, Matei, 23, 3-5, Iisus despre farisei:

„... dar după faptele lor să nu faceți, că ei spun, dar nu fac. Că leagă sarcini grele și cu anevoie de purtat și le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor să le miște. Și toate faptele lor le fac ca să fie văzuți de oameni; că-și lățesc filacteriile și își măresc ciucurii de la poale”. Megamantia cu înspatemergător a lui Teodosie este un foarte mare ciucur de la poale...

Așa că turma ar putea să vază, în dimensiunea mantiei, cam cât e distanța dintre Păstor și popor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult