Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Drum lin, Cristian Mihăilescu!

Cristian Mihailescu

Caricaturistul Cristian Mihăilescu a murit la vârsta de 73 de ani. Anunțul a fost făcut de fiica sa, Raluca Marțiș.

„Anunţăm cu inimile îndurerate dispariţia caricaturistul Cristian Mihăilescu. Spirit fin, atent observator al anilor de după Revoluţie, acesta a fost un cronicar grafic al timpurilor trăite pe care le-a desenat efemer în ziare şi reviste prin caricatura de presă.

Ora, România Liberă, Zig-Zag, Expres, Expres Magazin, Libertatea, Românul, Independentul, Meridian, Infractorul, Poliţia Română, Economistul, Baricada, Ultimul Cuvânt, Ziua, Evenimentul Zilei, Monitorul de Bucureşti, Privirea, Curentul, Adevărul, Gândul, Mediafax, Profitul Agricol – o enumerare a publicaţiilor cu care a colaborat intens, pentru unele fiind şi secretar general de redacţie - Ultima Soluţie, Ziua, Privirea, Monitorul de Bucureşti.

Anii aceştia plini, noptile nedormite, politica românească, stresul inchiderii ediţiei unui cotidian l-au consumat intens, boala de inimă l-a obligat să se pensioneze prematur rămânînd cu rubrica permanentă de pe blogul său, Gândul Meu pentru ziarul Gândul şi diverse alte ilustrări.

Ultimul an, după un accident vascular cerebral, a fost unul de mare suferinţă, dar în care - printr-o voinţă incredibilă - s-a străduit să continue să facă caricaturi ajutându-se de mâna stângă pentru colaborările sale cu Mediafax şi Profitul Agricol.

Drum lin!”, se arată în anunțul transmis de Raluca Marțiș.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sa se odihneasca in pace.
    • Like 0


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult