Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Două sate gemene din județul Alba au fost alese de Coca-Cola pentru un proiect-surpriză de Crăciunul acesta

#FiiTuMosu, Coca-Cola

După ce a străbătut țara, încă de la începutul iernii calendaristice, poposind în orașele mari (București, Focșani, Pitești, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Oradea, Galați), în acest week-end Caravana Coca-Cola a ajuns „acasă”.

Oameni de toate vârstele din județul Alba au avut anul acesta surpriza de a fi martori la nașterea „satului lui Moș Crăciun”, parte a campaniei #FiiTuMosu, despre care puteți citi mai multe amănunte mai jos.

Desigur că cele două localități, Crăciunelu de Sus și Crăciunelu de Jos, aveau numele oarecum predestinate. Dar „crăciuneii” din Alba au ceva din povestea caldă, cu miros de cozonac, pe care ne-o amintim din copilărie. E drept că istoria i-a oferit mai multă celebritate Crăciunelului de Sus, satul idilic de pe Târnave unde poetul Octavian Goga își petrecea vacanțele copilăriei. Mai în zilele noastre, Crăciunelu de Sus a ajuns să se vadă la televizor, după ce a devenit casa unui bancher belgian și a soției lui, dornici să regăsească paradisul natural după care tânjește omul modern. Grație celor doi, anual sute de tineri din Belgia vin în satul pierdut din Ardeal ca să se bucure de aer curat, păduri și dealuri. Iar acum au ocazia să se bucure și de un Moș Crăciun autohton, înconjurat de lumină și de bucuria sinceră a copiilor.

Este pentru prima oară însă când „crăciuneii” au parte de o sărbătoare „ca la oraș”. Azi, cei 30 de kilometri care despart cele două sate sunt străbătuți de Caravana Coca-Cola, iar lumea iese la porți să o vadă. Satele au fost decorate cu luminițe de sărbătoare.

Moșu s-a întors în atelier, iar pentru localnici, Coca-Cola a pregătit numeroase activități interactive și daruri. Aceștia au putut vizita „pop-up store-ul” Coca-Cola, de unde și-au putut cumpăra obiecte de colecție, iar cei mai tineri s-au putut fotografia cu Moșu’, Crăciunițele și cu renii.

Localnicii au primit Caravana Coca-Cola în aplauze și colinde. Printre „crăciunei” s-au amestecat și oameni veniți din localitățile vecine. Unii mărturisesc că nu-l văzuseră pe Moș niciodată.

Dincolo de sărbătoarea care ține câteva zile, Coca-Cola a pregătit zeci de brazi, pe care îi va lumina cu beculețe și pe care îi va dărui celor două localități, urmând să fie plantați aici în luna martie a anului următor.

#FiiTuMosu - povestea merge mai departe

Cu toții am așteptat momentele magice din Ajun când ne adunăm cu cei dragi să desfacem cadourile. Suntem aproape unii pe alții, chiar și de la sute de kilometri depărtare, pentru că putem face unboxing live pe Facebook sau Instagram. Puloverul tricotat de bunica ta, pe care simți că trebuie să-i arăți că-l porți măcar de Crăciun, poate să devină brusc preferatul tău pentru tot anul 2019. Va face senzație pe net și va aduna mai multe like-uri decât selfie-ul din vară, de pe plajă. Tic-tac, timpul trece, dar vestea bună e că mai ai vreme să răspunzi provocării lansate de Coca-Cola și să #FiiTuMosu.

Pregătește-te să dăruiești mai mult, fii model pentru ai tăi și cei din jur. Inspiră-i, oferă-le gânduri bune, încurajează-i pe toți să-ți urmeze exemplul! Arată lumii cum îl ajuți tu pe Moș Crăciun, postează fotografii și filmulețe, folosind hashtag-ul #FiiTuMosu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Proiectul "Obezitate morbida la 15 ani"?
  • Like 0
 • Max Max Max Max check icon
  ma faci sa rad......"paradisul natural" coca cola......sunt tot timpul in cautare de fraieri la care sa la vanda apa indulcita !!!!
  pe unde sunt eu unii au deschis procese contra coca cola fiindca e o bautura nesanatoasa.....
  • Like 1
 • Și-așa se duc dreacu tradițiile noastre. Cu gust de cola, kitschuri și mulți firfirei.
  • Like 1


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult