Sari la continut
alt

Octavian Jurmacheck icon

Este medic, specializat în neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA. Este pasionat de statistici, dar și de urmărirea transparenței autorităților. Este unul dintre fondatorii Grupului pentru Studiul Formal al Sistemelor Vii, care încearcă să găsescă modele matematice și să formalizeze fenomenele biologice și sociale. 


Articole publicate check icon

Bucuresti - Gradina Japoneza

Masca rămâne însă necesară și în aer liber acolo unde există condițiile minime necesare infectării cu SARS-CoV-2, pentru că noile tulpini infectează mai ușor și mai grav decât cele pentru care au fost adoptate aceste măsuri: expunere de 10 minute, la o distanță de sub 2 metri, față de o persoană infectată. (Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei)

Citește mai mult

Duminica Floriilor - Foto: Robert Ghement / EPA / Profimedia

Săptămâna aceasta, Săptămâna Patimilor lui Iisus pentru noi, o vom „onora" zilnic cu patima și moartea a peste 100 de români în fiecare zi. (Foto: Robert Ghement / EPA / Profimedia)

Citește mai mult

vaccinare - medic - (Foto: Daniel Mihailescu/ AFP / Profimedia)

Mă așteptam ca testarea să se prăbușească după isteria politică produsă de ordinul care introducea testarea între criteriile de carantină. Era greu însă să ne imaginăm că vom trăi ziua în care guvernul pare să fi devenit negaționist în raport cu populația. (Foto: Daniel Mihailescu/ AFP / Profimedia)

Citește mai mult

Dominic Fritz - FB

Vaccinează-te în perioada asta de restricții, pentru că te protejează în perioada vulnerabilă și îți va oferi libertate mai târziu. Testează-te cât mai des și raportează boala dacă ești infectat, pentru că vor fi beneficii atașate și la cei care sunt responsabili și se lasă luați în evidența medicală. Foto: Facebook/ Dominic Fritz

Citește mai mult