Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

DUBLU CLIC. Un fotograf a reușit să dea „o pată de culoare” acestei imagini cu soldații Regimentului Regal al Scoției

soldati 1

Noul tip de proiect foto DUBLU CLIC vă invită astăzi să vizualizați un detaliu surprins în timpul paradei soldaților din Regimentului Regal al Scoției, din noiembrie 2013, la întoarcerea din Afghanistan.

Scott Boyle, un băiețel în vârstă de doi ani, se uită la soldații de la The Royal Highland Fusiliers, Batalionul 2 al Regimentului Regal al Scoției, în timpul unei parade din noiembrie 2013, în Ayr, Scoția. 

Parada a marcat întoarcerea regimentului din operațiunile din Afghanistan, unde 400 de soldați au fost dislocați în provincia Helmand, în aprilie 2013 și au fost responsabili pentru mai multe sarcini, care au inclus și consilierea poliției afgane și predarea districtului Nad-e Ali controlului afgan.  În timpul operațiunilor, care s-au desfășurat pe parcursul a opt luni, trei soldați ai regimentului au fost uciși, iar alți șase au fost răniți în momentul în care o patrulă a fost lovită de o bombă. 

Purtând un pulover roșu cu un mesaj special, băiețelul își căuta cu nerăbdare tatăl în mijlocul uniformelor de camuflaj. Imediat ce l-a găsit, i-a sărit în brațe, imaginea apărând la acea vreme pe prima pagină a ziarelor din Marea Britanie.

Soldati 2
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult