Sari la continut
alt

Octavian Jurmacheck icon

Este medic, specializat în neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA. Este pasionat de statistici, dar și de urmărirea transparenței autorităților. Este unul dintre fondatorii Grupului pentru Studiul Formal al Sistemelor Vii, care încearcă să găsescă modele matematice și să formalizeze fenomenele biologice și sociale. 


Articole publicate check icon

scoala - copil - Inquam Photos / Casian Mitu

Să se vaccineze capra vecinului, că știu bine că fară vaccin nu se termină pandemia care omoară caprele, dar nu vaccinez și capra mea de frică, poate are dreptate vecinul de la parter care crește castraveți, dar e expert în capre și știe sigur că vaccinul omoară caprele nu pandemia. (Foto: Inquam Photos / Casian Mitu)

Citește mai mult

Vaccinare - Delta

Sunt sigur însă că mulți s-au întrebat, la fel ca mine, oare la ce grafic se uită autoritățile publice când declară că cel mai pesimist scenariu pe care îl au în vedere în valul 4-Delta este un vârf de 1.500-2.000 de cazuri noi pe zi la mijlocul lunii septembrie și un maxim de 4.000 de internări în spitale pe zi. (Foto: Inquam Photos / Cristi Vescan)

Citește mai mult

Bonțida - campania de informare pe tema vaccinării

În valul 4-Delta. Marea Britanie a avut un număr similar de cazuri ca în valul 3 (Alpha), dar de 200 de ori mai puțin decese. Indonezia pe de altă parte a avut în valul 4 (Delta) de 4 ori mai multe cazuri ca în valul 3 (Beta) și de 4 ori mai multe decese. Diferența dintre cele două țări? Marea Britanie are 65% din populație vaccinată, Indonezia doar 15%. (În imagine, detaliu din campania de informare pe tema vaccinării împotriva COVID-19, la Bonțida, Cluj-Napoca, 24 iulie 2021. Foto: Inquam Photos / Raul Stef)

Citește mai mult

Centrul Vechi - iunie 2021

Tulpina Delta este oficial dominantă și în România cu o pondere de peste 60% (26) din cele 44 de cazuri noi secvențiate în ultima săptămână. Doar 40% (17) din cazurile secventiate săptămâna trecută mai sunt cu tulpina britanică (Alpha). (Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu)

Citește mai mult

vaccinare copii - Foto: Inquam Photos / George Călin

Tulpina Delta va fi dominantă în România cel târziu în luna august.. Numărul total de cazuri de COVID-19 cu varianta Delta a crescut în medie cu peste 25% săptămânal în luna iunie. Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește mai mult