Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Prăbușirea PSD în sondajele „de uz intern”, dezvăluită de Ecaterina Andronescu: „E inacceptabil. Putem avea un premier mai bun”

Ecaterina Andronescu

Foto: Inquam Photos

Senator PSD și fost ministru al Educației, Ecaterina Andronescu îi cere liderului PSD, Liviu Dragnea, să se retragă din fruntea partidului. Aceasta spune că a văzut rezultate unui sondaj intern care arată că PSD a scăzut în preferințele electoratului de la 45% la 25%.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, demisia lui Dragnea ar fi o soluție de „maturitate politică”. „Nu spun asta pentru că îl urăsc sau pentru că îmi e nesuferit, ci, pentru că, în acest moment trebuie salvată guvernarea ţării şi salvat partidul.

Am văzut un sondaj, dacă rezultatele sunt adevărate, PSD a ajuns la 25%. E inacceptabil după un an şi jumătate. De la 45% la 25% e mult prea mult. Ceva ne-a adus aici, ceva sau cineva.

Fără îndoială PSD a avut guverne mult mai performante. Şi acum poate face cel puţin trei guverne performante. Putem avea un premier mai bun”, a spus senatoarea PSD citată de Digi24.

Marginalizată în prezent de partid, Ecaterina Andronescu nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea de la congresul din luna martie și ia în calcul faptul că ar putea fi exclusă de partid. „Mi-am asumat ce am făcut, mi se pare că să ai dreptul să vorbeşti e un lucru pe care îl are orice cetăţean. Se poate întâmpla şi ca partidul să mă excludă”, a afirmat ea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cristi check icon
  Ce-i cu manipularea asta? Doamna Andronescu a spus ca a vazut un sondaj prezentat la tv unde erau prezentate acele rezultate. Ea nu a spus ca a vazut sondajul. Cosmin Gusa a spus ca a vazut el un sondaj facut de un institut apropiat PSD-ului care arata asta. Nu isi asuma nimeni acest sondaj. N-avem nicio certitudine ca exista acel sondaj. Rostogolim un zvon si ajungem la asa-zisa stire ca PSD e la 25%. Asta-i jurnalism sau manipulare?
  • Like 0
 • A mai ramas vreun posibil candidat de premier competent de la pesede care sa nu fie prezentat pina acum cetatenilor?
  • Like 0
 • Corect! Mai schimbati o data premierul, sa radem mai cu pofta. La ce numar sunteti acum? 3? Hai sa vedem la cat ajungeti pana la sfarstiul guvernarii. Cine pariaza pe 7?
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult