Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Prăbușirea PSD în sondajele „de uz intern”, dezvăluită de Ecaterina Andronescu: „E inacceptabil. Putem avea un premier mai bun”

Ecaterina Andronescu

Foto: Inquam Photos

Senator PSD și fost ministru al Educației, Ecaterina Andronescu îi cere liderului PSD, Liviu Dragnea, să se retragă din fruntea partidului. Aceasta spune că a văzut rezultate unui sondaj intern care arată că PSD a scăzut în preferințele electoratului de la 45% la 25%.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, demisia lui Dragnea ar fi o soluție de „maturitate politică”. „Nu spun asta pentru că îl urăsc sau pentru că îmi e nesuferit, ci, pentru că, în acest moment trebuie salvată guvernarea ţării şi salvat partidul.

Am văzut un sondaj, dacă rezultatele sunt adevărate, PSD a ajuns la 25%. E inacceptabil după un an şi jumătate. De la 45% la 25% e mult prea mult. Ceva ne-a adus aici, ceva sau cineva.

Fără îndoială PSD a avut guverne mult mai performante. Şi acum poate face cel puţin trei guverne performante. Putem avea un premier mai bun”, a spus senatoarea PSD citată de Digi24.

Marginalizată în prezent de partid, Ecaterina Andronescu nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea de la congresul din luna martie și ia în calcul faptul că ar putea fi exclusă de partid. „Mi-am asumat ce am făcut, mi se pare că să ai dreptul să vorbeşti e un lucru pe care îl are orice cetăţean. Se poate întâmpla şi ca partidul să mă excludă”, a afirmat ea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cristi check icon
  Ce-i cu manipularea asta? Doamna Andronescu a spus ca a vazut un sondaj prezentat la tv unde erau prezentate acele rezultate. Ea nu a spus ca a vazut sondajul. Cosmin Gusa a spus ca a vazut el un sondaj facut de un institut apropiat PSD-ului care arata asta. Nu isi asuma nimeni acest sondaj. N-avem nicio certitudine ca exista acel sondaj. Rostogolim un zvon si ajungem la asa-zisa stire ca PSD e la 25%. Asta-i jurnalism sau manipulare?
  • Like 0
 • A mai ramas vreun posibil candidat de premier competent de la pesede care sa nu fie prezentat pina acum cetatenilor?
  • Like 0
 • Corect! Mai schimbati o data premierul, sa radem mai cu pofta. La ce numar sunteti acum? 3? Hai sa vedem la cat ajungeti pana la sfarstiul guvernarii. Cine pariaza pe 7?
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult