Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dragnea, nemulțumit de Viorel Ștefan și Tudorel Toader. Despre o eventuală remaniere a ministrului Finanțelor: „Eu nu sugerez, dacă e să fac ceva, o să cer”

Liderul PSD Liviu Dragnea este nemulțumit de modul în care ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a comunicat pe tema proiectului legii privind impozitul pe venitul global. Întrebat duminică la Antena 3 dacă va sugera remanierea ministrului Finanțelor, Liviu Dragnea a spus că „dacă e să fac ceva, o să cer”.

„Eu nu sugerez, eu, dacă e să fac ceva, o să cer. Nu știu. O să discut cu primul ministru, după care discutăm în coaliție, dacă va fi cazul”, a răspuns președintele PSD.

După ce proiectul a fost dat sau „scăpat” în presă, Dragnea a susținut că ministrul Finanțelor ar fi trebuit să iasă public și să explice că „absolut toată lumea are de câștigat".

„Indiferent cât de bun este un proiect sau inițiativă, întâi trebuie făcut planul de comunicare, pentru că altfel stai în defensivă să îi răspunzi lui Orban despre găini, curci și boboci prin curte, sau la nu știu care șmecher pe net care făcea el o socoteală și spunea că o familie o să plătească mai mult cu 700 de lei, în condițiile în care absolut toată lumea are de câștigat", a spus Liviu Dragnea.

Viorel Ștefan nu e singurul ministru de care președintele social-democrațlor este nemulțumit. El s-a referit la activitatea ministrului Justiției, Tudorel Toader, despre care a arătat că nu regretă că l-a sprijinit pentru această funcție, dar nici nu poate spune că este „foarte fericit". 

Dragnea l-a criticat pe ministrul Justiției că a întârziat proiectul privind modificarea Codurilor penale, puse în dezbatere publică abia săptămâna trecută.

„Eu sunt nemultumit pentru că a spus că a doua zi îl pune pe site-ul ministerului și au trecut trei săptămâni și nu l-a pus. S-au pierdut trei săptămâni de zile”, a spus liderul PSD, potrivit News.ro.

Întrebat dacă mai este nemulțumit și de alți miniștri, în afară de Viorel Ștefan și Tudorel Toader, președintele PSD nu a dat nume, dar a precizat că „sub lupă” sunt mai mult de doi miniștri.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dragnea iar face pe dictatorul.A facut-o Chaplin odata,e destul.Bai fratilor dar ce pata in culori sumbre l-i s-a pus astora cu gratieri si amnistii! Oare alte treburi mai bune pentru tara nu gasesc de facut?Domnilor colegi de interes cu talharii mici sau mari,deja suna a paranoia si e prea vizibil scopul vostru final.
    • Like 0
  • check icon
    Cred ca lui Dragnea doar condamnarea i-ar taia din elanul cu care vrea modificari la tot pasul...
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult