Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Prăbușirea PSD în sondajele „de uz intern”, dezvăluită de Ecaterina Andronescu: „E inacceptabil. Putem avea un premier mai bun”

Ecaterina Andronescu

Foto: Inquam Photos

Senator PSD și fost ministru al Educației, Ecaterina Andronescu îi cere liderului PSD, Liviu Dragnea, să se retragă din fruntea partidului. Aceasta spune că a văzut rezultate unui sondaj intern care arată că PSD a scăzut în preferințele electoratului de la 45% la 25%.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, demisia lui Dragnea ar fi o soluție de „maturitate politică”. „Nu spun asta pentru că îl urăsc sau pentru că îmi e nesuferit, ci, pentru că, în acest moment trebuie salvată guvernarea ţării şi salvat partidul.

Am văzut un sondaj, dacă rezultatele sunt adevărate, PSD a ajuns la 25%. E inacceptabil după un an şi jumătate. De la 45% la 25% e mult prea mult. Ceva ne-a adus aici, ceva sau cineva.

Fără îndoială PSD a avut guverne mult mai performante. Şi acum poate face cel puţin trei guverne performante. Putem avea un premier mai bun”, a spus senatoarea PSD citată de Digi24.

Marginalizată în prezent de partid, Ecaterina Andronescu nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea de la congresul din luna martie și ia în calcul faptul că ar putea fi exclusă de partid. „Mi-am asumat ce am făcut, mi se pare că să ai dreptul să vorbeşti e un lucru pe care îl are orice cetăţean. Se poate întâmpla şi ca partidul să mă excludă”, a afirmat ea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cristi check icon
  Ce-i cu manipularea asta? Doamna Andronescu a spus ca a vazut un sondaj prezentat la tv unde erau prezentate acele rezultate. Ea nu a spus ca a vazut sondajul. Cosmin Gusa a spus ca a vazut el un sondaj facut de un institut apropiat PSD-ului care arata asta. Nu isi asuma nimeni acest sondaj. N-avem nicio certitudine ca exista acel sondaj. Rostogolim un zvon si ajungem la asa-zisa stire ca PSD e la 25%. Asta-i jurnalism sau manipulare?
  • Like 0
 • A mai ramas vreun posibil candidat de premier competent de la pesede care sa nu fie prezentat pina acum cetatenilor?
  • Like 0
 • Corect! Mai schimbati o data premierul, sa radem mai cu pofta. La ce numar sunteti acum? 3? Hai sa vedem la cat ajungeti pana la sfarstiul guvernarii. Cine pariaza pe 7?
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult