Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

După ce a spus că „o să dureze un pic mai mult” până să accepte propunerea, președintele Iohannis a decis să-i mai dea o șansă Ecaterinei Andronescu. A patra

Ecaterina Andronescu

(Foto: Facebook / Ecaterina Andronescu)

Ecaterina Andronescu va fi noul ministru al Educației. Decretul de numire semnat vineri de președintele Klaus Iohannis urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. 

Ecaterina Andronescu a mai deținut de trei ori portofoliul de la Educație.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale", a anunţat vineri Administraţia Prezidenţială.

Amintim că șeful statului a declarat marți că „o să dureze un pic mai mult” până se va lămuri dacă Ecaterina Andronescu își dorește funcția de ministru al Educației.

„Dacă bine am reținut, doamna Andronescu va fi propusă pentru învățământ. Ei, vă spun, aici o să dureze un pic mai mult sau s-ar putea chiar un pic mult mai mult. Am fost recent la Politehnică la un eveniment unde am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus dna Andronescu că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu cu surprindere că e propusă. Va dura până mă lămuresc dacă e dorința domniei sale să meargă sau e dorința partidului”, a spus marți președintele Klaus Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Am avut impresia că vrea să-i lase pe dnii de la psd să-și demonstreze iar și iar, incompetența. Să se facă de râs, mereu. Problema e că nu se mai termină, nu avem o încheiere, o ieșire din scenă, o moțiune de cenzură (ca să și treacă). Nu, când credem că mai e un pic și am scăpat, iar se lungește indefinit. De data asta pe seama copiilor, prizonieri într-un sistem de învățământ catastrofal. Noi, ca noi, dar ei ce vină au?
  Bănuiesc că îi acord mereu dlui Președinte circumstanțe atenuante. Aud numai vocalize anemice, când ar trebui să auzim tunete! Vorbe în vânt, când e nevoie de fapte....
  • Like 0
 • Cri check icon
  Dl. Johannis ne demonstreaza inca odata ca tacerea ar trebui sa fie o virtute in unele cazuri: daca d-na Andronescu nu ar fi dorit sa fie din nou ministru, evident ca nu ar fi acceptat sa fie propusa.
  E simplu, e la mintea cocosului, dar prezidentul nostru se gandeste, are dubii, vrea sa se asigure ca PSD-ul nu i-a pus cumva pistolul la tampla doamnei Andronescu: ""te faci din nou ministru sau viatza !""
  Pe de alta parte, d-na Andronescu, care este un distins profesor universitar, a dovedit in trecutele si prea multele sale mandate de Ministru al Invatzamantului, o incapacitate manageriala absoluta; chiar si functionarii din minister o poreclisera ""abramburica"" datorita haosului creat in minister de masurile luate de domnia sa.
  Asa dupa cum d-na Firea ne demonstreaza zilnic la Primaria Capitalei, tot la fel ne va demonstra din nou si d-na Andronescu la Ministerul Invatzamantului ca este absolut necesar ca cei care se vor a fi ministri sau primari ar trebui sa fie obligati prin lege sa fie absolventii unor cursuri de administratie publica.
  Bunele intentii ( in cazul d-nai Andronescu ) sau tupeul si populismul de 2 lei ( in cazul d-nei Firea ) nu pot suplini lipsa de competentza in domeniul administratiei publice.

  • Like 0
 • Paul check icon
  Iohannis e un pampalau, iar "Cati" e dovada vie ca mizeria umana alde pesedista e prezenta peste tot in societatea romaneasca, de la cocalari precum iordache sau nicolae pana la colectionari de titluri academice ca toader si andronescu. Este lustratia o solutie?
  • Like 1
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  ....Romania lucrului bine facut, a paltonului bine trantit si a voiajului bine gandit...In rest..." Asa e, puicusorule, c-am întors-o cu politică. Aud? Te era de facut ? ....."
  • Like 3
 • ”președintele Iohannis a decis să-i mai dea o șansă Ecaterinei Andronescu. A patra”. Ca și când președintele este un fel de împărat peste împărăția moștenită din tată în fiu pe o filieră ce se pierde în negura timpurilor, iar miniștrii sunt niște umili vechili care așteaptă binecuvantarea unsului lui Dumnezeu pe pământ. Trebuie să înțelegem că un guvern politic nu face altceva decât să pună în aplicare programul politic prin care a fost investit de către Parlament și că președintele nu poate să facă ce vrea, cum vrea și când vrea, și nu poate să facă altceva decât să verifice legalitatea propunerii unui ministru. Implementarea programului politic depinde în proporție covârșitoare de funcționarii din cadrul ministerului, ministrul nu face altceva decât să impună în ce direcție și cum se folosesc resursele alocate.
  • Like 3
 • Inteleg si apreciez indemnul dumneavoastra ("scrie bine si argumentat") dar ...Indignarea, iritarea si "ievaluarea" situatiei ma impiedica! Ma intreb, si eu, ca multi altii, ce fel si cate sanse ne mai da, acest presedinte? Oare se gandeste ca va rezolva toate "accidentele" actuale in noul mandat? Oare nu se gandeste ca l-a castigat pe primul gratie unei SANSE in care am crezut, noi votantii, idealistii care am votat cu gandul ce l-am avut si inainte de '89, Doamne! Fa o minune, sa se termine cosmarul..., si nu s-a terminat, s-a revigorat! Multi ne-am pierdut cuvintele si coerenta, nu mai vrem sa ne pierdem timpul uitandu-ne la spectacolul Tv dar sa citim un punct de vedere obiectiv, asta da. Pentru asta va citesc zilnic si de acum o sa va si aud. In rest, domnul presedinte pare ca l-a redescoperit pe Caragiale, acela care a plecat la Berlin, in UE, scarbit de clasa politica romaneasca.
  • Like 0
 • karla check icon
  Inca o teapa data Romaniei de catre un presedinte pe care l-am votat peste 8 ore la ambasada, pe ploaie, frig si cu copilul dupa noi. Voila! "O data vede nasu'....fetei, si anume la botez." Un presedinte las care nu poate sa spuna "Nu" propunerilor acestor penali din PSD. Un presedinte care n-a schitat nici un gest de impotrivire pentru nici o numire din partea PSD, pentru nici un abuz facut de PSD. Singura "stralucire" Iohanesiana a fost in 2017 cand a venit la guvern si a blocat OUG 13, in rest...tacere de mormant. Oricum, acel moment OUG 13 s-a razbunat acum , iar noi platim acest pret al tacerii presedintelui. "Ghinion....", cum ar spune tot acelasi presedinte.
  • Like 3
 • O, da, ce surpriza, nu ma asteptam...uraa...
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult