Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dragnea, reacție la declarațiile lui Iohannis: „Să se incite lumea să iasă în stradă e o ieșire din democrație! Atrag atenția tuturor să se abțină de a mai presa Parlamentul! Asta nu se poate accepta!"

Liderul PSD Liviu Dragnea a reacționat miercuri după declarația președintelui Klaus Iohannis care a făcut apel marți seara, într-o discuție cu ziariștii la Palatul Cotroceni, la o „implicare civică maximă” din partea celor ce doresc un stat de drept. 

„Să se incite lumea să iasă în stradă e o ieșire din democrație! Atrag atenția tuturor să se abțină de a mai presa Parlamentul! Asta nu se poate accepta!", a spus Liviu Dragnea.

După ce șeful statului a criticat faptul că ministrul Rovana Plumb și ministrul Sevil Shheideh nu și-au dat demisia din Guvern, în urma scandalului din dosarul Insula Belina, Liviu Dragnea a venit miercuri cu explicații.  

„Dacă dumnealui nu a fost în țară, poate nu a fost informat corect. A fost o discuție serioasă la partid. Li s-a transmis celor două doamne să nu demisioneze, cred că nu ar face bine nimănui această schimbare”, a spus Liviu Dragnea.

Șeful PSD i-a recomandat șefului statului „o analiză pe text” în ce privește legile justiției și a acuzat faptul că DNA este la a treia descindere în Guvern. 

„Oricând se poate declanșa o discuție ca o analiză pe text să înțelegem și noi de unde vine atâta supărare" din partea președintelui, a spus Dragnea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Infractorul dragnea intelege si alege doar ce-i convine 'mnealui. Trec peste faptul ca traim intr-o democratie (cel putin asa stiam) - iar protestele fac parte din aceasta, trec pana si peste incercarea specimenului de a chema oamenii lui in strada (in iarna) pentru sustinerea borfasilor (tot ai lui), dar disperatul asta nici macar nu baga in seama o mica subliniere din partea presedintelui, citez: "Nu doresc să se creadă că chem oamenii să protesteze." Pare cu subiect si predicat, nu?
  Dar poate ca i-a tradus mister genunche anticipat cu intarziere ceea ce a declarat presedintele in viitorul ce va fi trecut in prezent, ceea ce ar explica greseala de eroare care este...
  Iar cu presiunea asupra parlamentului, cred ca infractorul dragnea este ultimul care sa vorbeasca. Este suficient doar exemplul recent, cand condamnatul vremelnic cocotat in fruntea Camerei Deputatilor a tras niste vorbe pe nas in ceea ce priveste activitatea unei comisii din Senat si a presedintelui acesteia - care nu a respectat dondanelile supremului.
  • Like 3
 • John check icon
  Activitatea legislaturii de după alegeri, ( coaliția guvernamentală / guvernul / parlamentul ) poartă apropape constant pecetea problemelor personale (eufemism ) ale lui Liviu Dragnea, asemenea unui balast. Apucăturile dumnealui au cauzat schimbare de premier, de miniștri, ieșiri în stradă și – fără ca lucrurile să se așeze și să se treacă la treburile statului - apar alte elemente, alte matrapazlâcuri. Ca bonus , avem exemplare de demnitari ale căror incompetență plutește în culoarea fierii deasupra noastră, ca unui lințoliu. Întreaga țară este la cheremul acestei telenovele care nu pare să se sfârșească. Un partid cu instincte de conservare intacte ar fi scăpat de mult de panarama aceasta.

  • Like 4
 • check icon
  Apropo, face cineva o analiză serioasă pe text a legilor? Că la folosit epitete se pricepe oricine.
  • Like 0
 • Și de ce să nu presăm parlamentul, mă rog frumos?? Nu cumva de aia l-am trimis acolo ca să reprezinte interesele NOASTRE nu ale lor? Și rolul lui Iohannis, printre altele, nu e sa atragă atenția când sesizează derapaje? Gândire și tupeu de candidat unic.
  A zis cineva ceva de ieșit în stradă? I-a scăpat porumbelul pe gură domnului Dragnea. A înțeles exact varianta de care se teme, din formularea președintelui.
  • Like 10
 • E democratic sa distrugi independenta institutiiilor, separatia puterilor in stat si statul de drept, dar sa protestezi pentru apararea lor nu, haha. Hai sa ne uitam mai bine cum un infractor isi schimba legile in interes personal si se autoancheteaza, tot el centreaza, tot el da cu sutul, iar, ca prin minune, e nevinovat. Dreptul la protest pasnic e garantat de orice Constitutie a unui stat democratic si suveran, poporul e liber sa se manifeste oricand vrea. Ce nesimtire groteasca, sa iti tragi 15% din judet prin asociatii de vantoare, insula Belina si bratul Pavel, dar tot tu sa ai tupeu si gura mare. Asta inseamna sa fii jigodie absoluta.
  • Like 11
 • Anon check icon
  Haha! De ce sa nu presam parlamentul? E incomod, nu? E dreptul fiecaruia sa protesteze si sa puna presiune pe parlament, in limitele legii. Va salut, domnu' Dragnea, cu cel mai al dracu' respect.
  • Like 5


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult