Sari la continut
alt

Octavian Jurmacheck icon

Este medic, specializat în neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA. Este pasionat de statistici, dar și de urmărirea transparenței autorităților. Este unul dintre fondatorii Grupului pentru Studiul Formal al Sistemelor Vii, care încearcă să găsescă modele matematice și să formalizeze fenomenele biologice și sociale. 


Articole publicate check icon

Dominic Fritz - FB

Vaccinează-te în perioada asta de restricții, pentru că te protejează în perioada vulnerabilă și îți va oferi libertate mai târziu. Testează-te cât mai des și raportează boala dacă ești infectat, pentru că vor fi beneficii atașate și la cei care sunt responsabili și se lasă luați în evidența medicală. Foto: Facebook/ Dominic Fritz

Citește mai mult

vaccinare - Foto: Cornel Putan / Zuma Press / Profimedia)

Ne putem astfel aștepta să mai avem încă 7 săptămâni până vom atinge vârful valului și un eventual platou sau fază descendentă cu actualele măsuri. O eventuală stare de lockdown național ar putea avea ca efect obținerea unui platou la 2 săptămâni după aplicarea sa. (Foto: Cornel Putan / Zuma Press / Profimedia)

Citește mai mult

Austria - schi

Iată acum 3 știri care împreună produc o suspiciune foarte plauzibilă că și tulpina sud-africană B.1.351 (501Y.V2) a început deja să circule în România în această luna și că întrebarea nu mai este dacă, ci când o vom identifica (evident tot în transmisie comunitară, având în vedere cât de puțin testăm și secvențiem).

Citește mai mult

vaccinare - bucuresti

În România epidemia de COVID-19 a devenit o chestiune de conveniență, de la fruntea țării până la talpa țării, pur și simplu nu mai avem chef de epidemie, iar politicienii sunt mult mai atenți la curba opiniei publice, decât la curba epidemică. De fapt, dacă ar aloca urmăririi curbei epidemice jumătate din atenția și resursele pe care le alocă monitorizării curbei opiniei noastre, probabil că nu am mai avea această discuție ridicolă. (Foto: Gabriel Petrescu / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

vaccinare - vaccin Phfizer

Asistăm la o reluare a conflictului politic și o politizare rapidă a campaniei de vaccinare, într-un moment în care avem nevoie mai mult ca oricând de o viziune comună asupra scopului nostru ca națiune aflată sub asediul pandemiei de COVID-19.

Citește mai mult

UK - Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tulpina identificată de oamenii de știință britanici si care a atras atenția autorităților si a presei este deci o variantă de SARS-CoV-2 pe care o vom regăsi fie sub numele „varianta VUI – 202012/01” sau „B.1.1.7”. (Foto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Citește mai mult