Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dreptate pentru acad. Elena Ceaușescu

Cristian Tudor Popescu

Așa-numita Academia Română, a produs un „avertisment” în legătură cu tehnologia 5G pe care nu i l-a solicitat nimeni. Comunicatul ar putea fi recitat în cor de iluminații conspirației mondiale cu „radiații”, care se mai adună prin Piața Victoriei.

Argumentele venerabilei instituții sunt de tipul „oamenii de știință avertizează” (care oameni de știință, unde, când, cum, nu ni se spune), „literatura de specialitate semnalează” (care literatură, de care specialitate, unde, când și cum semnalează? Iacătă că taman la academicieni bibliografia e secretă).

Ceea ce se înscrie în metoda de propagandă Stalin, „Kak izvestno”, „după cum se știe”, în stare pură. Propaganda Gri Șobolan, în care „sursa” așa-zisei informații nu e pomenită, este completată cu o mostră de Propagandă Neagră, minciună în falș – „OMS a clasificat câmpul electromagnetic produs de radiofrecvențe ca posibil carcinogen la om”. Organizația Mondială a Sănătății NU și-a asumat niciodată o asemenea afirmație.

Și cum să emiți un asemenea comunicat în numele întregii Academii, fals argument al autorității? Cel mult, putea să-și asume această petardă științificoidă secția de Științe. N-a făcut-o, mai mult, docomentul a fost șters după o zi.

Nu e prima eructațiune pășunisto-suveranisto-antioccidentalisto-nătângă a Nemuritorilor din Calea Victoriei.

După 1989, academicienii care o votaseră în unanimitate academician pe Elena Ceaușescu au dat-o afară post mortem. O nedreptate care ar trebui degrabă reparată – tovarășa Elena își merită locul în Academia actuală și Academia o merită pe dânsa.

Identificând 5G cu un fel de Codoi, savanta ar fi semnat cu amândouă mâinile acest comunicat – nu să-l și scrie...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult