Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Două noi cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus, confirmate în București

COVID-19, eprubetă

Încă două cazuri de infectare cu tulpina britanică a SARS-CoV2, care are o transmisibilitate crescută, au fost confirmate vineri la Matei Balș. 

Ambii pacienți sunt din București și niciunul nu a călătorit în afara țării. Ei au o stare generală bună, sunt izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie, transmit autoritățile.

În prezent, sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș” și alte teste care să releve existența noii tulpini.

Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

„Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare”, se arată într-o informare trimisă presei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca nu au calatorit, au primit-o local. Destul de grav. Asta inseamna ca circula cam nestingherit printre noi. Autoritatile din SUA se astepata ca prin luna Martie deja sa fie tulpina dominanta. O veste si mai proasta e ca tuplina din Africa de Sud rezista la anticorpii dezvoltati dupa vaccinare.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult