Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

După ce a spus că „o să dureze un pic mai mult” până să accepte propunerea, președintele Iohannis a decis să-i mai dea o șansă Ecaterinei Andronescu. A patra

Ecaterina Andronescu

(Foto: Facebook / Ecaterina Andronescu)

Ecaterina Andronescu va fi noul ministru al Educației. Decretul de numire semnat vineri de președintele Klaus Iohannis urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. 

Ecaterina Andronescu a mai deținut de trei ori portofoliul de la Educație.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale", a anunţat vineri Administraţia Prezidenţială.

Amintim că șeful statului a declarat marți că „o să dureze un pic mai mult” până se va lămuri dacă Ecaterina Andronescu își dorește funcția de ministru al Educației.

„Dacă bine am reținut, doamna Andronescu va fi propusă pentru învățământ. Ei, vă spun, aici o să dureze un pic mai mult sau s-ar putea chiar un pic mult mai mult. Am fost recent la Politehnică la un eveniment unde am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus dna Andronescu că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu cu surprindere că e propusă. Va dura până mă lămuresc dacă e dorința domniei sale să meargă sau e dorința partidului”, a spus marți președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Am avut impresia că vrea să-i lase pe dnii de la psd să-și demonstreze iar și iar, incompetența. Să se facă de râs, mereu. Problema e că nu se mai termină, nu avem o încheiere, o ieșire din scenă, o moțiune de cenzură (ca să și treacă). Nu, când credem că mai e un pic și am scăpat, iar se lungește indefinit. De data asta pe seama copiilor, prizonieri într-un sistem de învățământ catastrofal. Noi, ca noi, dar ei ce vină au?
  Bănuiesc că îi acord mereu dlui Președinte circumstanțe atenuante. Aud numai vocalize anemice, când ar trebui să auzim tunete! Vorbe în vânt, când e nevoie de fapte....
  • Like 0
 • Cri check icon
  Dl. Johannis ne demonstreaza inca odata ca tacerea ar trebui sa fie o virtute in unele cazuri: daca d-na Andronescu nu ar fi dorit sa fie din nou ministru, evident ca nu ar fi acceptat sa fie propusa.
  E simplu, e la mintea cocosului, dar prezidentul nostru se gandeste, are dubii, vrea sa se asigure ca PSD-ul nu i-a pus cumva pistolul la tampla doamnei Andronescu: ""te faci din nou ministru sau viatza !""
  Pe de alta parte, d-na Andronescu, care este un distins profesor universitar, a dovedit in trecutele si prea multele sale mandate de Ministru al Invatzamantului, o incapacitate manageriala absoluta; chiar si functionarii din minister o poreclisera ""abramburica"" datorita haosului creat in minister de masurile luate de domnia sa.
  Asa dupa cum d-na Firea ne demonstreaza zilnic la Primaria Capitalei, tot la fel ne va demonstra din nou si d-na Andronescu la Ministerul Invatzamantului ca este absolut necesar ca cei care se vor a fi ministri sau primari ar trebui sa fie obligati prin lege sa fie absolventii unor cursuri de administratie publica.
  Bunele intentii ( in cazul d-nai Andronescu ) sau tupeul si populismul de 2 lei ( in cazul d-nei Firea ) nu pot suplini lipsa de competentza in domeniul administratiei publice.

  • Like 0
 • Paul check icon
  Iohannis e un pampalau, iar "Cati" e dovada vie ca mizeria umana alde pesedista e prezenta peste tot in societatea romaneasca, de la cocalari precum iordache sau nicolae pana la colectionari de titluri academice ca toader si andronescu. Este lustratia o solutie?
  • Like 1
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  ....Romania lucrului bine facut, a paltonului bine trantit si a voiajului bine gandit...In rest..." Asa e, puicusorule, c-am întors-o cu politică. Aud? Te era de facut ? ....."
  • Like 3
 • ”președintele Iohannis a decis să-i mai dea o șansă Ecaterinei Andronescu. A patra”. Ca și când președintele este un fel de împărat peste împărăția moștenită din tată în fiu pe o filieră ce se pierde în negura timpurilor, iar miniștrii sunt niște umili vechili care așteaptă binecuvantarea unsului lui Dumnezeu pe pământ. Trebuie să înțelegem că un guvern politic nu face altceva decât să pună în aplicare programul politic prin care a fost investit de către Parlament și că președintele nu poate să facă ce vrea, cum vrea și când vrea, și nu poate să facă altceva decât să verifice legalitatea propunerii unui ministru. Implementarea programului politic depinde în proporție covârșitoare de funcționarii din cadrul ministerului, ministrul nu face altceva decât să impună în ce direcție și cum se folosesc resursele alocate.
  • Like 3
 • Inteleg si apreciez indemnul dumneavoastra ("scrie bine si argumentat") dar ...Indignarea, iritarea si "ievaluarea" situatiei ma impiedica! Ma intreb, si eu, ca multi altii, ce fel si cate sanse ne mai da, acest presedinte? Oare se gandeste ca va rezolva toate "accidentele" actuale in noul mandat? Oare nu se gandeste ca l-a castigat pe primul gratie unei SANSE in care am crezut, noi votantii, idealistii care am votat cu gandul ce l-am avut si inainte de '89, Doamne! Fa o minune, sa se termine cosmarul..., si nu s-a terminat, s-a revigorat! Multi ne-am pierdut cuvintele si coerenta, nu mai vrem sa ne pierdem timpul uitandu-ne la spectacolul Tv dar sa citim un punct de vedere obiectiv, asta da. Pentru asta va citesc zilnic si de acum o sa va si aud. In rest, domnul presedinte pare ca l-a redescoperit pe Caragiale, acela care a plecat la Berlin, in UE, scarbit de clasa politica romaneasca.
  • Like 0
 • karla check icon
  Inca o teapa data Romaniei de catre un presedinte pe care l-am votat peste 8 ore la ambasada, pe ploaie, frig si cu copilul dupa noi. Voila! "O data vede nasu'....fetei, si anume la botez." Un presedinte las care nu poate sa spuna "Nu" propunerilor acestor penali din PSD. Un presedinte care n-a schitat nici un gest de impotrivire pentru nici o numire din partea PSD, pentru nici un abuz facut de PSD. Singura "stralucire" Iohanesiana a fost in 2017 cand a venit la guvern si a blocat OUG 13, in rest...tacere de mormant. Oricum, acel moment OUG 13 s-a razbunat acum , iar noi platim acest pret al tacerii presedintelui. "Ghinion....", cum ar spune tot acelasi presedinte.
  • Like 3
 • O, da, ce surpriza, nu ma asteptam...uraa...
  • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult