Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Două sate gemene din județul Alba au fost alese de Coca-Cola pentru un proiect-surpriză de Crăciunul acesta

#FiiTuMosu, Coca-Cola

După ce a străbătut țara, încă de la începutul iernii calendaristice, poposind în orașele mari (București, Focșani, Pitești, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Oradea, Galați), în acest week-end Caravana Coca-Cola a ajuns „acasă”.

Oameni de toate vârstele din județul Alba au avut anul acesta surpriza de a fi martori la nașterea „satului lui Moș Crăciun”, parte a campaniei #FiiTuMosu, despre care puteți citi mai multe amănunte mai jos.

Desigur că cele două localități, Crăciunelu de Sus și Crăciunelu de Jos, aveau numele oarecum predestinate. Dar „crăciuneii” din Alba au ceva din povestea caldă, cu miros de cozonac, pe care ne-o amintim din copilărie. E drept că istoria i-a oferit mai multă celebritate Crăciunelului de Sus, satul idilic de pe Târnave unde poetul Octavian Goga își petrecea vacanțele copilăriei. Mai în zilele noastre, Crăciunelu de Sus a ajuns să se vadă la televizor, după ce a devenit casa unui bancher belgian și a soției lui, dornici să regăsească paradisul natural după care tânjește omul modern. Grație celor doi, anual sute de tineri din Belgia vin în satul pierdut din Ardeal ca să se bucure de aer curat, păduri și dealuri. Iar acum au ocazia să se bucure și de un Moș Crăciun autohton, înconjurat de lumină și de bucuria sinceră a copiilor.

Este pentru prima oară însă când „crăciuneii” au parte de o sărbătoare „ca la oraș”. Azi, cei 30 de kilometri care despart cele două sate sunt străbătuți de Caravana Coca-Cola, iar lumea iese la porți să o vadă. Satele au fost decorate cu luminițe de sărbătoare.

Moșu s-a întors în atelier, iar pentru localnici, Coca-Cola a pregătit numeroase activități interactive și daruri. Aceștia au putut vizita „pop-up store-ul” Coca-Cola, de unde și-au putut cumpăra obiecte de colecție, iar cei mai tineri s-au putut fotografia cu Moșu’, Crăciunițele și cu renii.

Localnicii au primit Caravana Coca-Cola în aplauze și colinde. Printre „crăciunei” s-au amestecat și oameni veniți din localitățile vecine. Unii mărturisesc că nu-l văzuseră pe Moș niciodată.

Dincolo de sărbătoarea care ține câteva zile, Coca-Cola a pregătit zeci de brazi, pe care îi va lumina cu beculețe și pe care îi va dărui celor două localități, urmând să fie plantați aici în luna martie a anului următor.

#FiiTuMosu - povestea merge mai departe

Cu toții am așteptat momentele magice din Ajun când ne adunăm cu cei dragi să desfacem cadourile. Suntem aproape unii pe alții, chiar și de la sute de kilometri depărtare, pentru că putem face unboxing live pe Facebook sau Instagram. Puloverul tricotat de bunica ta, pe care simți că trebuie să-i arăți că-l porți măcar de Crăciun, poate să devină brusc preferatul tău pentru tot anul 2019. Va face senzație pe net și va aduna mai multe like-uri decât selfie-ul din vară, de pe plajă. Tic-tac, timpul trece, dar vestea bună e că mai ai vreme să răspunzi provocării lansate de Coca-Cola și să #FiiTuMosu.

Pregătește-te să dăruiești mai mult, fii model pentru ai tăi și cei din jur. Inspiră-i, oferă-le gânduri bune, încurajează-i pe toți să-ți urmeze exemplul! Arată lumii cum îl ajuți tu pe Moș Crăciun, postează fotografii și filmulețe, folosind hashtag-ul #FiiTuMosu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Proiectul "Obezitate morbida la 15 ani"?
  • Like 0
 • Max Max Max Max check icon
  ma faci sa rad......"paradisul natural" coca cola......sunt tot timpul in cautare de fraieri la care sa la vanda apa indulcita !!!!
  pe unde sunt eu unii au deschis procese contra coca cola fiindca e o bautura nesanatoasa.....
  • Like 1
 • Și-așa se duc dreacu tradițiile noastre. Cu gust de cola, kitschuri și mulți firfirei.
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult